ДАВЉЕЊЕ СА СТИЛОМ- ВУЧИЋ: ЗА НАС ЈЕ ЈЕДИНИ СПАС ДА СЕ УКРЦАМО НА “ЕУ ТИТАНИК”, М. Новаковић

ВУЧИЋ ЗА ЕУ МЕДИЈЕ: “СРБИЈА ЈЕ ТИТАНИК КОЈИ ТОНЕ, СПАСИЋЕМО СЕ САМО МИ КОЈИ ИМАМО ЧАМЦЕ”!?

24 септембар 2014, СРБски ФБРепортер

ЕУ ТИТАНИК И ВУЧКО

Интересантне су, не само личне, већ и политичке “трансформације” премијера Александра Вучића. Док за домаће медије прича једно, и шири (неосновани?) оптимизам, свакако подцењујући и заборављајући родољубива и мегаломанска предизборна обећања (своја, и свог “политичког тате” универзитетски образованог председника Србије Николића)- изгледа да се његови медијски наступи на Западу своде на кукњаву и “извртање празних кеса” у белосветским студијима, а све у складу са политичко-просјачким курсом данашњег српског (камелеонског) режимског естаблишмента.

У свом најновијем интервјуу за “ЕУ Тудеј”, где је иницијално покушао да шири “временски одложени оптимизам” обећавајући (уз болне резове) “нормалан живот” у Србији за једно четири године (питање је како ће обични грађани, којима се најављују још неподношљивији услови од оних у које су данас доведени) уопште и преживети дотле. Ипак оно што ме је понукало да напишем овај коментар, јесте непримерено дефетистички (и истовремено сурово реални) иступ првог човека Владе Србије, који је ситуацију у Србији описао отприлике овако (оргиналан текст је у прилогу): “Не можемо више да мењамо курс, укрцали смо се на Титаник након што је већ ударио у ледени брег, а путници почели да скачу у море”.

Иако под Титаником, Вучић очигледно упућује западне читаоце на затечено стање у Србији, након његовог преузимања власти, што би консекветно требало да створи утисак да Вучићева влада нема одговорност за данашње катастрофално стање у коме се налази Србија- српски премијер, као доказани “мајстор обсцене” је покушао да прикрије праве узроке кризе, која се у нашој земљи, након (про)западно нео-колонијалног државног удара 5 октобра 2000 креће прогресивном узлазном путањом.

Иако нисам економиста, нити школовани политички аналитичар, могу са великим самопоуздањем да изјавим, да поред политичке и сваке друге корупције у послератном периоду Србије, највећи кривац за катастрофално стање у земљи, и то по свим аспектима, јесте девијантни евроунијски концепт, који је у данашњој Србији уздигнут на ниво религије…

Прво- нетачна је Вучићева тврдња да не можемо да променимо тај катастрофални курс, јер је по њему Титаник (Србија) већ ударио у ледени брег (кризу) и путници (грађани Србије) су почели да се даве!?

Нетачна је- зато што његово банално поређење Србије са Титаником не држи воду- у метафоричном смислу под Србијом једино могу да се подразумевају  њени грађани, док једино правилно поређење Титаника, може да буде (са политички и економски истрошеном, и “климактеричном”) ЕвроУнијом. Данас сви узроци “зла” и катастрофалне ситуације у земљи, управо леже у беспоговорном прихватању свих досадашњих евроунијских диктата, и нама наметнутих, поражавајућих економских, политичких и културних модела, од стране те исте “перверзне” ЕУ. Тачно је да су тај концепт иницијално прихватили и почели да спроводе Вучићеви “жути претходници”, и да је он преузео то политичко наслеђе, али ту се прича и завршава.

Не треба да заборавимо сва она предизборна обећања “Алека Вучича” и његовог “политичког тате” универзитетски образованог председника Србије Томе Николића, где су они управо обећавали раскид са тако атроцијском про-евроунијском политиком, поништавање свих штетних споразума, очување КиМ у Србији, економски просперитет у Србији до краја ове године, итд., листа је сувише дугачка да би овде све то појединачно набрајали.

Друго- једино правилно упоређивање “Титаника” у горњем контескту би било упоређивања ове уклете лађе са (још уклетијом) ЕвроУнијом, што консеквентно оповргава Вучићеву дефетистичку тезу “да тонемо попут Титаника”…

…ЕвроУнија је у ствари “Титаник” који тоне, и на том свом путу ка дну океана, та уклета лађа покушава да потопи и наш “мали чамац”. Да нам се то не би десило, само треба да се измакнемо од тог уклетог евроунијског брода. 

У том грму и лежи зец. Србија дакле није на “Титанику”(у ЕУ) – већ седи, понижена, опљачкана и осакаћена у сваком погледу, у “чекаоници трећег разреда” за укрцавање на ту уклету лађу, последњих деценију и по. Да би се решила те агоније, Србија само треба да изађе из те “чекаонице”, и крене својим путем…

…А ако “наш” премијер није сигуран који је то пут, треба да уђе у било који српски православни храм, клекне пред олтар, и казаће му се…

Написао Миодраг Новаковић

ПРИЛОГ- ВУЧИЋЕВА ИЗЈАВА ЗА “ЕУ ТУДЕЈ”

Vučić: Mi smo na Titaniku nakon što je udario u ledeni breg

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za briselski portal ” EU tudej” da su bolni rezovi neophodni da bi Srbija u dogledno vreme stabilizovala finansije i podstakla privredni rast.

