ГЕОПОЛИТИКА

Зора слободе руди из НовоРусије! Ко то покушава повампирити монструма Украјину!?


igor-vojinovic

Игор Војиновић
6.9.2014.

Хвала Господу, монструм звани Украјина је покојни. Та папистичко-бољшевичка творевина је нестала у крви и огњу. Изгледа је тако морало. Тако ће нестати и БЈРМ, Монтенегро и сличне конвертитске монструм творевине. Морало је доћи до нових злочина и разарања да би се руски народ у бившој Украјини тргао и устао, обнављајући НОВОРУСИЈУ.

У почетку о „украјинској кризи“ јавно смо писали проф. Др Драган Петровић и моја маленкост. Сада имамо много више квалитетних аналитичара грађанског рата у бившој Украјини, што је одлично. Људи су схватили да је ту сукоб добра и зла, да НовоРусија руши империју зла. Свијет схвата да зора слободе руди из НовоРусије. Лента Светог Ђорђа је постала симбол побједе добра над злом и то је више свима јасно. Покушао сам да помогнем у мојим текстовима: УКРАЈИНА ЈЕ РУСИЈА, Бивша Украјина – СЛАВА НОВОРУСИЈИ, СЛАВЈАНСК – КНИН и Пуковник нема коме да пише. Надао сам се да нисам у праву, али се испоставило да сам све био у праву. Слијед догађаја није тешко упратити, треба само употријебити разум и то је то.

Strelkov1Људи у већини случајева не желе да виде и чују истину него се заваравају. То није нимало добро. Испало је да пуковник баш није имао коме да пише. Легендарни Игор Стрелков се борио, упозоравао, објашњавао, тражио помоћ и молио Руску федерацију да дјелује онако како треба. Ништа од тога није било. Само је засметао опасним играчима у врху власти РФ. Они су хтјели да пуковник Стрелков остане опкољен у Славјанску, издат од Кремља, те тамо да јуначки погине. Тако би се они ријешили најопаснијег противника и престављали би га ко Путиновог хероја. Стрелков је то увидио и пробио се из обруча. Дошао са комплетном јединицом у Доњецк и преузео команду. То званичној РФ није одговарало. Стрелков је јавно и чињенично критиковао Путина. Кренули су напади на Стрелкова, са намјером да га оклеветају и отјерају из НовоРусије. Најближи сарадници витешког официра су схватили да се ово може завршити једино ликвидацијом пуковника Стрелкова. Говорило се и писало да Игор Стрелков може погинути и од метка у леђа. Ко ли би то тако могао да пуца?! Укри?! Било је већ два покушаја атентата на Пушиљина, онда се он повукао. Потом је Бородај преузео водећу улогу у ДНР, али је напрасно поднио оставку послије повратка из Москве, два дана касније је оставку поднио и Стрелков, неколико дана након њих је оставку поднио лидер ЛНР Болотов. Све је то ко случајно.

Нама Србима веома познато и очекивано. Тако је Слобо радио у Крајини и Србској. Власт РФ је покренула офанзиву клеветања против водећих личности НовоРусије и уједно су успјели и да их свађају међусобно, као у случају Мозговоја и Болотова. Кремљ упорно форсира Олега Царјова кадра из Јануковичеве Партије региона, а покушава маргинализовати идеолога НовоРусије народног губернатора Доњецка Павела Губарјева. Тако је Путин припремио терен у НовоРусији за спровођење СВОЈЕ политике, чији је циљ ОБНАВЉАЊЕ УКРАЈИНЕ! Не зна се шта је горе, да ли бити отворено против Руса и нападати Путина ко руског вођу или слијепо слиједити тог истог Путина стварајући култ личности?!

Зашто Путин допушта Западу да га понижава и тако понижавајући њега, понижавају Русију?! Дјелује ли вам то познато? Сви шаблони Запада су исти већ деценијама. Да су постојали само заслијепљени Путинисти, који сваки његов корак величају ко невјероватни успјех (Чак и кад зијева, њима је то генијално) Укри би одавно уништили НовоРусију и руски народ у бившој Украјини. Што би имало за посљедице уништење Русије и Србије. Но, хвала Богу има разумних родољуба, који виде оно што је истина и кажу све критике на Путиново држање. Критиковање Путина и Стрелковљев утицај међу устаницима су допринијели да власт РФ мора да пази како повлачи потезе. Након смјене руководства Новорусије нагло је кренула да стиже свеукупна помоћ у ДНР и ЛНР из Руске Федерације. Онако како је требала одавно да стиже. Нешто тајно, нешто полутајно, баш у задњем тренутку. Но услов је био да Стрелков напусти НовоРусију и пуковник је морао отићи.

