Насиље

Народни марш улицама Ваљева за спас Извора и Светиње од бране Ровни – уторак, 9. септембар у 17:00


Вести са Грачаничке страже 5.9.2014.
ИстиноЉубље

Данас су дрвосече уништавале природу око манастира само до 9. сати, тј. до доручка, а потом се нису више враћали због кише. Тешке машине ни данас нису долазиле јер река и даље плави мостић на прилазном путу ка манастиру. Војвода Момчило и брат Јордан су и даље на првој линији одбране у шатору. Што се слика из Грачанице тиче, морамо се још који дан стрпети, док организација протеста у уторак у Ваљеву не прође, а такође и појачана будност наше Грачаничке страже – јер знамо да хијене са бране Ровни највише гризу када смо заокупљени другим бригама…

DCIM156GOPRO

***

Народни марш улицама Ваљева за спас Извора и Светиње од бране Ровни
(уторак, 9. септ. 2014. у 17:00, Градски трг)

За Изворе и Светињу Грачаницу, сви у Ваљево из свих градова Србије ко год може – сад или никад…
Ово је текст летка који смо ових дана поделили народу Ваљева:
Протестни  марш  народа  улицама  Ваљева

+ НАРОДЕ, ИДЕМО НА УЛИЦУ +

+ ЗА  НАШЕ ИЗВОРЕ И ГРАЧАНИЦУ +

03-gracanica-sept-2014-a4

Окупљање у уторак, 9. септ.2014, у  17:00 часова на Градском тргу код општине, па, краће обраћање говорника и протестни марш народа улицама  града у циљу хитне, научно оправдане, ревизије постојећег решења пројекта бране Ровни . Такође, и подршка даљем садашњем стражарењу народа  у шатору код Грачанице а у одбрану Светиње и извора Ваљева од багера мафије чији је циљ лична корист већ пуних  28 год.

Сва врхунска истинољубива наука сведочи да је ова брана корисна само за заштиту од поплава (стога, треба хитно зауставити садашње рушилачке „санитарне радове“ и прећи на уградњу затварача против поплава);  брана се може и пунити, без штете по изворе, – али до испод манастира Грачанице. А они који баш инсистирају на мегаломанском и штетном пуњењу бране у макс. капацитету – нека, народу на здравље, прво заштите уски критични кањон Сушице мањом контра- браном (тзв. загатом). Пројекат тог „загата“ безаконо је занемарен иако се, чак, налази и у самом склопу пројекта бране Ровни!? Ако би се максимално пунила, ова брана од само 30. година  рока трајања, сем манастира Грачанице, би трајно погубила и загадила – и Градац, и Пакље, и све богате подземне издани изворских вода ваљевског краја које имају подземне везе са акумулацијом устајале и, временом све загађеније, воде са бране „Ровни“ (брана је изнад извора!?) а која је, као ђевђир, водопропусна баш почев од, планираног за рушење и потапање, ман. Грачанице, па навише.

Неких критичних дефицита у водоснабдевању региона данас – нема, јер су све општине здравим решењима решили питање водоснабдевања изворским водама, плус –  са могућношћу даљег јефтиног повећања својих капацитета. Дакле, има времена за сталожено расуђивање и заустављање рушења манастира: … И  за изградњу контра бране; … И за замену трулих градских цевоводних мрежа које сада имају рекордне губитке питке воде (преко 60%).

Ужичке отровне алге које су актуелни  нерешив проблем целе ове године, али и поплава која је разорила тек укопани цевовод са бране кроз Ваљево – саме по себи сведоче да је једина корисна функција бране Ровни заштита од поплава и опомена да нас још и горе овде чека ако не послушамо глас елитне науке који већ деценијама апелује за ревизијом оваквог решења пројекта  „Ровни“.

Саборним ходом, симболично ћемо обићи све значајне нарочито одговорне институције (Општину, Суд, ЈП Колубару – Ровни) које су могле и морале и мораће помоћи да се спасемо од овакве претеће духовне и еколошке катастрофе.

Православни Кризни Штаб  ( http://www.istinoljublje.co.nr)

***

Вујић телевизија – логистика корумпиране банде на власти у Ваљеву!

Протестни марш за хитну ревизију бране Ровни и обуставу затирања Светиње Грачанице и свих изворских вода Ваљева најављен у уторак у 17.час на Градском тргу у Ваљеву – није могао бити најављен на најгледанијој „регионалној“ телевизији Вујић, тј. ВТВ услед забране.

skenirano

Регионална Вујић телевизија (ВТВ) – Истину не објављује чак ни за новчану надокнаду

(Иначе текст  нашег забрањеног огласа је следећи: Протестни марш народа улицама Ваљева, уторак 9.септембра. Окупљање у 17. часова на Градском тргу. Заштитимо своју будућност, и изворске воде, и Светињу Грачаницу, од уништења оваквог решења бране „Ровни“)

Иако је м-нм Антоније пре неки дан уплатио 4.000. динара да би се у ударним терминима текстуално најавио протест, ипак га је данас усплахирена службеница Јасмина Гмитровић позвала и рекла „после консултација са нашим адвокатом, одлучили смо да ваш оглас не објавимо, молим, дођите по ваш новац“. На питање „који је разлог забране емитовања“, жена је одговорила „виша сила“…

Православни признају само једну Вишу силу – Бога Живога, а ова њихова надмена „виша сила“ ће ускоро једног дана бити развејана као и њихов „отац лажи и сваке преваре“. Антоније је упитао: „Зашто се више бавите овако одговорним послом када немате храбрости ширити истину, јер онај ко не шири истину – аутоматски жири лаж!?“ Међутим, ова јадна смућена жена није више ништа одговорила, сем што се повремено извињавала што је уопште и примила пријаву тог огласа за најаву протестног марша. Наравно, није потребно да се извињава нама, већ свом корумпираном шефу Милану Милиновићу који ју је због овога нашега народног марша и испрепадао телефонским позивима са свог годишњег одмора.

Толико о слободи главног медија у ваљевском крају, на коме никада наше ИстиноЉубље није могло дати ниједну не злоупотребљену изјаву. Зато се уздамо у Вашу помоћ да ћете добродушно и ревносно ширити истине са овог нашег сајта коме само искушења и невоље нашег лаганог и вараног народа дају оправдање постојања. Зато, колко Бог да да можемо…

ИстиноЉубље свима Вама!