АКТУЕЛНО

Тренутно – Протест на Тргу Републике: ЧЕКА СЕ КОНАЧНА ОДЛУКА: У току седница Бироа о Паради


22.15 РТС – У току је седница Бироа за координацију рада служби безбедности на којој ће се донети одлука о одржавању „Параде поноса“.

***

28.9.2014.

Геј-парадери ће се усудити да пређу само од Владе до скупштина Србије и Београда

БЕЗ ЈАКЕ ПОЛИЦИЈСКЕ ЗАШТИТЕ И МАЛОГ „РАТНОГ СТАЊА” НЕ БИ СЕ УСУДИЛИ ДА СЕ ОКУПЕ НИ ПРЕД ВУЧИЋЕВОМ ЕУ-ВЛАДОМ

84130

Из фото архиве

Факти, 28.9.2014

ВЛАСТ је сачекала да Србија „оде на спавање” и да истекне рок за одлуку о геј-паради. Одлучила се за прост трик: дозволила је парадирање самим тим што га није забранила.

Тако је „одрадила“оно што је могла да објави и пре десет дана јер је то обећала својим заападним покровитељима: да ће дозволити геј-параду у центру Београда. Упркос свим могућим ризицима и трошковима јер ће обезбеђење бити као кад је Џозеф Бајден долазио у главни град Србије.

Шетња у оквиру Параде поноса, централним градским улицама биће данас одржана како је и планирано – рекао је члан организационг одбора Параде Горан Милетић Танјугу:

„По закону, у поноћ је истекао рок када смо требали да будемо обавештени о забрани, а пошто се то није десило прада ће бити одржан како је и најављено“, рекао је он.

Милетић је објаснио и да у случају забране организатори морају бити позвани да им се уручи решење о забрани, и додао да се то није догодило.

Организатори геј-параде су јуче најавили окупљање у 11.30 испред зграде Владе Србије у Немањиној, а учесници ће моћи дана зборно место дођу – из правца Славије, из правца Кнеза Милоша од Лондона и из правца Железничке станице где ће бити и улаз за новинаре.

Поворка треба да се креће улицом Кнеза Милоша, до Скупштине Србије где ће скренути на Трг Николе Пашића, а код Градске скупштине биће завршено окупљање.

01:27 Б92 

„Парада ће се одржати по плану“

Београд — Шетња у оквиру Параде поноса, централним градским улицама биће данас одржана како је и планирано, рекао је Танјугу један од организатора Горан Милетић.

Члан организационг одбора Прајда Горан Милетић рекао је да тај одбор није током вечери добио информацију да је на седници Бироа за координацију служби безбедности забрањено одржавање Прајда.

„По закону у поноћ је истекао рок када смо требали да будемо обавештени о забрани, а пошто се то није десило Прајд ће бити одржан како је и најављено“, рекао је он.

Милетић је објаснио и да у случају забране организатори морају бити позвани да им се уручи решење о забрани, и додао да се то није догодило.

Организатори Прајда су јуче најавили окупљање у 11.30 испред зграде Владе Србије у Немањиној, а учесници ће моћи да дођу из три правца – из правца Славије, из правца Кнеза Милоша од Лондона и из правца Железничке станице где ће бити и улаз за новинаре.

***

 

IMG_28092014_002737

КОМЕНТАР СА ФБ Елиот Истинић:

ПАЛАТУ подигнуту у ЧАСТ оних који су ПРОШЛИ ГОЛГОТУ АЛБАНИЈЕ И ЧАСТ И СЛАВУ ОНИХ КОЈИ СУ ТАМО ОСТАВИЛИ СВОЈЕ КОСТИ БОРЕЋИ СЕ ЗА СРБИЈУ, овако да понизе са ПЕДЕР БОЈАМА ВИШЕ ЈЕ ОД ЗЛОЧИНА. Једног дана неко ће на робију И КО ЈЕ ОДОБРИО и КО ЈЕ ТРАЖИО и КО ЈЕ СПРОВЕО. А ваљало је на време да мисле. МНОГО ТУЦАНИКА ће требати за путеве ДЕЦЕНИЈАМА, а такви праве најбољи ТУЦАНИК.

Српски сабор Заветници

Београд је од поноћи окићен дугиним бојама а наводно се цело вече расправља да ли ће геј парада бити одржана. Јасно је да је седница Бироа за координацију служби безбедности сазвана само како би се добило на времену док се демонстранти не разиђу а да је одржавање тзв. Параде поноса одавно одобрено!

***

БЕТА/БЛИЦ: Суд упозорава грађане поводом скупова високог ризика

28. 09. 2014. – 01:02

У ноћашњем „Саопштењу поводом могућег одржавања манифестација високог ризика“, и под насловом „Пресуде по хитном поступку“, Виши прекршајни суд у Београду указује да „сва лица које полиција буде привела дежурном судији Прекршајног суда, могу се надати да ће бити процесуирана по хитном поступку“.

„Закон о прекршајима у члану 308. је врло јасан и свако лице које је окривљено за тежи прекршај из области јавног реда и мира, угрожавања живота и здравља грађана или ако то захтевају интереси опште безбедности, а постоји основана сумња да ће окривљени поновити прекршај, дежурни судија ће у пресуди одредити да окривљени и пре правноснажности приступи извршењу казне“ – изјавио је Александар Илић, портпарол Прекршајног апелационог суда.