10308338_865212750172138_6573315069030740449_n

Кренуло је одмах спиновање да је Стрелков ту на специјалном задатку, да је на Криму, у Харкову, да предводи герилску борбу широм окупираних дијелова Новорусије и сличне будалаштине. Игор Стрелков је у Русији на принудном одмору и појавиле су се његове слике и снимци из РФ. Недавно га је обишао и Павел Губарјев.

Шта се у међувремену десило? Народна Војска НовоРусије је ојачала, добила потребну помоћ и кренула у контранапад. Захваљујући својој способности и јунаштву разбили су Укре! Просто је невјероватно да у директном сукобу НовоРуса и Укра, редовно Укри буду разбијени. Укри плачу, кукају, јаучу, преклињу и умиру ко керови, што и јесу. Војна неспособност Укра је више него очигледна, они немају уопште војничког држања. Ради се углавном о пљачкашким бандама које су кренуле у кажњеничке експедиције и доживјеле уништење. Остатци некадашње војске Украјине уопште немају вољу за борбом, нарочито присилно мобилисани војници ,а о њиховој опреми и наоружању смијешно је и говорити.

Другачије је стање код Нацигвардије и фашистичко-нацистичких батаљона ТО и милиције попут Аидар, Азов, Дњепр, Кривбас и других. Они имају најсавременију опрему и наоружање, а и добро су плаћени. Такође имају веома велику жељу за пљачком и убијањем уз мучења, али немају храбрости ни способности за борбу са правим војним јединицима, као што су ополченци. Ту су и страни плаћеници, који ратују за Укре. Ради се о класичним професионалцима са савременом опремом и наоружањем, али су и они били уништени.

Врло брзо је Народна војска НовоРусије ослободила своје границе са Русијом и на неколико мјеста опколила и уништила Укре и стране плаћенике. Опоченци су и заробили огроман број Укра и према њима се понашали веома људски. Додуше пао је ту понеки шамар и испитавања уз критиковања, али су сви здравствено збринути, нахрањени и у већини случајева размијењени. Док с друге стзране Укри муче и свирепо убијају своје заробљенике. Неријетко су током размијене НовоРуси добили полуживе своје борце или њихова унакажена тијела. Чини ли вам се и ово познато?! Најбоље је што ополченци доведу заробљене Укре и покажу им шта су све уништили и колико су цивила поубијали, а потом заробљеници морају да уклоне рушевине и очисте улице. Јер Укри туку насеља и градове тешком артиљеријом по стамбеним објектима и праве огромну материјалну штету и велике цивилне жртве. Они можда мисле да ракетни систем „Град“ служи да туче по граду? Ополченци су поменуте ракетне системе заробили и употријебили за оно чему служе, уништење оклопно-механизованих колона и утврђења непријатеља.

Ствар је једноставна. Изгледа НАТО и ЕУ желе да што више људи страда у бившој Украјини те шаљу у Укре у дебилне походе а савјетују их да гранатирају градове и села. То нема никакви војни значај али уништава инфраструктуру и убија велики број људи. С наше стране се успјеси ополченаца представљајају ко Путинови лични подухвати, што се граничи с лудилом.

Добро, другови и господо Путинисти – Ко је предао Кијев? Шта је са Харковом? Ко је препустио Одесу? Ко је издао Славјанск? Ко омогућава свакодневне злочние по Малорусији? Ко је Заборавио Закарпатску Русију? Шта би са Буковином? Ко је достављао оружје и технику са Крима Укрима све до пада Славјанска? Ко је допустио пад Мариупоља и Славјаносербска? КО?! Питам поново. Да није можда Стрелков или Губарјев? НИЈЕ. Знате ви добро ко је крив, него се правите невешти. Сада је Мозговој морао да ослобађа Славјеносербск, а борбе за ослобођење Мариупоља тек предстоје.

Свако зна да је Запад извео државни удар и уз револуцију банди окупирао Кијев, срушио власт Украјине и прогласио терористичку хунту Украјином. Народ Донбаса и Рутеније то није прихватио. Значи Украјина се сама урушила након терора и нацистичко-фашистичког уништења. Спроведни су лажни избори за председника покојне Украјине, што је у најмању руку требало игнорисати. Не, то Путин није урадио. Он је учино баш оно што није требао, ДВА пута се састао представником Хунте Порошенком. Једном у Нормандији, па у Минску. Ем што се састао с њим и дао му легалитет и легитимитет, а поништавајући државност ДНР и ЛНР, које иначе зове „самопроглашеним“ он је још на састанку у Минску ПРВИ пришао Порошенку?! Зашто се тај човјек понижава? Није наиван, није безопасан, ни глуп. Очигледно хоће да понизи руски народ, понижавајући себе, као и ови наши изроди.

