АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Александар Дугин о Стрелкову, Новорусији и шестој колони која спрема свргавање Путина!


Стрелков, Новорусија и шеста колона …

dugin_text

Аутор: Александар Дугин
08/09/2014. Цеопом истина

Игор Стрелков је жив и здрав. Њега су приморали да напусти ДНР и све позиције, пошто као човек који је предан само
руском свету, није пристајао да игра по правилима диктираним игром пуштања низ воду Новорусије, која је с почетка маја почела да преузима иницијативу у Москви. Постао је смртно опасан за шесту колону. И путем подлих интрига шеста колона је успела да убеди руководство Русије да га повуче назад.

Од самог почетка конфликта ја сам погнозирао немилосрдан окршај између патриота и шесте колоне у бици за Новорусију. Све је испало управо тако. Стрелков је постао симбол доследног несавитљивог патриотизма. Сурков, када се вратио на власт, постао је нешто скроз супротно – оваплоћење олигархије, компрадорске буржоазије и остатка остатака Јељцинове породице, то јест постао је главни у игри пуштања низ воду Новорусије.

Но Стрелков не би отишао са позиције какво год да је стање, осим под следећим ултиматумом: одлазиш из ДНР, ми пружамо помоћ у тој мери која је потребна да се промени однос снага. Стрелков је постао име Руског Пролећа и слика руске легенде. Ако би помоћ дошла док је он на положају, покренуо би Велику Офанзиву и буђење народа било би неповратно-не само у Новорусији већ и у самој Русији. Да ли сте сви обратили пажњу на преокрет у војном смислу на крају јула, у исто време са одласком Стрелкова? Да ли сви памте изјаву Захарченка о доласку у помоћ 1200 бораца? Присетите се од којег момента су медији хунте почели да вриште на сав глас о руској војсци у Новорусији? Када је била разбијена блокада Доњецка и Луганска и када смо напредовали ка Мариупољу?

Паралелно са војним успесима Новорусије заоштриле су се тамне политичке интриге. У Москви, једни се баве реалном помоћи, а други се баве политиком. И дневни ред једних и других битно се разликује. Одлазак Стрелкова лишио је ДНР војно-политичког центра. После тога почели су деградациони процеси у руководству обе републике Донбаса. Игра пуштања низ воду добила је попустљивији систем. То је по правилу довело до противуречних декларација, као нпр. Минске декларације, а затим к веома двосмисленим корацима Антјуфејева, који је почео уништење тих снага, које су постојале у ДНР. Где је Сурков тамо су лаж, интриге, подлост, симуланти, издајице и крах. У таквој средини, херојске личности попут Игора Стрелкова не могу да живе, као што не могу ни у сумпорној киселини.

Али не треба за све окривити само Суркова. Он је део разгранате мреже Русије из деведесетих година, проамеричке олигархије, либерал-реформатор, страни агент. И он има савезнике у свим нивоима руске власти – од председничке администрације до владе. Такве групе постоје и међу паравојним формацијама и обавештајним службама. Зар се у касним осамдесетим и деведесетим сарадња руских обавештајних служби са америчким и европским није подстицала. Дуго времена је контра-обавештајном службом управљао Примаков, који је у врх власти прогурао више сумњивих личности.

После Крима цела ова мрежа је доведена у ратно стање. Низ (повећи!) људи блиских Путину је директно и отворено стао против његове одлучне позиције по питању Украјине и Крима. А када је почео устанак у Новорусији, шеста колона је подигла побуну против Путина. За сада је то кадровски устанак и активна саботажа. Уз подстицање Запада, агенти шесте колоне ће очигледно кренути у нову рунду, усмеравајући ситуацију ка руском Мајдану.

Патриота веран Путину, Игор Стрелков, оличење пробуђеног народа, у таквој ситуацији је постао камен спотицања. Ето и разлога његовог ултимативног опозивања из ДНР. За Стрелкова је помоћ за ДНР довољна за промену односа снага нешто најважније, а Путин – врховни командант. Он је отишао само из та два разлога. Помоћ је кренула и ступила је наредба о одласку. И, колико ја схватам, он не планира да седи скрштених руку и има намеру да продужи своју борбу за Русију и Руски Свет, коју није започео данас, и коју је водио на фронтовима Босне, Придњестровља, Чеченије, Крима и Донбаса, а такође у редовима Федералне службе безбедности Руске Федерације, где је у чину пуковника одслужио 16 година. Постоје људи који служе из страха, а постоје и ти који служе по савести. Стрелков – он је за савест, војник савести.