Коментар редакције:

ВЕЋИНСКА, ПОРОДИЧНА, ПРАВОСЛАВНА СРБИЈА ОД ОВОГ СУДА ОЧЕКУЈЕ ДА ИСТО ТАКО ПОСТУПИ СА ОНИМА КОЈИ СЕ НАСТРАНИ ШЕТАЈУ УЛИЦАМА БЕОГРАДА – ПО КРАТКОМ ПОСТУПКУ – ОД ВЛАСТИ КОЈЕ СУ ТО ДОПУСТИЛЕ ДО ОНИХ КОЈИ ТО НАМЕРАВАЈУ ДА СПРОВЕДУ, ПОДРЖЕ ЛОГИСТИЧКИ, ОБЕЗБЕЂУЈУ…1654123_10204748686547435_6425867202122533292_n

У саопштењу се каже да је Прекршајни апелациони суд у стању приправности од петка, 26. септембра поподне, до понедељка у 07.30 часова, док је Прекршајни суд у Београду „изузетно повећао број дежурних судија услед могућих манифестација грађана које су означене као високо ризичне“. Како је рекао портпарол Прекршајног апелационог суда, „ако окривљени изјави жалбу на пресуду дежурног судије, Прекршајни апелациони суд ће у законом прописаном року од 48 часова од тренутка пријема пресуде поступати по жалби и донети пресуду“.

Али, „у овом случају жалба нема суспензивно дејство и окривљеном се не одлаже извршење казне до коначне пресуде непосредно вишег суда“. „Најважније је заштити сваки људски живот, зато апелујемо на све грађане да се уздрже од ексцеса и кршења закона, јер предвиђене казне могу бити од више десетина хиљада динара до 60 дана затвора“, пише у саопштењу. У тексту суда се каже да је „ранијих година било на стотине приведених лица“, углавном окривљених за кршење Закона о јавном реду и миру, Закона о оружју и муницији, Закона о окупљању грађана. Али, лица могу бити окривљена и по Закону о забрани манифестација неонацистичких или фашистичких организација и удружења и забрани употребе неонацистичких или фашистичких симбола и обележја. Тим прописима је предвиђена казна и до 1.000.000 динара „за удружење или правно лице које би јавно изазивало, подстицало или ширило мржњу или нетрпељивост према слободним опредељењима грађана, расној, националној, или верској мржњи или нетрпељивости“. То је, наводи Виши прекршајни суд у Београду, правно регулисано и Законом о забрани дискриминације, по којем је „овлашћени подносилац за покретање прекршајног поступка Повереник за заштиту равноправности“.

00:40 Фото: Стефан Стаменковски

Ж вечерас

00:38  ХАПШЕЊЕ – КИДНАПОВАЊЕ МОНАХА АНТОНИЈА СА ЛИТИЈЕ НА КРСТОВДАН 2014.

Објављено је 27.09.2014.

Због истицања породичних вредности и морала, пред крсни ход, криминогена формација полиције је брутално киднаповала монаха Антонија Давидовића пред могобројним православним верницима код Саборне цркве у Београду, недалеко од Српске Патријаршије у Београду, 27.9.2014.
Фонд Стратешке Културе
http://srb.fondsk.ru/

***

27.9.2014.

23:53 Фото: Танјуг

1538678_10204748084932395_8637416086660831010_n

23:32 Србин.инфо

Режимски медији јављају да је свега „педесетак“ грађана на Тргу републике који чекају одлуку о одржавању Геј параде. Вређају интелигенцију сваког Србина, што изазива још већи гнев народа, или су толико глупи да то не могу да схвате.
Подсећамо:

ЧЕКА СЕ КОНАЧНА ОДЛУКА: У току седница Бироа о Паради

Седница Бироа за координацију служби безбедности на којој би требало да буде донета одлука о Паради поноса почела је вечерас

На седници треба да се донесе одлука о томе да ли ће бити дозвољено одржавања Параде поноса, најављено за недељу у подне.

Зграду Владе у Немањиној улици обезбеђују јаке снаге полиције са опремом за разбијање демонстрација, а претходно је полиција зауставила грађане који су протестовали на Тргу републике, а потом и најавили окупљање испред Владе.

Oрганизатори Параде поноса истакли су данас да веруjу да ће Праjд заказан за сутра бити одржан, али скрећу пажњу на то да његово одржавање jош ниjе извесно, иако ове године постоjи повољна клима да се то деси.Oрганизатори су на конференциjи за новинаре рекли да jе окупљање за сутра наjављено у 11.30 испред зграде Владе Србиjе у Немањиноj, а учесници ће моћи да дођу из три правца – из правца Славиjе, из правца Kнеза Mилоша од Лондона и из правца Железничке станице где ће бити и улаз за новинаре.

Поворка треба да се креће улицом Kнеза Mилоша, до Скупштине Србиjе где ће скренути на Tрг Николе Пашића, а код Градске скупштине биће завршено окупљање.

Представник Oрганизационог одбора Праjда Бобан Стоjановић рекао jе да ни они у Oрганизационом одбору не знаjу да ли ће се Праjд одржати, али да веруjу да ће до шетње доћи, додаjући да су ове године институциjе дале подршку организовању Праjда, а да то потврђуjу и броjни састанци са министрима међу коjима jе и министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић.