Sastanak-u-Minsku

Како иначе треба да буде – Порошенко мора да мирно стане пред председником Русије и да моли да га овај уважи макар за милост. Е, тако би требало, али није.

Потом су званични медији РФ тврдили како ДНР и ЛНР пристају на обнављање Украјине и аутономију за Доњецк и Луганск. Страшно! Врховодство Новорусије је одбацило те тврдње. Онда је Путин затражио БЕЗУСЛОВНО хуманитарно пуштање на слободу опкољених Укри банди у НовоРусији?! Председник владе ДНР Александар Захарченко их је пустио, али не безусловно. Прво су морали да предају сву опрему и наоружање, онда да се скину у гаће, па након испитивања и снимања су пуштени кућама. Након ова два „неспоразума“ покушан је атентат на Захарченка?! У Доњецку. Ко ли је то?! Иначе је пракса са заробљеницима у НовоРусији да се размијене или да за њих дођу мајке и супруге. Само тако су могли бити пуштени. Путин је све оне који су пребјегли од ополченија у РФ збринуо и вратио кућама, без ријечи пријекора. Иако је међу њима било и злочинаца, правих монструма и манијака. Сада је то покушано и на тлу НовоРусије.

Знате ли чије је пуштање издејствовао Путин? Ополченци су разбили и опколили дијелове бивше украјинске армије ,Нацигвардије и фашистичко-нацистичких батаљона (Азов, Ајдар, Донбас, Дњепр…) Добро, пустити након испитавања мобилисане… али пустити доказане злочинце који су пуни мржње мучили, пљачкали и убијали и поновиће то! Испада сада да је злочин награђен. Стрелков ово не би допустио, зато га и нема у НовоРусији.

Упркос свим погрешним потезима власти из Москве и тежњи НАТО и ЕУ, НовоРуси побјеђују. Када су Укри изигравали неку параду у окупираном Кијеву славећи рођендан мртваца Украјине, браћа су у Доњецку изложила уништену војну технику Укра и улицама спровели заробљене Укре, док су за њима ишле цистерне и прале улице. Тако су радили Совјети са заробљеним нацистима 1944. у Москви. Генијално! СВАКА ЧАСТ БРАЋО! Читав праводољубиви свијет се одушевио.

Примјетно је да многи аналитичари народ у НовоРусији називају „Новорусијани“ јер не могу да избјегну постојање НовоРусије, али хоће да је обесмисле. Као што власт у РФ ствара од Руса у РФ некакве „Русијане“ а примјетно је задњих година да се код нас покушава са стварањем „Србијана“ од Срба у Р.Србији. Устанике у НовоРусији већина упорно зове „Проруси“?! Чудан, неутрални назив. Баш ме занима како Руси у Мариупољу могу бити Проруси или како ја као Србин, могу бити Просрбин?!

Ствар је једноставна, ради се о руском народу, то су Руси или Украјинци-Руси, а сви говоре руским језиком. Слично имамо код нас у Црној Гори, просрбска опозиција, а сви су Срби и гласачи су им Срби, неки су Црногорци-Срби, али говоре србским језиком. Ради се о томе да се покушава завршити процес украјинизације Руса. Зато је ово последње борба Руса у бившој Украјини. Уколико не побиједе, НЕСТАЋЕ!

У НовоРусију је дошао велики борој добровољаца из читавог свијета. То су праводољубиви и храбри људи који знају да је НовоРусија једино мјесто на планети гдје је кренула коначна борба добра против зла. Мећу многим добровољцима су и два Србина која су спасла србски образ у НовоРусији. Људине и војничине Дејан Берић и Никола Перовић. Борци достојни дивљења. Озбиљни, храбри и способни. Многе квазипатриопте стављајући помпезне наслове типа „Српски снајпериста кренуо у лов“ могли су послати заробљеног Декија право у смрт. Сада на погрешан начин пишу и о Србину из Француске Николи Перовићу.

