АКТУЕЛНО

РУСИ СУ КРЕНУЛИ: ДРУГИ РУСКИ ХУМАНИТАРНИ КОНВОЈ УШАО У УКРАЈИНУ „НА СВОЈУ РУКУ“ !?


ВЕЋИ ДЕО (70 „КАМАЗА“) РУСКОГ ХУМАНИТАРНОГ КОНВОЈА ОД ПРЕКО СТОТИНУ КАМИОНА У ТОКУ НОЋИ ЈЕ УШАО У УКРАЈИНУ У ПРАТЊИ ОРУЖАНИХ СНАГА НОВОРУСИЈЕ…

13 септембар 2014, 04:00, СРБски ФБРепортер

Написао (и превео): Миодраг Новаковић

russian-aid-enters-ukraine.si

Након више седмица одлагања (читај саботирања) од стране Кијевске хунте и њихових западних спонзора, други руски хуманитарни конвој је ушао у Новорусију у раним јутарњим часовима. Наши извори потврђују да је ова хуманитарна операција изведена по личном наређењу председника Путина.

Конвој је ушао у бивши источно-украјински, а садашњи новоруски део територије, претходно прошавши легалну царинску контролу на прелаз Доњецк, Ростовског региона, Руске Федерације. Руски званичници су дозволили присутним украјинским цариницима увид у садржај првих 70 „Камаз“ камиона, натоварених са преко потребном помоћи у количини од око 200 тона разне врсте помоћи, пре свега хране, воде за пиће (уређаја за пречишћавање) и медицинских средстава….

2н

…Конвој се потом упутио у правцу Луганска, уз јако обезбеђење оружаних снага Новорусије и уз пратњу полицијских возила независнх новоруских република Доњецк и Луганск. У првом делу конвоја који је прошао царинску процедуру је 70 камиона, остатак од више десетина других ће бити ускоро процесиран на ростовском граничном пункту и потом упућен у такође у правцу Луганска.

Међународни Црвени Крст је одбио да учествује у дистрибуцији ове помоћи, правдајући то недостатком одобрења од стране Кијевске хунте. Што све опет, јасно указује да ће режим пучистичке, и добрим делом отворено неонацистичке, хунте из Кијева, и њихови НАТО спонзори, овај чисто хуманитарни потез руских власти, опет протумачити „војном агресијом“ и искористити то за нову ескалацију тензија између „запада и истока“, и додатно оптуживање Руске федерације за наводну агресију…

1061228

ИтарТасс– „Изварино, Руско-украјинска граница, 13 септембар. Прва група од 70 камиона из састава другог конвоја Руског министарства за ванредне ситуације, који садржи неодложну помоћ за угрожене цивиле са југоистока Украјине је прешао границу и креће се према својој дестинацији

Дописник ИтарТасса извештава да је прва група камиона прошла безбедно кроз контролну тачку Изварино. Друга група камиона ће их следити убрзо.У току су завршне царинске процедуре.“ (фбр превод)

 

Референце:

http://en.itar-tass.com/russia/749397

http://rt.com/news/187460-russian-aid-convoy-ukraine/

Other sources…

4 replies »

 1. E bas tako se to radi…! Neprijatelja je najlakse pobediti koriscenjem njegovih metoda prljave demokratske borbe ne stideci se i ne plaseci se niti pravdati se bilo kome. Putin je to konacno svatio, i zato donosi pobedu i slobodu svojim sunarodnicima u „NOVORUSIJI“ Zato samo napred do konacnog sloma fasizma i oslobadjanje cele Ukrajine od tog zla…!!!

  Свиђа ми се

 2. Ма само вози Мишко…давај ,давај…ко још слуша те папистичке муфљузе ! Само добро наоружајте Новорусију јер се у другом “полувремену“ брзо мора доћи до Кијева! СЛАВА НОВОРУСИЈИ ! СЛАВА РУСИЈИ ! ЖИВЕЛА СРБИЈА !

  Свиђа ми се

 3. ВИДЕЋЕМО ПОСЛЕДИЦЕ !

  Sat, 13 Sep 2014 03:21:11 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >Editor posted: „ВЕЋИ ДЕО (70 „КАМАЗА“) РУСКОГ ХУМАНИТАРНОГ КОНВОЈА ОД ПРЕКО СТОТИНУ КАМИОНА У ТОКУ НОЋИ ЈЕ УШАО У УКРАЈИНУ У ПРАТЊИ ОРУЖАНИХ СНАГА НОВОРУСИЈЕ… 13 септембар 2014, 04:00, СРБски ФБРепортер

  Написао (и превео): Миодраг Новаковић

  Након више седмиц“ >

  Свиђа ми се