„Да ли jе подршка била искрена знаћемо сутра ако Праjд буде одржан“, рекао jе Стоjановић додаjући да су ове године и медиjи много повољниjе извештавали.

Oн jе истакао и да jе за недељу дана Праjд вика одржано 30 догађаjа и да ниjе било проблема и да jе све прошло у наjбољем реду.

Kако jе рекао, jедино питање jе шта ће се десити са парадом уколико се данас десе неки инциденти на наjављеним скуповима.

„Jавност никада ниjе обавештена о безбедносним ризицима данашњих скупова“, закључио jе Стоjановић.

Организатори: Створити могућност за безбедну Параду поноса

Организациони одбор Параде поноса очекује да Биро за координацију рада служби безбедности на вечерашњој седници процени безбедносну ситуацију, а да, како је наведено, сва лица и организације који представљају претњу буду одмах приведена правди, чиме ће се створити могућност за безбедно одржавање Прајда.

Тиме ће држава доказати да поштује Устав који недвосмислено гарантује право на слободу мирног окупљања и заштиту људских и мањинских права свих грађана Србије, наводи се у саопштењу Организационог одбора.

Организациони одбор Параде поноса је изразио и забринутост због вести у појединим медијима да је седница Бироа бити одржана тек вечерас у 21 сат, што, како се наводи у саопштењу, „подсећа на сценарио који смо имали прошле године“.

Девенпорт: На Вучићу одлука о његовом присуству Паради

Шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт изјавио је данас да је позитиван знак што чланови Владе дају подрску Недељи поноса и Паради, а да је на премијеру да одлучи шта ће ког дана да ради.

„Одлука је на председнику Владе да одлучи шта ће ког дана да уради“, рекао је Девенпорт одговарајући на питање новинара како коментарише Вучићеву изјаву да се неће појавити на Паради поноса.

Он је истакао да је, ипак, позитиван знак што чланови Владе дају подрску Недељи поноса и Паради.

Према његовим речима, значајно је то што су се чланови Владе коју предводи Вучић састали са организаторима Параде поноса.

„Мислим да је тиме послат позитиван сигнал од стране Владе“, рекао је Девенпорт додајући да је то „снажна порука подршке“. Премијер Вуцичх изјавио је у четвртак да неће присуствовати Паради поноса 28. септембра и подвукао да је његова дужност као премијера да људима гарантује безбедност и сугурност. Он је додао да је за њега сваки дан радни, да зна да то страшно нервира оне који га мрзе, али да се не секира због тога и додао да ће недељу да проведе радно као и увек, те да ће обићи исток Србије настрадао у поплавама и разговарати о енергетском сектору…

Рентке: Парада важна за Србију

Посланица Европског парламента Тери Рентке оценила је данас да је Парада поноса важна не само за ЛГБТ заједницу, него и за Србију.

„Као посланик Европског парламента сматрам да приступање Европској унији није главно питање око Параде поноса, већ слобода окупљања“, рекла је Ренке.

Она је додала да је питање безбедности и даље отворено и да присуство полиције говори о атмосфери која прати предстојећи Прајд.

23:19 Српска Радикална Странка

Атмосфера у граду је веома напета, полиција је зауставила саобраћај у улици Краља Милана и околним прилазима центру града. Јаке полицијске снаге обезбеђују Скупштину Србије.

Неколико стотина навијача испред кордона на Теразијама у Коларчевој улици пева песме, док свештена лица поју молитве.

Покрет „Двери“ најавио је Породичну шетњу у недељу у 16 часова, која ће се одвијати центром Београда, упркос забрани свих окупљања осим Геј параде.

***

Како јавља (режимски?) Курир,

23. 22 – Испред зграде Владе је мирно. Саобраћај нормално функционише у Кнеза Милоша и у Немањиној улици, јављају репортери Курира са лица места.

23.17 – У Коларчевој улици према Теразијама број људи који протестује се смањио. Певају патриотске песме и чекају одлуку да ли ће бити геј параде

23: 07 – Комуналци уклањају жардињере са главних улица.

23:04 – Један од геј активиста ушао је у Владу Србије. Око зграде Владе је мирно.

***

За сутрашњи број дневног листа НОВОСТИ академик Матија Бећковић о „поносу“ каже:

„Коме је год до части и поноса то мора признати и не би смео заборавити. Само треба пазити да се та реч ни случајно не пише ћирилицом да је Руси не би погрешно разумели и чудили се што понос траје недељу дана и то по улицама…“

***

Гробари и Делије заједно у „Породичној шетњи” (ФОТО)

 Спортски журнал, ФОТО: Д. Жарковић

Породична шетња, вид протеста против Параде поноса, одржана је у центру Београда. Учешће су узели и Гробари и Делије, навијачи Партизана и Црвене звезде.

Навијачи Партизана су се најпре окупили у Студентском тргу, а потом су им се прикључиле и Звездине присталице. Потом су сви заједно били на протесту који је одржан на Тргу републике.

22:44 Драгослав Бокан

parada ponosa

Права „Парада поноса“, српског и руског. Сутра.