Он служи Русији као Идеји, као Историји, као Народу, као Империји. С његовим одласком у Новорусији видимо две тенденције:

1. Дошла му је обећана помоћ у замену за одлазак (почела Офанзива )

2. Игра пуштања низ воду је почела да се у Новорусији понаша као код куће, не сусрећући се са противљењем несавитљивог патриоте Стрелкова и доњецких револуционера из првог таласа који су се ослањали на њега. Ето у каквој ситуацији су почели преговори о миру.

Порошенко се налази у страху због очигледног краха војне операције (АТО) и њеног скоро потпуног уништења. Али руска игра пуштања низ воду, у замену на обећање повлачења санкција или обуставе треће мобилизације, жури на помоћ хунти, која је, захваљујући војним успесима Новорусије, постављена на ивицу амбиса. У Финској су предају Новорусије на тајним преговорима са Саветом за иностране односе покушали да остваре наследници Примакова. То је директна саботажа Путинових патриотских одлука.

У самој Русији, кроз либералне мреже, отворена је хајка на патриоте – оцрњују их, демонизују, клевећу, оптужују за „фашизам“ и све смртне грехове. Један од главних мета је постао Игор Стрелков. Ми улазимо у веома тежак период: пуштајући Новорусију низ воду, шеста колона спрема свргавање Путина.

Да, он је јак и одлучан, али политичка елита Русије која се формирала осамдесетих и деведесетих година, састоји се скоро потпуно од либерала, западњака и националних издајника. Чак и људе који су заједно са Путином дошли на власт, та корупцијска средина је сломила, приземљила и покварила. Како? Видимо ово на примеру Новорусије: исплативо је политичарима да се укључе у афере, почињу интриге, сукоби, подмићивање, обмане и пуштање низ воду.

Испуштајући Новорусију ми губимо Крим, ма шта нам год обећавао Запад кроз мрежу својих страних агената. И најважније: ми испуштамо Руску Идеју, обмањујемо очекивања Руског Народа који је почео да се буди, окупља и враћа веру у себе. То неће успорити удар на Русију. Опет се враћамо на критичну тачку-налик на Смутно Време или октобарску револуцију. И опет, као што често бива у руској историји, владар је одсечен од народа, окружен издајничком елитом, која мрзи и народ и њега самог, и подлом игром опозиције. Сви разговори о „лукавом плану“ су само наивна маштања.

Путину је сада веома тешко. Он не одлучује да се опклади на народ и пође у, наметнут од Запада рат, до коначне победе (који је тако близу!). Али њега елита (шеста колона ) отворено издаје. Иза привидне оданости скривају се хладни и само  капиталу одани страни агенти, „шпијуни за Путина“. У Библији је речено: На истом том месту на којем је богатство твоје, тамо нека буде срце твоје. Њихово богатство је у страним банкама, тамо на Западу су њихове породице и виле. Зато је њихова лојалност лажљива и користољубива. Они имају другог бога – Мамона и Левијатана. Само Народ може бити истинска подршка владару у критичној ситуацији. Народ и његова политичка претходница. А име те претходнице је Игор Стрелков.

Нама није потребно примирје, већ ослобођење целе Новорусије. Ми морамо да ставимо тачку на нацистичко понашање хунте. Време лажног и нарученог патриотизма у духу Селигера и „нашиста“ је прошло. Нама је потребна права Конзервативна Револуција, и она ће проћи много лакше и глађе, ако Револуција крене одозго.

Превод: Петар Влаховић


Извор: Правда

4 replies »

 1. Jadan Putin,ne bih mu bila u kozi ni za ne znam koje milijarde,ovo me podsjeca na desavanja sa carem Romanovim,isto,neka mu Gospod pomogne,nema boljeg od Putina,ostanemo li bez njega,svi mi,cijeli svijet,gotovi smo,ako na njegovo mjesto dodje neki ludak i krene u rat s amerima,nagraisali smo ga,rijetki normalan medju svijetskim liderima,Gospod ga blagoslovio ipomogao mu,Amin +++

  Свиђа ми се

 2. Поставим за саветника човека који очигледно не ради у интересу Русије!
  Па за кога радим ЈА, чију игру играм а да ми народ то не примети?
  Глумим великог борца за свој народ, спортиста, јунак.
  Где је то руски народ решио свој проблем?
  Нигде!
  Свуда ће накрају или нестати или асимиловати!

  Свиђа ми се

%d bloggers like this: