Новорусија

Никола Перовић, борац у Новорусији – борим за слободу и за децу коју убијају НАТО фашисти


(ЕКСКЛУЗИВНО) Никола Перовић за Правду из Доњецка: Боримо се поротив америчког империјализма!

9. септембар 2014.
Правда

ДОЊЕЦК – Никола Перовић је француски држављанин српског порекла који се бори у саставу снага Доњецке Народне Републике. У снагама Новорусије бори се велики број Срба али су тек неки од њих познати јавности. После одласка са ратишта снајперисте Дејана Берића и повратка припадника Четничког покрета у Србију, Перовић је тренутно најпознатији Србин у редовима снага Новорусије. Телевизија Раша тудеј објавила је репортажу о њему као и информацију да је одликован.

nikola-naslovna2

Никола Перовић (Фото: Фејсбук)

У ексклузивном интервју за „Правду“ Никола Перовић, између осталог, говори о мотивима свог доласка у Новорусију, акцијама у којима је учествовао, времену проведеном у НАТО мисији у Афганистану али и следећем ратишту на које планира да оде после ослобођења Новорусије.

Зашто си одлучио да се придружиш снагама Новорусије?

Када сам гледао у француским медијима каква је тамо ситуација и како скривају истину шта се стварно дешава у Новорусији, нисам могао да останем испред телевизора и да гледам како НАТО фашисти убијају децу и цивиле. Нисам отишао сам у Новорусију већ сам кренуо са једном континентално геополитичком групом истомишљеника (напомена редакције: бригада се зове Les Brigades Continentales) која се бори против америчког империјализма. То су људи који желе Европу са Русијом, Европу која чува традицију и религију и није са НАТО и ЕУ који желе да изгубимо наш идентитет.

Шта је тачно твој задатак у снагама Новорусије?

Када сам стигао био сам инструктор наше диверзантске јединице. Нисам могао да започнем инструкцију јер је само после недељу дана од мог доласка у Доњецк украјинска војска је бомбардовала нашу базу па смо морали да се повучемо и да се реорганизујемо. Сад сам нормалан војник и идем где ми се нареди.

Да ли си учествовао у неким борбама?

Ја сам у Доњецку. До сада сам учествовао у разним акцијама, често радим извиђања на крововима да утврдим одакле нас бомбардују. Идем у патроле, а учествовао сам и у борбама око аеродрома где смо дошли на 150 метара од украјинске војске. Тренутно нас чешће напада и бомбардује украјинска војска него што ми нападамо.

nikola-srbin

Перовић са кокардом (Фото: Фејсбук)

Пошто си служио у француској војсци и био у мисији у Афганистану, можеш ли да упоредиш разлике како је радити за НАТО и сада помагати Новорусији?

Када сам био у француској војсци у Афганистану ми смо бомбардовали те људе, а ја сам се сад нашао на другој страни. Треба имати сто пута више храбрости и воље него ови против којих се боримо. За мене је то нешто сасвим ново. Пре сам се борио за интересе НАТО сад се борим са мојом душом и за слободу једне земље где су наши људи.

Први си Србин који је одликован у Новорусији, какав је осећај? 

Било је Срба пре мене који су више учинили него ја. За мене је тек почетак борбе.

Снајпериста Дејан Берић те је поменуо у једној видео изјави као човека који није дошао у Новорусију због новца већ из љубави према руском народу. Да ли си имао контакта и са другим Србима на фронту и како су се они држали?

Имао сам контакт само са Дејаном Берићем. Пре неки дан сам упознао још једног Србина који је био рањен. Наши људи који се боре овде су прави хероји и Руси их пуно цене.  Не треба никад да заборавимо да су то наша браћа. Наша држава би више требало да подржава Русију него да подржава ЕУ која сад скроз пропада и која нас је бомбардовала због Косова и Метохије.

nikola-perovic-donjeck-650x487

Николина борбена група (Фото: Фејсбук)

Колико Француза има у снагама Новорусије и зашто су они тамо?

Има нас све више. Ја сам борац у француској јединици зато што сам и Француз. Крв и душа ми је српска, али ипак имам француске папире. Сада правимо једну континенталну бригаду у којој ће бити Французи, Срби и борци из других земаља. За мене је баш важно да се направи једна српско-француска бригада да се врати велико пријатељство између Француза и Срба који су се увек борили заједно. Верујем да ће то бити историјска бригада и почетак од нових односа између Француске и Србије.

Ти си Србин, француски држављанин, борац Новорусије? Где ћеш живети када се рат заврши? Да ли страхујеш да би могао да имаш проблема у Француској ако планираш тамо да одеш?

Нећу се вратити у Француску. Идем даље да се борим за слободу и то сигурно у Ирак против исламиста који убијају хришћане. Да ли ћу имати проблема са законом у Француској –  то ме не занима. Ја се борим за слободу и за децу коју убијају НАТО фашисти. Могу да ми кажу да ћу и 20 година ићи у затвор али неће узети моју слободу.

Nikola-Perovic-donjeck-2

Припадници Les Brigades Continentales (Никола скроз десно)

Шта мислиш о примирију и да ли ће се одржати?

Украјинци се спремају да боље нападну. НАТО шаље оружје украјинској војсци, биће само горе. Зато је важно да буде велика мобилизација против убијања људи у Донбасу и да се пробуде људи из Европе. То су прави криминалци, после Југославије сад је на ред дошла Новорусија. Стоп НАТО-у.

Какав је сада однос санага Новорусије и Украјине и колика опасност, после најновијих победа, прети руском народу у источној Украјини? Да ли Украјина има и даље снаге да може да сломи Новорусију?

Добијамо све више бораца али сваког дана неко од наших погине. Ситуација је тешка али имамо жељу за победом и слободом Новорусије. Украјиска војска нема вољу за ту борбу. Проблем је што НАТО стоји иза тога и финансира. Шаљу им оружје и долазе плаћеници из Америке да се боре против нас.

Извор: Правда

1 reply »