(Тренутна ситуација је…) Мирна, колико чујем. Сила је надјачала понос, за сада… А сутра постоји и српска „Парада поноса“, правог. Скупљање је тачно у подне код Саборне цркве, па се онда иде улицом краља Петра и Кнез Михаиловом до Калемегдана и споменика руским добровољцима, све до костурнице српских бранилаца Београда (код цркве Ружице)… И то је нека врста симболичног, мирног али не и пасивног отпора монструозном понижавања православне и националне Србије…

Држава, наравно, није дозволила овај мирни скуп, јер је већ одлучила да је права „Парада поноса“ она дугиних боја, коју нам утерују у остатке части наши непријатељи… Али, то неће спречити многе Србе да дођу сутра и пођу својим путем, ка (ратничкој) цркви Ружици, а од Саборне цркве, исто у подне, као и ОНИ…

___
Било је довољно ЉУДИ, много више него што их режим укупно има. То што је остало људи, они су ту негде, са нама и за Србију, а ови остали су човеколики идиоти…

1491587_10204747890047523_5582843428016103652_n

6686_10202880310477060_2551881219984648367_n

22.15РТС У току је седница Бироа за координацију рада служби безбедности на којој ће се донети одлука о одржавању Параде поноса.

22:06 Драгослав Бокан

Туча је настала кад је полиција покушала да спречи „Партизанове“ навијаче да се прикључе скупу „Двери“. И кад су „Двери“ већ пошле одатле, тад је кренуло – каменице, крв, туча… „Партизанови“ жестоки навијачи су почели да ломе прве редове на њих наоштрених полиција. Било је то пре пола сата…

1964768_1540281169541715_6063978138484228220_n

Фото: Српска Радикална Странка

21:41 Драгослав Бокан

У току су жестоки сукоби српских демонстраната и режимске полиције, права туча на Тргу Републике, код споменика Кнезу Михаилу (овај сукоб је са „Партизановим“ навијачима, сазнајем из прве руке)…

Медији ћуте, нико не извештава, а туча се из часа у час наставља и проширује у веома озбиљан сукоб.
А пошто већина полицајаца није из Београда, они не умеју ни да беже, ни да се склањају већ иду право, као роботи, и покушавају да пендрецима и силом пробију живи ланац „Партизанових“ навијача, српске омладине и других патриота (скуп су организовале „Двери“) скупљених на Тргу…
Неће овог пута тако лако проћи овај покушај натеривања Срба на содомистички ритуал јавног понижавања (иронично и провокативно названог „Парада поноса“) од стране САД, Европске Уније и НАТО-а.
Неће.
______
Наши људи једноставно неће да мирно гледају и трпе непрестана понижавања од стране евро-америчких, садистичких господара нашег режима… Свима је већ прекипело од лажи, уцена и лицемерја најгоре врсте.
„Партизанови“ навијачи. Они су кренули у тучу, директно на полицију, чим су ови покушали да невешто и силом, пендрецима, „смирују страсти“…
Ако се туча прошири (а већ је озбиљних размера, сазнајем од полицајаца који штрајкују), биће веома компликовано сутра организовати такозвани „Прајд“. А по граду јуре кола Хитне помоћи, због повређених у овој жестокој и крвавој градској бици…

***

***

dveri logo

Саопштење Покрета Двери поводом вечерашњег протеста против „геј параде“

Више хиљада људи на протесту Двери против геј параде у Београду

                   

На протесту против геј параде, који је вечерас одржан на Тргу Републике у Београду у организацији Покрета Двери, сабрало се више хиљада људи који су затражили од Владе Србије да откаже педербал. На протестном скупу су се обратили Владан Глишић, члан Старешинства Двери, Срђан Ного, представник Светског конгреса породица за Србију, Његова Екселенција амбасадор Светског конгреса породица при Уједињеним нацијама Алексеј Комов, и Бошко Обрадовић, члан Старешинства Двери. Протест је завршен светском премијером и јавним приказивањем руског документарног филма „Содомˮ, познатог руског новинара и редитеља Аркадија Мамонтова, који јасно показује шта нас чека у наставку геј парадирања нашим друштвом и државом.

На завршетку протеста Двери су позвале све породичне људе Србије да, у случају да педербал не буде отказан, дођу са својом децом на Свенародну литију у славу светиње живота, брака и рађања, која ће у недељу у 16 часова кренути из Храма Светог Саве. План је да ова породична шетња прође свим централним београдским улицама куда је прошла геј парада и окади центар Београда после ове срамне антихришћанске манифестације. Литија ће почети молитвом у храму Светог Саве у 16 часова, а након породичне шетње завршити молебаном у Саборној цркви.

Покрет Двери још једном позива Владу Србије да откаже геј параду, јер је то најбоље решење за подигнуте тензије у друштву које сваке године изазива наметање промоције хомосексуализма нашој деци. Ми, породични људи Србије, свако према својој савести, настављамо да се активно, мирно и ненасилно супротстављамо одржавању ове срамне манифестације, и тако ће бити и у недељу.

У овом тренутку, чланови старешинства Двери су кренули ка Бироу за координацију рада служби безбедности који вечерас треба да саопшти одлуку о одржавању геј параде, али их је у томе у близини Теразијске чесме спречио кордон полиције. Са њима су и многобројни грађани који су решени и да и поред претњи кривичним пријавама, остану уз Двери и сачекају одлуку.

