АКТУЕЛНО

ДАВЉЕЊЕ СА СТИЛОМ- ВУЧИЋ: ЗА НАС ЈЕ ЈЕДИНИ СПАС ДА СЕ УКРЦАМО НА „ЕУ ТИТАНИК“, М. Новаковић


ВУЧИЋ ЗА ЕУ МЕДИЈЕ: „СРБИЈА ЈЕ ТИТАНИК КОЈИ ТОНЕ, СПАСИЋЕМО СЕ САМО МИ КОЈИ ИМАМО ЧАМЦЕ“!?

24 септембар 2014, СРБски ФБРепортер

ЕУ ТИТАНИК И ВУЧКО

Интересантне су, не само личне, већ и политичке „трансформације“ премијера Александра Вучића. Док за домаће медије прича једно, и шири (неосновани?) оптимизам, свакако подцењујући и заборављајући родољубива и мегаломанска предизборна обећања (своја, и свог „политичког тате“ универзитетски образованог председника Србије Николића)- изгледа да се његови медијски наступи на Западу своде на кукњаву и „извртање празних кеса“ у белосветским студијима, а све у складу са политичко-просјачким курсом данашњег српског (камелеонског) режимског естаблишмента.

У свом најновијем интервјуу за „ЕУ Тудеј“, где је иницијално покушао да шири „временски одложени оптимизам“ обећавајући (уз болне резове) „нормалан живот“ у Србији за једно четири године (питање је како ће обични грађани, којима се најављују још неподношљивији услови од оних у које су данас доведени) уопште и преживети дотле. Ипак оно што ме је понукало да напишем овај коментар, јесте непримерено дефетистички (и истовремено сурово реални) иступ првог човека Владе Србије, који је ситуацију у Србији описао отприлике овако (оргиналан текст је у прилогу): „Не можемо више да мењамо курс, укрцали смо се на Титаник након што је већ ударио у ледени брег, а путници почели да скачу у море“.

Иако под Титаником, Вучић очигледно упућује западне читаоце на затечено стање у Србији, након његовог преузимања власти, што би консекветно требало да створи утисак да Вучићева влада нема одговорност за данашње катастрофално стање у коме се налази Србија- српски премијер, као доказани „мајстор обсцене“ је покушао да прикрије праве узроке кризе, која се у нашој земљи, након (про)западно нео-колонијалног државног удара 5 октобра 2000 креће прогресивном узлазном путањом.

Иако нисам економиста, нити школовани политички аналитичар, могу са великим самопоуздањем да изјавим, да поред политичке и сваке друге корупције у послератном периоду Србије, највећи кривац за катастрофално стање у земљи, и то по свим аспектима, јесте девијантни евроунијски концепт, који је у данашњој Србији уздигнут на ниво религије…

Прво- нетачна је Вучићева тврдња да не можемо да променимо тај катастрофални курс, јер је по њему Титаник (Србија) већ ударио у ледени брег (кризу) и путници (грађани Србије) су почели да се даве!?

Нетачна је- зато што његово банално поређење Србије са Титаником не држи воду- у метафоричном смислу под Србијом једино могу да се подразумевају  њени грађани, док једино правилно поређење Титаника, може да буде (са политички и економски истрошеном, и „климактеричном“) ЕвроУнијом. Данас сви узроци „зла“ и катастрофалне ситуације у земљи, управо леже у беспоговорном прихватању свих досадашњих евроунијских диктата, и нама наметнутих, поражавајућих економских, политичких и културних модела, од стране те исте „перверзне“ ЕУ. Тачно је да су тај концепт иницијално прихватили и почели да спроводе Вучићеви „жути претходници“, и да је он преузео то политичко наслеђе, али ту се прича и завршава.

Не треба да заборавимо сва она предизборна обећања „Алека Вучича“ и његовог „политичког тате“ универзитетски образованог председника Србије Томе Николића, где су они управо обећавали раскид са тако атроцијском про-евроунијском политиком, поништавање свих штетних споразума, очување КиМ у Србији, економски просперитет у Србији до краја ове године, итд., листа је сувише дугачка да би овде све то појединачно набрајали.

Друго- једино правилно упоређивање „Титаника“ у горњем контескту би било упоређивања ове уклете лађе са (још уклетијом) ЕвроУнијом, што консеквентно оповргава Вучићеву дефетистичку тезу „да тонемо попут Титаника“…

…ЕвроУнија је у ствари „Титаник“ који тоне, и на том свом путу ка дну океана, та уклета лађа покушава да потопи и наш „мали чамац“. Да нам се то не би десило, само треба да се измакнемо од тог уклетог евроунијског брода. 

У том грму и лежи зец. Србија дакле није на „Титанику“(у ЕУ) – већ седи, понижена, опљачкана и осакаћена у сваком погледу, у „чекаоници трећег разреда“ за укрцавање на ту уклету лађу, последњих деценију и по. Да би се решила те агоније, Србија само треба да изађе из те „чекаонице“, и крене својим путем…

…А ако „наш“ премијер није сигуран који је то пут, треба да уђе у било који српски православни храм, клекне пред олтар, и казаће му се…

Написао Миодраг Новаковић

ПРИЛОГ- ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА ЗА „ЕУ ТУДЕЈ“

Vučić: Mi smo na Titaniku nakon što je udario u ledeni breg

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za briselski portal “ EU tudej“ da su bolni rezovi neophodni da bi Srbija u dogledno vreme stabilizovala finansije i podstakla privredni rast.

