Русија

Из Русије стигао још један авион хуманитарне помоћи за настрадале у поплавамаПосольство России в Республике Сербии
, 2.10.2014.
(Амбасада Русије у Републици Србији)

1. октобрa 2014. Године на међународни аеродром града Београда „Никола Тесла“ слетео је још један авион из Русије – Ил-76 руског Министарства за ванредне ситуације, који је допремио око 24 тоне хуманитарне помоћи (постељина, средства за хигијену, ствари за децу, одећу, животне намирнице, итд.) коју су на иницијативу Амбасаде Србије у Русији сакупили грађани различитих националности и добротворне организације забринуте за судбину обичних Срба, жртава разорних поплава у Србији у мају ове године.

На аеродрому су, са српске стране, авион дочекали представници Министарства спољних послова, Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Министарства одбране Републике Србије, Црвеног крста Србије, као и руководство Руске амбасаде у Београду и Руско-српског хуманитарног центра.

У изјавама за медије представници Србије изражавали су огромну захвалност Русији и братских руском народу за помоћ и сталну подршку коју је пружао Србима током историје односа између два народа, што је још једном јасно потврђено након у отклањању последица највећих поплава у последњих сто година на територији Србије.

Добијена хуманитарну помоћ ће кроз територијалне органа Међународног црвеног крста Србије бити подељена онима који су највише погођени поплавама у Србији.

Превод: СРБски фБРепортер

***

16 октобра, Владимир Путин ће посетити Србију

Посольство России в Республике Сербии, 30.9.2014.

16. октобра 2014. на позив Председника Србије, Томислава Николића, Председник Русије Владимир Путин посетиће Републику Србију.

Руски шеф државе ће учествовати у свечаности у Београду поводом 70. годишњице ослобођења града од немачко-фашистичких освајача.

Током разговора са Томиславом Николићем и премијером Србије Александром Вучићем, планирано је да ће се разговарати о кључним питањима билатералне сарадње, посебно у трговини и економској сфери.

30. септембар 2014.
Превод: СРБски фБРепортер