Информативна служба Покрета Двери

***

21:12

SSP

21:10

Двери ЗА живот Србије [званична страница]

Полиција је блокирала град где су се спонтано окупили грађани који се противе геј паради. Чека се одлука бироа.
Сви на улице!
НЕЋЕ ШЕТАТИ!

20:49

Полиција не да народу да оде пред Владу Србије!
narod na trgu
***

Хиљаде грађана изашло против геј параде

27. 09. 2014. 20:03 -> 21:07 Вести
Неколико хиљада људи окупило се вечерас на Тргу републике на протесту који је Покрет Двери организовао против геј параде заказане за недељу. Кордон полиције зауставио је код Палате Албанија поворку која је са Трга кренула Теразијама ка згради Владе Србије, где је било планирано да наставе протест док Биро за координацију служби безбедности не донесе коначну одлуку о одржавању Параде поноса. Уколико Парада буде одржана, Покрети Двери је најавио да ће сутра у 16 организовати „породичну шетњу“ централним градским улицама.
ByjKT94IMAAlN5e (1)
Чланови Старешинства Покрета Двери саопштили су да ће одлуку Бироа за координацију служби безбедности о одржавању Параде поноса сачекати испред зграде Владе Србије, а не на београдском Тргу Републике, како су најавили раније. Међутим, у томе их је спречила полиција зауставивши их код Палате Албанија.

Протест на Тргу републике почео је химном „Боже правде“, а међу окупљенима је био и велики број свештеника од њих се могло чути да „Бог није благословио геј параду, али јесте овај скуп“. Како јављају београдски медији, на Тргу је било и много људи који су на протест дошли са децом. Могле су се видети заставе покрета „Двери“ и натписи „Нећу тату и тату.“

Забрањен скуп испред Саборне цркве – Према непотврђеним информацијама, које су се појавиле на друштвеним мрежама, испред Саборне цркве је ухапшен један свештеник. Жандармерија обезбеђује скуп стотинак верника, који носе заставе Србије, обележја Образа и певају испред цркве.

Члан покрета Двери Владан Глишић рекао је окупљенима да овај скуп није „протест против педера на улицама, већ против педера у фотељама“, које је позвао да помогну поплављенима. Вођа покрета Бошко Обрадовић је рекао да ће уколико Биро за координацију рада безбедносних служби одобри параду, „уследити низ оштрих акција“. „Овде смо се окупили да промовишемо вољу већине, да се геј парада не одржи, ово чак није више питање параде већ породичне Србије. Не дозволимо да привилегована мањина утиче на живот и вољу већине. Да ли је могуће да власт намеће вољу гејева а не слуша вољу народа и патријарха?“, рекао је Обрадовић.

Он је рекао да је ово скуп упозорење држави и најавио да се неће разићи са улица док год та парада не буде отказана. Протесту Двери придружиле су се и присталице организације „Српски сабор заветници“, које су јаке полицијске снаге спречиле да организују „православни марш“ од Саборне цркве до Скупштине Србије.

Протест Двери: Кренули ка Влади, полиција не да

Аутор: мондо.рс
27.09.2014.  18:18 > 20:51
Фото: Тањуг, Немања Јовановић
На тргу протест покрета Двери. Кренули ка згради Владе како би сазнали одлуку Бироа за безбедност. Кордон полиције их зауставио на Теразијама. Испред Саборне цркве припадници жандармерије опколили стотинак људи.
dveri-vv
Иако је претходно речено да ће се одлука Бироа за безбедност чекати на Тргу републике, Обрадовић је изјавио да ће они ипак ићи до Владе.“МУП је забранио да се креће трасом геј параде после 20 часова, али ми ћемо ићи до Владе“, поручио је Обрадовић.Репортер Монда јавља да је око 500 људи кренуло ка Теразијама око 20:30 сати али да их је зауставио кордон полиције.Протест на Тргу републике је почео химном „Боже правде“, а окупљенима су се обратили лидери покрета „Двери“ Владан Глишић и Бошко Обрадовић.Глишић је изјавио да се не плаше: „Сада нас снимају, размишљају да ли нас има довољно. Кажемо, има нас још и не позивајте нас због геј параде“, рекао је Глишић.Он је, такође, рекао „овде смо због педера у фотељама који су смањили плате и пензије да би финасирали геј параду.„Окупљени су узвикивали „Ово није земља педера. Педер градом неће шетати.“

Они су поручили да ће на тргу чекати одлуку Бироа за безбедност који би требало да доднесе коначну одлуку о одржавању параде и да ће се сходно томе понашати.

Након тога је пуштен руски филм „Содом“, који наводно разоткрива шта је прави циљ хомосексуалног парадирања.

Потом је на бину изашао Алексеј Комов, како је најављено амбасадор Русије у Светском конгресу породица.

Он је изјавио: „Долазим из Москве. Ако заједно будемо јаки и православни, никакав педербал неће проћи. Србија и Русија су земље које су сачувале чистоту вере. Ми смо већина и победићемо јер се борима за очување породичлних вредности.“

Присутни су након тога скандирали: „Русија, Русија.“

Бошко Обрадовић је поручио да се опасност надвила над Србијом и да је „педербал најмање важна ствар у ономе што нам спремају а то је промена вредности и морала.“

Он је још изјавио да иако причају да им је циљ само шетња и љубав, то је почетак њиховог марша кроз све институције.