“Mere štednje su tek mali deo planova ze ekonomski opravak”, rekao je Vučić, dodavši da očekuje da se od 2016. uspostavi stabilan privredni rast, a da Srbija u roku od 3-4 godine postane normalna, prosperitetna zemlja.

On je ukazao da je svestan da će te mere biti bolne i teške za građane, ali da ne želi da obmanjuje narod, kao što to nije činio ni u predizbornoj kampanji.

“Treba imati na umu da se nismo ukrcali na Titanik u Sautemptonu, pa da možemo da menjamo kurs. Ukrcali smo se nakon što je brod već udario u ledeni breg, a putnici počeli da skaču u more”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da Srbija i pored teške situacije nije pred bankrotom, jer vlada odgovorno troši novac, a usvajanje zakona o radu, privatizaciji i bankrotstvu je povratilo poverenje investitora i poverilaca. On je podsetio da se Srbija sada zadužuje sa kamatnom stopom od 9,5 odsto, dok je ranije ona iznosila 13,9 odsto.

 

 

3 replies »

 1. ОДЛИЧАН ТЕКСТ!
  А ЗА ОВУ БИТАНГУ, ЛАЖОВА , ПРЕВРТЉИВЦА И ВЕЛЕИЗДАЈНИКА ВУЧИЋА,

  On je ukazao da je svestan da će te mere biti bolne i teške za građane, ali da ne želi da obmanjuje narod, kao što to nije činio ni u predizbornoj kampanji.

  ФУКАРО ЛАЖОВСКА, У ПРЕДИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ ТИ ЈЕ СЛОГАН БИО, ЗА НОВА РАДНА МЕСТА, А БАШ У ВРЕМЕ ИЗБОРА ЉУДИ ПОДОБИЈАЛИ ОТКАЗЕ! ТОЛИКО О ТОМЕ КОЛИКО СИ ИСКРЕН!
  БЕЛОСВЕТСКА БИТАНГО И ФУЊАРО!
  АЛИ НИЧИЈА НИЈЕ ДО ЗОРЕ, ПА НЕЋЕ НИ ТВОЈА!

  Свиђа ми се

  • Драга браћо и сестре,ово нам је једина прилика да устанемо и да лупимо шаком од сто! Устали су адвокати,устали су и ратари,треба да устанемо и ми и да се далеко чује наш глас,само маса нас може извући из ове агоније јер против масе народа још нико није смео да иде! Зато драга браћо и сестре у суботу 27 септембра изађимо сви на Трг Кнеза Михајла и заједно се супроставимо овом режиму и овим притисцима запада! Ово нам је сада једина шанса да се ујединимо и да сви станемо испод једне заставе! Ја нисам члан ни једне странке али у суботу ћу подржати Двери јер ако нас још они испале онда ми више нема шта да тражимо. Зато браћо и сестре ја вас искрено позивам ако вам је стало до будућности Србије онда станимо једни уз друге у суботу а ако треба и у недељу! Зато позивам све јавне личности,декане,лекаре,професоре,уметнике,земљораднике,адвокате,суденте,ђаке,навијаче,занатлије,органе реда,војнике и све добре и разумне људе који су против ове неправде која нас погађа свакодневно да устанемо и да се на миран начин изборимо против параде у којој шетају педери,лезбејке,педофили,некрофили,зофили…Зато драга браћо и сестре изађемо у суботу 27.септембра у 19 часова сви на Трг! С`вером у Бога за мајку Србију! Живела Србија!

   Свиђа ми се

 2. Како бре Срби не сваћате шта је у позадини тог очајничког грча да се у ЕУ уђе по сваку цену и то прекореда, ако се може, а може се јер све бизнис а ту цену ће да плати народ.
  Сви они који заговарају тај једини пут, пут у ЕУ, молим Вас погледајте их малчице боље, можда и Ви успете да их осмотрите реалније, како изгледају, како су обучени, са чим све располажу овде у Србији и ван ње, надам се да ће те бити бистрог ока и бистрог ума и лако и коначно сватити да су то сви који су се енермно обогатили распадом Југославије, распадом Србије и Црне горе, распадом 99-тих и саме Србије.
  А разлог је врло прост, упрошчен до костију, јер у том трену ЕУ ниће се бавити пореклом новца са којим (не)располажете, само ће евидентирати ваше економско поседовање, а то они и желе, јер тако ће легализовати све што су преливањем заграбили, отели, прелили, заговарајући и нудећи нам демократију која ће нам испунити сва очекивања и све снове..
  И накрају свих крајева покушаћу Вам свим мојим суграђанима да дам моје виђење и моју процену тог „јединог пута“, јединог пута за и у ЕУ.
  Тај једини пут ка ЕУ ако и стварно постоји, ако постоји то је јама за Србе и саму Србију, то је тај једини пут!
  Излаз постоји.
  Излаз увек постоји.
  Ко га види још осим мене?
  Поздрав из Сунчаног Београда, ДРАГАНешковић

  Свиђа ми се