Видео

Игор Стрелков одржао конференцију за новинаре – За Путина, против пете колоне! (видео)


Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
11/09/2014

Игор Стрелков (Гиркин), херој Новорусије, одржао је данас у Москви конференцију за новинаре.

Седећи испред застава Русије и Новорусије и фотографије председника Владимира Путина, Стрелков је изјавио да ће у наредном раздобљу наставити борбу за Новорусију пре свега у самој Русији, али да никада и нипошто неће учествовати у покушају стварања “московског Мајдана”, који издајници, уз помоћ Запада, желе да изведу по револуционарном обрасцу из 1905. и 1917. године.

Истичући да је борба за Новорусију истовремено и борба за сву Русију, Стрелков је осудио издајнике који желе да изазову њен слом: “Ако изгубимо Новорусију, изгубићемо и остатак Отачаства. Пета колона жели да изазове пораз Новорусије, да за то окриве Путина и лише га народне подршке и да униште данашњу Русију као што су 1917. уништили Руско Царство и 1991. Совјетски Савез”.

“Путин је једини легитимни врховни командант, главни јемац слободе и независности наше земље”, рекао је Стрелков. Он је нагласио да је потребно уздржати се од било каквог разарајућег опозиционог деловања: “Против нас се води рат, а у условима рата, сваки метеж у позадини иде на руку само непријатељу”.

Игор Срелков је такође изјавио да су такозвани мировни предлози Украјине противни интересима Новорусије, уз ограду да је он војник, а не политичар, и да је преговарање управо посао политичара.

Снимак конференције можете погледати овде:

+ + +
Представништво Доњецке Народне Републике
у Србији и Српским Земљама
dnr.srb@list.ru
www.facebook.com/dnr.srb
www.vk.com/dnrsrb