„Доћи ће децу да нам уче да је педерастија нормална“, рекао је Обрадовић након чега су окупљени узвикивали „Вучићу педеру.“

Обрадовић је рекао да је „Лабрис“ финансирао обуку свих полицијских управа за заштиту хомосексулаца. као и да је 147 центара за социјалну заштуту прошло ту обуку.

„У 80 одсто школа у Војводини се учи из уџебинка у којиме је хомосексуализам представљен као романтична заједница. Е због свега тога смо ми овде. Томо срам те било“, рекао је Обрадовић.

Лидери покрета Двери су затражила отказивање геј Параде и позвали народ да сутра у 16 сати „прођу од Храма Светог Саве до Саборне цркве.

Репортер Монда је јевио да је на Тргу републике било око 1.500 људи, да је доста њих и са децом, а да саобраћај није заустављен.

Окупљени грађани су носили заставе покрета „Двери“ и транспаренте са натписом „Нећу тату и тату.“

Није приметан већи број полиције, а у једној од оближњих уличица је ватрогасни комби.

Извор: МОНДО; Ана Ћешић

Истовремено, испред Саборне цркве је велики број припадника Жандармерије опколио стотинак верника који носе српске заставе.Репортер Монда јавља да се испред цркве налази око стотинак верника који певају, а да су око њих распоређени жандарми.Окупљени носе заставе Србије, а могу се видети и обележја покрета „Образ.“
***

Протест Двери у центру Београда: Не померамо се док Прајд не буде отказан

Покрет Двери организовао је вечерас у центру Београда протест против одржавања Параде поноса, најављене за сутра у у центру престонице

Са простеста, организованог на Тргу Републике поручено је и да ће окупљени чекати одлуку Бироа за координацију служби безебедности која би вечерас требало да одлучи да је ће се Прајд одржати.Окупљени су носили државне и заставе Двери, а уз увреде на рачун премијера Александра Вучића, на скупу су се чуле и модификоване навијачке песме против одржавања Прајда попут „П….. градом неће шетати, неће шетати“.Представник Двери Владан Глишић позвао је окупљене на миран и ненасилан протест поручивши Бироу за координацију служби безебдности да „не прозива окупљене због глупости – геј параде“.На скупу је приказан и руски филм „Содом“ који, како су организатори рекли, указује на погубан утицај промоције хомосексуализма на децу и породичне вредности.Глишић је пре почетка скупа рекао новинарима да је кампања Двери била узбуњивање јавности, односно „да људи схвате да прича о геј паради није прича о људским правима“.
„Ово окупљање треба да охрабри грађане Србије да јавно кажу свој став који је већински – да не треба да буде геј параде“, рекао је Глишић.Он је додао да ово није „хомофобично окупљање већ окупљење против ЛГБТ активиста који покушавају да уведу тоталитарану идеологију у наше школе и куће и да нас доведу у ситуацију да породичне вредности више не буду главне вредности у Србији“.Представник Двери Данило Тврдишић каже да је протест организован како би се заштитила деца од агресивне промоције идеологије хомосекусализмаДвери су овде данас, јер желимо јасно и прецизно да поручимо влади Србије да је залагање за геј параду и уопште промоција хомосексуланих права – противуставно деловање, рекао је Твридшић.Према његовим речима, то залагање нема никакве везе са људским правима, већ обрнуто – „представља атак на већину грађана и традициналне вредности“.Скуп обезбеђују бројни редари Двери, на Тргу Републике је присустна и полиција, а саобраћај се нормално одвија.
***

19:20 ФБ Ljiljana Mrkaic

Једна је Србија!

Trg

19:08 Двери ЗА живот Србије [званична страница]

СРБИЈА ЈЕ ПОРУЧИЛА – НЕЋЕ ШЕТАТИ!

dveri1

Dveri2

19:07 срб03122010

ЗАБРАЊЕНА ЛИТИЈА У БЕОГРАДУ

Попут сваке године и ове године је заказана Литија од Саборне Цркве до зграде Владе. Забрањена је. Полиција је опколила народ у тотално ратној униформи. Снимају свакога ко је дошао. Народ који прилази не може да дође до Саборне Цркве, већ их полиција одбија ка Кнез Михајловој. То је ситуација од 17.15. Онда је народ који није могао да приђе кренуо ка Тргу Републике. Толико

***

Фото: Katica Djurovic, твитер

18:49

Dveri

18:15

Branislav Pavlovic
Демонкрнтија у нашем граду
10580043_10203751825408823_1036983431636509866_n (1)

17:55

Испред Саборне цркве – у овом тренутку!
10687107_832695440087421_7650019264055126476_n

Фото: СС Заветници

17:52

Србски Образ
Режимска полиција подмукло ухапсила монаха Антонија, али народ се ипак окупио испред Саборне цркве. Очекује се да ускоро отпочне литија.
1502539_542398609240213_9123953322263007529_n

Фото: Србски образ

17:44

Испред Саборне цркве неколико стотина људи окружени су са неколико кордона жандармерије! Хапсе све, блокаде свуда унаоколо,скупу је немогуће прићи!

17.25

РЕПРЕСИЈА! Полиција ухапсила монаха Антонија Давидовића испред Саборне цркве! Жандармерија опколила народ, не дају да се крене у литију.