Srbski dobrovoljci

Хвала Господу што чува ове србске добровољце. Није једноставно отићи у НовоРусију. Да би се из Србије стигло до Доњецка треба по соби око 600 евра за трошкове пута. То тешко да може имати просјечни србски родољуб. У случају слања хуманитарне помоћи још је скупље. Треба прво све скупити, па онда платити транспорт преко Москве и Ростова. Ово су информације са интернет презентације званичног представништва ДНР у Србији. Све ми се чини да од те интернет презентације намају никакву корист ни ДНР а ни Срби јер она углавном служи за промоцију култа личности Путина. Окупиране и уништене србске земље и народ би могле да дају неколико одреда добровољаца, када би неко исправан то организовао како треба. Скупити људе и организовати њихово бесплатно пребацивање до ДНР или ЛНР. Србски родољуби су више пута изгирани и немају повјерења у свакога, а нарочито немају новца. Ево примјер јунака Дејана Берића за чију слободу су браћа Руси дали новац. Сада Дејан ради у Русији да би скупио новац који треба да врати. Што се ту не покаже хуманост?! Него се силне паре дају лоповима и издајницима у разним квазихуманим акцијама. Треба скупити новац за Дејана Берића.

Све у свему Путин је предложио примирје под условима који не одговарају Новорусији, али веома одговарају Укрима и Западу, а упорно са ОЕБС-ом намеће обнављање Украјине. Зато се тешко и стварају државни органи НовоРусије, тамо углавном постоји само војска. Путин хоће да задржи и обнови државне институције вампира Украјине уз аутономију за Доњецк и Луганск. Лудило без премца. Идеја федерализације је пропала након злочина у Одеси, а конфедерализације након војних напада Укра, а само постојање Украјине је НЕПОТРЕБНО, јер је њен смисао антируски терор.

Сада иде испирање мозга ко у бившој Југославији, а насиље и терор над руским народом у бившој Украјини не престаје. НАТО опрема и спрема Укре за нову офанзиву док су снаге ополченија зауставиле свој успјешни напад. Сада стоје пред Мариупољем који не би ни морали ни да ослобађају да га Путин није препустио прије два мјесеца. Слично се догађало са Бихаћем или Гораждем код нас. Сјећате ли се како је Слобо препустио те градове и колико је пута враћао ВРС из Горажда и Бихаћа?! Углавном, ово није добро, давати могућност монструмима да реорганизују и оживљавати демона Украјину!

Но, Путин зна, као што сви знају да народ то неће тек тако допустити и што га више критикујемо то боље. Уз то треба тражити повратак пуковника Стрелкова у НовоРусију. Запад сада и отворено снадбијева Укре, сви су видјели војну помоћ из Канаде и Балтичких земаља. Борбе тек предстоје, а неко се труди упорно да олакша позицију Укрима.

Даће Господ, биће добро. Побиједиће правда и истина. Путин и Обама морају да знају да је Бог моћнији од њих и ОН не да НовоРусију.

У окупираним србским земљама тече НАТО агитација и зомбирање Срба. НАТО режим у Србији има „неутралан“ став према „кризи у Украјини“ али подржавају цјеловитост Украјине. Када човјек погледа неутралност медија у ЕУ Србијици логично се запита – Шта би тек било да су они на страни Укра?! Велики зли Вођа је устврдио да има плаћеника из Србије и на страни Укра и НовоРуса. Што нам говори да покушава да изједначи србске добровољце у НовоРусији са плаћеничким убицамама код Укра. Чак величају на ЕУ ТВ бастиљи терористичке муџахедине из Србије у Сирији, док србским добровољцима у Новорусији пријете робијом од 2 до 12 година!?

Него – ко су ти професионлани плаћеници из Србије код Укра? Проруски медији су јавили да су ухваћена два припадника ВС Србије у НовоРусији. Ко их је то послао тамо? Значи ли то да режим у Београду шаље припаднике ВС да ратују за нацисте и фашисте против руског народа? Драга браћо и сестре немојте да се изненадите кад се на интернету појаве снимци заробљених и разгаћених припадника Жандармерије ЕУ Србијице и када ополченци затраже званично објашњење од Србије!

Спремимо глогов колац за вампира Украјину и молимо се Господу.

Пуна подршка пуковнику Игору Стрелкову.

Слава НовоРусији!

