АКТУЕЛНО

Срђан Крунић: СРПСКИ ЗИД ПЛАЧА ПРЕД ВЛАДОМ СРБИЈЕ


У навечерје Крстовдана, Удружење породица киднапованих и убијених цивила, војника и полицајаца на Косову и Метохији (http://kosmetskezrtve.org.rs) је преко пута службеног улаза у зграду Владе Републике Србије, у Немањиној улици (уз зграду Министарства спољних послова) поставило део „Српског зида плача“ дужине 48 метара са ликовима и именима пострадалих цивила. Други део Српског зида плача, са војницима и полицајцима, од раније вапије Богу и опомиње српски народ и државу, у Устаничкој улици преко пута службеног улаза у Специјални суд РС.

26.09.2014. ФБ Срђан Крунић, за ФБР приредила Биљана Диковић

симо спасић
Иако је од српске полиције добијена дозвола за излагање Српског зида плача (26-29. септ.) комунална полиција је грубо претила његовим уклањањем, јер се „без дозволе користи дрвеће“. Само одлучним држањем председника Удружења Симе Спасића овај притисак није уродио плодом. Питамо се, да ли би комунална полиција смела тако да наступи да су српско, београдско, народно дрвеће за своје потребе ангажовале „Жене у црном“ или „Мајке Сребренице“?

Удружење овим чином жели опет и опет да пробуди савест домаће и светске јавности поводом извршених злочина и злочина који траје! Прво су почињени злочини одузимања права на живот убијеним и киднапованим, а до дан данас се врши злочин и над њиховим породицама, којима је ускраћено право на истину о судбини њихових најближих, као и право на задовољење правде.

У недељу, 28. септембра, у 12.44 часова Удружење ће организовати конференцију за штампу на коју ће бити позвани председник, премијер и ресорни министри РС, као и људи из СПЦ. Сви они ће добити прилику да јавно изнесу свој став о овом болном и тешком питању које колико већ година притиска савест сваког часног човека и Србина.

2 replies »

  1. Време је да поставимо јавно питање: шта је и чему служи тзв. комунална полиција!

    Знамо да ју је основао ђитлер (бивши крадоначалник ђилас) да би тим путем утеривао силом приходе од отетог ГСП у своје приватне џепове. И да је то та полиција радила и пребијањем путника у бившем ГСП којег су назвали некаквим грдним називом „бус плус“. Не заборавимо да смо морали том бусу плусу (који у ствари више бус минус) предати све личне податке као кад вадимо личну карту и да су ти подаци отишли у некакву турску базу података и после тога вероватно све до ционистичког САД-изма – што је све било неуставно и незаконито као кривично дело!

    Причали су нам приче да ће се ова полиција бавити комуналним проблемима и ми смо сумњалу у смисленост те приче, јер се тим проблемима бави град и општине. КП није ничим и ништа допринела побољшању комуналних проблема у граду! Шта је онда сврха њеног и даљег постојања?! Да спречава одржавање мирних јавних демонстрација и протеста грађана и да и даље насилно убира у возилима буса плуса (и даље се тако зове) незаконите казне због „невалидирања“ бус плус картица?!

    Докле овако?!

    Свиђа ми се