“Mere štednje su tek mali deo planova ze ekonomski opravak”, rekao je Vučić, dodavši da očekuje da se od 2016. uspostavi stabilan privredni rast, a da Srbija u roku od 3-4 godine postane normalna, prosperitetna zemlja.

On je ukazao da je svestan da će te mere biti bolne i teške za građane, ali da ne želi da obmanjuje narod, kao što to nije činio ni u predizbornoj kampanji.

“Treba imati na umu da se nismo ukrcali na Titanik u Sautemptonu, pa da možemo da menjamo kurs. Ukrcali smo se nakon što je brod već udario u ledeni breg, a putnici počeli da skaču u more”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da Srbija i pored teške situacije nije pred bankrotom, jer vlada odgovorno troši novac, a usvajanje zakona o radu, privatizaciji i bankrotstvu je povratilo poverenje investitora i poverilaca. On je podsetio da se Srbija sada zadužuje sa kamatnom stopom od 9,5 odsto, dok je ranije ona iznosila 13,9 odsto.

 

 

Advertisements

3 comments

 • Како бре Срби не сваћате шта је у позадини тог очајничког грча да се у ЕУ уђе по сваку цену и то прекореда, ако се може, а може се јер све бизнис а ту цену ће да плати народ.
  Сви они који заговарају тај једини пут, пут у ЕУ, молим Вас погледајте их малчице боље, можда и Ви успете да их осмотрите реалније, како изгледају, како су обучени, са чим све располажу овде у Србији и ван ње, надам се да ће те бити бистрог ока и бистрог ума и лако и коначно сватити да су то сви који су се енермно обогатили распадом Југославије, распадом Србије и Црне горе, распадом 99-тих и саме Србије.
  А разлог је врло прост, упрошчен до костију, јер у том трену ЕУ ниће се бавити пореклом новца са којим (не)располажете, само ће евидентирати ваше економско поседовање, а то они и желе, јер тако ће легализовати све што су преливањем заграбили, отели, прелили, заговарајући и нудећи нам демократију која ће нам испунити сва очекивања и све снове..
  И накрају свих крајева покушаћу Вам свим мојим суграђанима да дам моје виђење и моју процену тог “јединог пута”, јединог пута за и у ЕУ.
  Тај једини пут ка ЕУ ако и стварно постоји, ако постоји то је јама за Србе и саму Србију, то је тај једини пут!
  Излаз постоји.
  Излаз увек постоји.
  Ко га види још осим мене?
  Поздрав из Сунчаног Београда, ДРАГАНешковић

  Like

 • ОДЛИЧАН ТЕКСТ!
  А ЗА ОВУ БИТАНГУ, ЛАЖОВА , ПРЕВРТЉИВЦА И ВЕЛЕИЗДАЈНИКА ВУЧИЋА,

  On je ukazao da je svestan da će te mere biti bolne i teške za građane, ali da ne želi da obmanjuje narod, kao što to nije činio ni u predizbornoj kampanji.

  ФУКАРО ЛАЖОВСКА, У ПРЕДИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ ТИ ЈЕ СЛОГАН БИО, ЗА НОВА РАДНА МЕСТА, А БАШ У ВРЕМЕ ИЗБОРА ЉУДИ ПОДОБИЈАЛИ ОТКАЗЕ! ТОЛИКО О ТОМЕ КОЛИКО СИ ИСКРЕН!
  БЕЛОСВЕТСКА БИТАНГО И ФУЊАРО!
  АЛИ НИЧИЈА НИЈЕ ДО ЗОРЕ, ПА НЕЋЕ НИ ТВОЈА!

  Like

  • Драга браћо и сестре,ово нам је једина прилика да устанемо и да лупимо шаком од сто! Устали су адвокати,устали су и ратари,треба да устанемо и ми и да се далеко чује наш глас,само маса нас може извући из ове агоније јер против масе народа још нико није смео да иде! Зато драга браћо и сестре у суботу 27 септембра изађимо сви на Трг Кнеза Михајла и заједно се супроставимо овом режиму и овим притисцима запада! Ово нам је сада једина шанса да се ујединимо и да сви станемо испод једне заставе! Ја нисам члан ни једне странке али у суботу ћу подржати Двери јер ако нас још они испале онда ми више нема шта да тражимо. Зато браћо и сестре ја вас искрено позивам ако вам је стало до будућности Србије онда станимо једни уз друге у суботу а ако треба и у недељу! Зато позивам све јавне личности,декане,лекаре,професоре,уметнике,земљораднике,адвокате,суденте,ђаке,навијаче,занатлије,органе реда,војнике и све добре и разумне људе који су против ове неправде која нас погађа свакодневно да устанемо и да се на миран начин изборимо против параде у којој шетају педери,лезбејке,педофили,некрофили,зофили…Зато драга браћо и сестре изађемо у суботу 27.септембра у 19 часова сви на Трг! С`вером у Бога за мајку Србију! Живела Србија!

   Like

Thanks for your comment, it will be visible after moderation. Comments containing offensive language, threats and personal insults, will not be published...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s