Налазимо се испред Саборне цркве окружени са неколико кордона жандармерије! Ово нисам за 32 године видео. Хапсе све живе,блокаде свуда унаоколо, људи нам јављају да је немогуће прићи! Јављајте даље!!!

 

33 replies »

 1. Педерима се допушта све а људи на Косову и даље без домова, не запослени и даље без посла и сналазе се за хлеб, индустрије и даље пропадају. Вучићу поднеси оставку заједно са оном декаром на челу странке. Такав човек није вредан да пољуби српску тробојку нити да је представља у свету.

  ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ.

  Отче наш, иже јеси на небесјех
  Да свјатисја имја Твоје
  Да приидет Царствије Твоје
  Да будет воља Твоја, јако на Небеси и на земљи
  Хлеб наш насушниј дажд нам днес
  И остави нам долги нашја, јакоже и ми остављајем должником нашим
  И не воведи нас во искушеније
  Но избави нас от лукаваго
  Јако Твоје јест Царство, и сила, и слава и во вјеки. Амин.

  Свиђа ми се

 2. БЕОГРАД- Погледајте снимак шта се дешавало у току православне литије испред Саборне цркве. Како се на снимку види полиција је ухапсила више грађана који су учествовали у скупу.

  Свиђа ми се

 3. DA, ONA GORNJA SLIKA sa junacima otadzbine – je tkdj. vrhunsko merilo i u EU – saveznici satanizma…
  Oni velicaju svoje narodne junake – a ne bolesne pedere!

  Rec „PARADA PONOSA“ su izmislili GUBITNICI, kao OSVETU – istorijskim pobednicima i hrabrim Srbima…..

  Свиђа ми се

 4. Pa dokle da ova Srbija cuti i trpi da nam namecu guzicare kao normalne ljude. Pa dokle da trpimo da nam decu uce kako je normalno biti peder. Razbijaju nam porodice a mi trpimo. Uz Vas sve sam koji branite porodicu pravoslavlje i nase Svetosavske vrednosti iako sam sto kilometara daleko od Beograda. Neka nam je Bog u pomoci+

  Свиђа ми се

 5. e ovako,prvo i prvo,da se ovako izlazi na ulice svaki put kad se vlast(bilo koja od govana koji su bili ili jesu tamo)posere po nama,prevari,slaze,pokrade…eh…ziveli bi ko ljudi…jeste,gej parada je najveci problem u srbiji,ne pedercine koje nam sisaju krv vec godinama,ne nezaposlenost,siromastvo,ne sto svako normalan napusta ili sanja da napusti ovu vasu voljenu izdrkotinu od drzave,daaaa,zbog gej parade treba izaci na ulice…bravo jos jednom,svaka cast,jos jedan dokaz da da su pametni stvarno otisli odavde a ostali retardi i majmuni

  Свиђа ми се

  • Meni nije jasno zasto ljudi ne puste pedere da setaju neka oni setaju ali neka nase ulice budu prazne a ne ovako dajete im samo jos veci publicitet ,te oni se bore za svoja prava te su ugrozeni kurac palac samo ih treba pustit neka prodju gradom ko telad bez idje ikog na ulicama da ih posmatra i ima da zamru odma

   Свиђа ми се

 6. Prvi sam glasao za Vucica i terao sve da cute kada on govori na televiziji i kleo sam se u njega a to je radila i vecina Srbije i sta smo nakon svega dobili? Pedere da setaju nasim gradom?! TV pretplatu da i dalje placamo (ali pod drugim imenom!) BUS PLUS harac i dalje uzima harac i da ne nabrajam jer tako mogu do sutra! Ali ko je kriv za sve? Pa naravno mi (narod) mi smo ove sto nas prodadose i izabrali, sto znaci sami smo i krivi, ali covek gresi i prasta, a ovima ce mo sve oprostiti, samo neka se sklone i odu tamo gde ih nase oci nikada nece videti… Samo Sloga Srbina Spasava!!!

  Свиђа ми се

  • Тражили сте, добили сте. Одавно је било јасно ко су Вучић и Николић. Од оних избора на којима је победу поклонио Тадићу. Али добро, никада није касно да се грешка исправи. Први корак је да прихватимо да смо погрешили, што сте ви већ учинили.
   Народ схвата све више да нешто одавно не ваља, али је немоћан то да промени. Бар за сада.

   Свиђа ми се

 7. http://www.vaseljenska.com/ Сада је скоро 20часова. Васељенска.тв, није објавила нити једну информацију о догађајима у Београду. Толико о мојој сумњи која траје већ годину дана, да је Васељенску преузела окупациона сила.

