АКТУЕЛНО

Дарко Младић: Генерал је мало боље, одмор му је пријао, кроз шта он пролази свих ових година остао је и даље један велики борац какав је био


„Дакле, по тренутном стању ствари у поступку против генерала Р. Младића, постоје два главна проблема. Први је – нулти степен поверења према судијама које су овладале нултим степеном независности и непристрасности. Други проблем представљају – последице првог. Ако лица која заузимају дужност судија имају такав нулти степен, онда то правнички значи да на процесу одсуствују судије. Међутим, ствар стоји још горе – судске фотеље нису празне, оне ће се попунити додатним тужиоцима. Ови проблеми просто не могу бити игнорисани. Они морају бити размотрени пред СБ УН који мора предузети мере и обезбедити генералу Младићу право на правично суђење у његовом предмету.“ Ово је изјавио у својој анализи Александар Мезјајев, члан руског правног тима који прати и анализира рад суда у Хагу. А какво је сада здравствено стање Генерала Ратка Младића, с обзиром на то да постоји стални притисак од стране суда који му континуирано ствара окружење неиздрживо  и здравом људском организму а камоли Генераловом који је озбиљно болестан, питали смо његовог сина Дарка Младића.

20.09.2014. за ФБР разговарала Биљана Диковић

Дарко Младић

* Какво је здравље Генерала Младића?

Дарко Младић: Знате шта, он је нарушеног здравља, то је сад општепозната ствар, имао је три мождана удара и један срчани удар. Овде године је стицајем околности имао прво шест месеци паузе између фазе тужилаштва и фазе одбране, па је два и по месеца било суђење, па је опет два месеца била летња пауза… И тај му је одмор пријао, ипак је боље, мало је дошао себи… Сад смо добили одлуку да се ради четири уместо пет радних дана што му много значи. Значи, да се та три дана одмори у недељи, један у ствари више, је нешто што се надамо да ће да му продужи живот. Јер, он се стварно толико умарао, под сталним је оптерећењем и пресијом, да је чудо како је преживео… Ја се стварно дивим њему шта је он издржао, не само што је мој отац, ја стално имам увид у то кроз шта он пролази свих ових година, он је и даље један велики борац какав је био. И са то мало што му је остало здравља он се и даље бори са свом вољом коју има на овом свету да се избори за правду, за истину пре свега о нашој борби…

9darko-mladic

* Шта је следећи корак Комитета за заштиту Генерала Ратка Младића, руског и србског?

Дарко Младић: Знате шта, ми све радимо у координацији.
Прво, у овом тренутку напори су стални да дођу доктори из Русије. И тренутно се води велика процедурална борба са Трибуналом да они дозволе да се тај тим из Русије појави, да изврши прегледе и тако даље… Надам се да ће то бити реализовано у току ове јесени. Већ је доста времена прошло, али и до краја године то не може да се избегне. Значи, они ће пре или касније доћи.
Друго, ми радимо на документовању овога целог процеса који се тамо одвија и надам се да ће у најскорије време моћи да изађе књига са неким сетом докумената који показују шта је то што се у ствари одвија у Хашком трибуналу, а што се игнорише у јавности нажалост, иако су то крупне и озбиљне ствари.

младић 2

4 replies »

 1. Gospodin General Mladić je sebi obezbedio mesto u istoriji kao Mišić ,Putnik i ostali junaci. A oni skotovi koji su ovog JUNAKA prodali hadu, oni su se upisali kao izdajice i kvislinzi.
  Samo se nadam da će nekim čudom da proradi humanost ili da se neko čudo desi, da Gospodin Generala oslobode onih negvi..HRABRO GOSPODINE GENERALE, A PORODICI NEKA BUDE PONOS DA IMAJU TAKVOG OCA, MUŽA , DEDU..
  REPUBLIKA SRPSKA TREBA DA ZAPAMTI KO JE OSLOBODIO!!! I da pamti ko je prodao generala i da se osveti..

  Свиђа ми се

 2. Великий герой, великий гражданин, великий человек – наш ГЕНЕРАЛ!
  Спасибо Дарко Младићу и Биљане Диковић за эту статью!

  Свиђа ми се