Игор Војиновић
СНО „Срби на окуп“  6.9.2014. године

 

5 replies »

 1. Sve dok ne shvatite sta je Makedonija i koliko je Makedonija propatila desavace vam se parchanje Srbije. Jer i nas su raparchali posle balkanskih ratova. Ja imam dve kuche (jednu od babe, drugu od dede) u danasnju grcku teritoriju. Moja mama i ujak su rodjeni u Taskentu, Uzbekistan (uzbekistan se granici sa Afganistanom) jer su moji baba i deda vozovima proterani tamo zajedno sa jos milion i po etnickih Makedonaca. Eto to je etnicko cischenje za koje niko nece da prica i niko ne zna da su ti gadni grci uz pomoc Engleske i Francuske uradili Makedoncima posle drugog svetskog rata (1945-1948)…U nase vekovne kuce su se uselili. Procitajte i pogledajte video zapise po netu o STRADANJIMA (EGZODUS) EGEJSKIH MAKEDONACA.
  Ja razumem da vi Srbi pricate o Crnoj Gori jer de fakto to su vashi Srbi, ali Makedoniju napadati i vredjati je sramno je zato sto Vi ne znate za taj bol koji mi nosimo i proklinjemo svakog ko samo pomisli zlo Makedoniji. Sraman je ovaj vas pocetak teksta…nadam se da u vase pokajanje za ovu zlu propagandu koju sirite prema svetoj zemlji Makedoniji.
  Pavle je snio san u kome je video goluba koji mu je rekao da krene od MAKEDONIJE da siri HRISTIJANSTVO. I tako bi…odavde je krenulo. To nisu moje rechi…tako SVETA BIBLIJA kaze…moj dragi Srbine.
  Nauchi da volish bliznjega svog.

  Свиђа ми се

 2. Читао сам безброј коментара-позива и то неколико мјесеци Путину да заврши са Кијевом одмах, без узтезања, . Чудило ме то код Путина кад зна да постојање овакве Украјине је подметнута експлозивна направа (НАТО) на вратима Русије. Уздам се у Бога и снагу коју ће Руси у Доњецку и Луганску добити од Њега.

  Свиђа ми се

 3. Први пут откад знам за Путина, читам и један отворен, јасан и надасве болан осврт на то шта се све догађа. Нисам изненађен, иако сам био на страни Путина 100% све до Украјине. Онда сам се мало уздрмао, а овај чланак ме погодио јако много. Једном сам написао да Путин није био само гост у вили Буша, него да је био и на школовању. Ни једне новине нису хтеле да ми објаве коментар. Ипак сам и даље ценио све његове одлуке, сматрајући да је политика ипак нешто више од јавног разумевања, али сам погрешио што сам потиснуо природни инстинкт истине који сви имамо, мање или више изражен. Сада ми је јасно да ће Руси у Украјини проћи ко бос по трњу.
  Историјска грешка.
  Милошевић није имао сличног искуства нити пример у историји, али Путин јесте. Милошевић је бандоглаво повлачио снаге да спасе своју задњицу, и није се усуђивао да уради нешто више. То му је чак и успело после пада Крајине, али знамо сви наставак. Ипак, Милошевић није имао ни близу оно што има Путин и смешно је чак и поређење. Зашто онда Путин иде путем Милошевића? Зашто мисли да ће он избећи Хаг? На овај начин неће.
  Чудо једно. Ма колико покушавао да га схватим, све је горе.
  Нема наде за НовоРусију. Без обзира на све досадашње успехе. Биће сломљени тек након политичког пораза који им Путин намеће. А онда следи колона трактора и Путин је готов. Руси ће му брзо окренути леђа, без обзира што он мисли да неће, без обзира на све успехе до сада, овај неуспех ће све то прекрити једним огромним облаком прашине. А кад се из облака најзад промоле и западњачке заставе, биће касно да се схвати. Исто као и у Србији после трагичне историјске грешке зване – Октобар. Ту нису погрешили они који су одрадили Октобар, нити они који су га финансирали, нити они који су га водили. Погрешио је српски народ што није устао и супротставио се октобарским фаланганама које су све биле, само не српске. Па шта ако би био грађански рат? Био би мање болан од овог ропства, па чак и ако би ипак пали у ропство, бар би знали да смо учинили шта смо могли.
  Иста та судбина је закуцала на врата Русије. А то многи говоре већ годинама и упозоравају Путина. Изгледа – узалуд.
  Жао ми је. Нисам хтео дуго отворено да признам себи колико не ваља посао Русије са НовоРусијом. Нисам хтео, или нисам смео, враг би га знао. Али после овог чланка, видим јасније и на жалост, за разлику од Господиина Војиновића, ја нисам ни најмање оптимиста.
  Иако америчка тактика према Русији у Украјини није савршена, није тајна, није ништа ново, ипак је тактички успела. Питам се само шта је то Путина уплашило толико снажно, да је предао милионе Руса? Питам се како је могуће да не види да том предајом неће зауставити продор у Русију?
  Све ми изгледа да ће и Руси прекасно схватити да је моменат за супротстављање агресији већ помало прошао. Неки су већ на коленима.

  Свиђа ми се