  Ово озбиљно схватите и немојте више веровати том порталу, који се води као „независан“

  Доказ је и њихова фејсбук страница, која намерно нија писала и не пише о догађајима у граду, дакле, уназад 3 сата нема апсолутно нити једне вести о Београду, а иду све остале вести, можете проверити. https://www.facebook.com/VaseljenskaTV?fref=ts

  С Вером у Бога, за Цара и Отаџбину

  Свиђа ми се

 8. Ja se ne krijem iza nadimaka. Ne krije se ni okupljeni narod. Ova vlast zajedno sa prethodnom i svaka od Slobe na ovamo treba da izvrsi kolektivno samoubistvo ili da budu uhapseni. Deca nam gladna, zemlju ste izdali, sve pokrali , trujete nas sa GMO, vakcinisete nam decu otrovima…..ima toga jos. A pederi se setaju…

  Свиђа ми се

 9. Н. В.: „НА СРПСКОМЕ ГАЗИМЕСТАНУ СРПСКИ ОЛОШ ЧУВАЛИ ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ И ШИПТАРСКИ СНАЈПЕРИСТИ А У САМОМ ЦРНОГРАДУ ДА СЕ ШИПТАРСКИ ОЛОШ ПОТПОМОГНУТ НАЦИСТИЧКИМ НАТО КЕРОВИМ ПРОЛИВА СРПСКУ КРВ ПРЕВИШЕ ЈЕ И ОД САМОГ ЂАВОЛА КОЈИ СЕ ДОМОГАО ВЛАСТИ У СРБИЈИ …
  …Белосветски ОЛОШ потпомогнут нашим ПРОПАЛИТЕТИМА ОД ПОЛИТИЧАРА ,,, ХАПСЕ НОРМАЛАН СРПСКИ НАРОД ИСПРЕД САБОРНЕ ЦРКВЕ ,,, БРАЋО И СЕСТРЕ , НАВИЈАЧИ СВИХ КЛУБОВА , ЦИГАНИ, ГРОБАРИ И СВИ КОМЕ ЈЕ СТАЛО ДО СРБИЈЕ И НОРМАЛНИХ СРПСКИХ ПОРОДИЦА СВИ ИСПРЕД САБОРНЕ ЦРКВЕ ДА СЕ ПОМОГНЕ СВОЈОЈ БРАЋИ КОЈА СЕ ХАПСЕ БЕЗАКОНИТО … СВИ НА УЛИЦЕ ОЛОШ БОЛЕСНИ НЕ СМЕ ШЕТАТИ НОРМАЛНО ЦРНОГРАДОМ ДОСТА ЈЕ ПОЦРНЕО ОД ПРЕВЕЛИКЕ ИЗДАЈЕ И ПОНИЖЕЊА ДАЉЕ ВИШЕ НЕМА КУД МОРАМО КРЕНУТИ СВИ СЛОЖНО УЈЕДИЊЕНИ … ШИРИТЕ ДАЉЕ ХАПСЕ СВЕ РЕДОМ ДА БИ ЗАПЛАШИЛИ НОРМАЛНЕ И ЗДРАВЕ СРБЕ … СВИ НА УЛИЦЕ ДА ОЛОШ ВИДИ ДА ЈЕ ВИШЕ НОРМАЛНИХ И ЗДРАВИХ СРБА ОД ШАЧИЦЕ БОЛЕСНИКА КОЈИ БИ ДА ПЉУЈУ ПО СВИМ НАШИМ СВЕТИЊАМА УМЕСТО ДА СЕ ЛЕЧЕ ..“

  DANAS NA ULICAMA – SUTRA VAM SILUJU DECU PO OBDANISTIMA I SKOLAMA!

  Свиђа ми се

 10. ЗАБРАЊЕНА ЛИТИЈА У БЕОГРАДУ

  Попут сваке године и ове године је заказана Литија од Саборне Цркве до зграде Владе. Забрањена је. Полиција је опколила народ у тотално ратној униформи. Снимају свакога ко је дошао. Народ који прилази не може да дође до Саборне Цркве, већ их полиција одбија ка Кнез Михајловој. То је ситуација од 17.15. Онда је народ који није могао да приђе кренуо ка Тргу Републике. Толико

  Свиђа ми се

  • Па зар данас на Крстовдан Србин на Србина? Полицијо ,чија си? Народна. Не хапси онда недужан народ који се противи ономе што није нормално. И до сада је било педера ,нека раде шта хоће ,шта се приказују? Сотона са запада је дошао у Србију.

   Свиђа ми се

  • veci ste svi vi pederi koji koji se preseravate sa tim laznim moralom, oni su bar hrabriji od svih vas, iako su znali da ce biti otudjeni i vredjani prihvatili su sebe i svoju prirodu i izrekli to na glas , sto malo ko od vas moze za sebe reci da bi imao muda, zato ne serite vise po njima …..gori ste od njih i manji ljudi!!!

   Свиђа ми се

 11. Zelim svakom tom jadniku koji danas stiti to sto stiti da mu sutra deca bastine vrednosti za koje se on danas zalaze, hapseci i razbivajuci glave srpskoj deci.

  Sram vas bilo, vas narod placa a ne neki tamo vucic, devenport, kirbi i vasa je duznos da zastitite javni moral kao ustavnu kategoriju a ne da ga krsite zato sto vucko oce da umilostivi gazde na zapadu. Sve najgore svakom poslusnickom keru. Svaka cast onima koji su ostali i koji ce ostati u svojim stanicama danas i sutra.

  Свиђа ми се

  • HVALA BOGU STO IH NE GLASAH UCLANICU SE U DVERI I POCECU DA NAVIJAM ZA PARTIZAN I ZA SVE POSTENE I CASNE LJUDE KOJI VECERAS TRPE MALTRETIRANJE OD LJUDI ZA KOJE NAM ODUZIMAJU I ZADNJU PARU ZA NJIHOVE PLATE KOJE NISU VELIKE ALI MOJA JE JOS MANJA…

   Свиђа ми се

%d bloggers like this: