Коментар дана

Па где ћете бре, Срби моји, без Господа! ОН нас позива на „преумљење“ и нема нам помоћи док се не ПРЕУМИМО!


298709_280032782029201_100000674447633_921920_1544250444_n1

Саша Касаловић, ФБ коментар
23.8.2014.
Ееееее……Срби моји! Понижавањима нема краја!

Јесмо ми мали народ и нисмо ми фактор, у овој земаљској перцепцији ствари, који може на нешто да утиче или да нешто промени, али у неким другим “сферама“ житија људских то другачије функционише!

“Ко се понизи узвисиће се, ко се узвиси понизиће га Господ“, па “ко се покаје спасиће се за живот вечни а ко се горди гореће у вечном животу адском“, па… још много тога па! Пустите ви, Срби моји, Вучића и остале изроде и издајнике на миру јер су они само средство којим нас Бог упозорава да урадимо оно што морамо ако желимо да нам као нацији крене!

Па када ће вам више постати јасно да питања којима се бавите, типа… како доћи до новца, покренути производњу, извозити, нахранити Русију, умирити ЕУ и САД да нас не раскомадају и избећи псе рата које нам ови упорно сервирају, како изаћи из зоне сумрака у којој живимо… итд. нису повезана са овим светом, са овим тренутком, са непријатељем кога у својем представљанију ствари сматрамо за непријатеља.

Све су то само средства у Његовим рукама којима нас и Он позива на “преумљење“ и нема нам помоћи док се не ПРЕУМИМО! Али не преумити по вољи Запада и њиховог средства званог “Влада Србије“, већ урадити оно што једино морамо и можемо. Вратити се коренима! Вратити се светоотачкој традицији! Вратити се Господу! Помирити се са Господом!

Па где ћете бре, Срби моји, без Господа! Бре ни улицу не знате да пређете без Њега! Јадан си обезбожени народе мој србски! Као што ветрови на мору воду бацају о стење, тако и зла сила народ наш обезбожени о “зидине плача“ разбија и черечи јер је на Бога заборавио!

Ето… само толико и кренуће нам све! Стећи ћемо и пријатеље у свету, али оне праве! Кад Човек, који се отргне од лошег друштва, замоли Господа за оздрављење, Господ му и ново друштво одабере и по хитном поступку га тамо упути! Покренуће нам се све! И кућа и породица и њива и фабрика и извоз и увоз! Спознаћемо и шта је то ноћ а шта дан и нећемо дане ноћити а ноћу по “партијима“ данити. Тек тада ће нам се разбистрити пред очима! Тек тада!

Е мој Србине! Тако близу а тако далеко нам је друга страна пута који морамо прећи, а тамо на другој страни пута је раскрсница на којој јасно пише шта нам је даље чинити!

Ееееее…. мој Србине! Погрешном страном пута ходаш!

18 replies »

 1. Једино што можемо просперитетно промјенити је лично сами себе.Кад се сами промјенимо промјенићемо и све око себе. Нема другог излаза. У супротном остаје овако како јесте, или чак и горе (Зар може ? Оптимиста би рекао да не може, а песимиста да може… :))) Треба правити револуцију у самом себе, а овако свако нам крив; и Курта и Мурта). Замислите како би било да смо сви ли бар већина онакви како је Исус тражио од људи да буду… То важи и за оне невјерујуће; ваљда и њихов морал подржава вриједности које хришћанство цијени. Не убиј, не укради не свједочи лажно, љуби ближњега свога итд. Запамтимо све је у нама и на нама да то промјенимо. Да смо другачији и одлуке и судбина би нам биле другачије..Овако лутамо као гуске у магли…
  Анимозитети су толики да би (а сви смо један народ -такви смо какви смо) вјерници уништавали оне друге и обратно, као што смо већ радили у прошлости…Не мрзим никога. Иако се са ставовима већине „наших“ поитичара не слажем не бих никога од њих ни тукао ни убио… Кад би ми били другачији и они би. Хајде да мало експериментишемо; Нађите у својој околини некога с ким се не слажете, па промјените свој став према тој особи (не будите мргуд, први га посздравите без обзире на године, позовите га на пиће итд. Да видите шта ће се догодити… Сигурно промјена.

  Свиђа ми се

 2. Nisam religiozna osoba i to mi uopšte ne smeta da budem dostojanstvena i da se NE PONIŽAVAM!! Šta je ovaj čovek hteo da kaže o Srbima?? Šta on to poistovećuje? Ko mu je rekao dasamo religiozni imaju dostojanstvo? Pojedine vladike su izdajnici i ponižavaju se do neshvatljivih granica! O, popu koji traži duplu tarifu za venčanje jer „mora da kupi zimske gume“ (to mu je obrazloženje) – neću da govorim! I, kakve to ima veze sa Bogom????

  Свиђа ми се

  • “Овај човек“ има име и презиме а оно гласи овако…Саша Касаловић….. и тако ћу се и пред Богом појавити у дан онај ! То што ниси религиозна особа (како сама кажеш) могу да разумем само као твој суштински недостатак због кога ћу се помолити Господу да ти помогне да прогледаш ! Ако се то буде догодило….онда ће ти свакако постати јасно “Šta je ovaj čovek hteo da kaže o Srbima “ ……у супротном све је узалудно !.

   Свиђа ми се

   • To što ti tražiš od „svojih Srba“ je – bespogovorno robovanje crkvenim autoritetima, a to nema NIKAKVE veze sa Bogom! Baš nikakve, jer da ima i pohlepne vladike bi se tako ponašale, pogotovu što su se DOBOROVOLJNO ZAVETOVALI na takav život, a i ostale vladike, monasi, popovi i crkveni službenici- koji ćute i prave se da se poganštine među njima ne događaju!!! Pokvareno prebacuješ njihovu krivicu na srpski narod – zato si i dobio ovakav odgovor!

    Свиђа ми се

  • Bravo Katarina. To je duh. A o svom imenjaku Saši – nemam komentara. KleroHrišćanski um. Oni su nas i u ratove devedesitih odveli.Sa sve mitraljezima.
   Saša

   Свиђа ми се

   • Да мало појасним: немам ништа против људи који су религиозни, докле год друге остављају на миру! Овај позив „преумљење“ нас, „његових Срба“ ме је изнервирао због омаловажавајућег тона којим покушава да буде паметан! Оваква представа Творца је примитивна, јер Он није неки чикица који „некога негде позива“, глда шта радимо па нас, углавном, кажњава (ретко – награђује!)! Онај који узима себи право да читавом народ чупа уши јер мисли да је „без Бога“ – требало би да научи да ЈЕДИНО Творац постоји, да не постоји нико и ништа ИЗВАН ЊЕГА, па тако ни Срби не могу да „одвоје“ од свога Творца све и да хоће!! Ако је мислио на „Бога“ као биће које су људи својим веровањем створили – онда баш ти религиозни људи треба да се понашају у складу са својим веровањем! Не, они стално гледаји преко туђег плота: те – да ли се „правилно“ крсти, те – да ли диже фамозна 3 прста, те- да ли пости, те – да ли је покрила детету главу марамом ( да петогодишње дете не саблажњава „верни народ и свесштенике“??? питам се какви су то људи које саблажњава петогодишње дете!) и сл. и понашају се као неке ПРАВОСЛАВНЕ МУЛЕ!! А, пре свега би требало да науче да ништа није онако како изгледа али ми треба да ВЕРУЈЕМО да јесте! Толико.

    Свиђа ми се

   • Katarina Velika и Sasa Tomljanovic….Ето …пронашли сте се. Драго ми је да сам вас барем спојио ако нисам успео да вас поучим нечему. Остало нећу коментарсисати јер није вредно труда !

    Свиђа ми се

   • …И још само нешто….како то да је моје писаније само вас погодило а да вас нисам никако и нигде лично поменуо ??? Савест је чудо. Ето тако то Бог ради у свакоме од нас ! Не треба мени ни мало труда да некоме нешто објасним кад ће вас ваша савест сама натерати да себи објасните шта,како и где даље. Немирна савест је први и добар знак да за вас има наде. Тим поводом ,желим вам успеха у даљем расуђивању !

    Свиђа ми се

 3. О чему Ви овде причате. Проучите мало на хиљаде археолошких налаза и радова наших и страних археолога. Изучите мало праву историју.

  Срби су древни први народ и цивилизација од којих је све кренуло и у Европи и у Азији а и шире. Први језик, писмо, календар наша изворна Родна вера од које су касније настале модификована Старословенска вера код Русија и Украјина као Срби на простору Немачке, Пољске, чешке, Словачке, Италије и сл.
  Наша прва велика цивилизација град Старчево па онда Винча су доказ да смо први народ који имао веру од које касније настају вере и други народи. Наш народ и вера су старији од Месопотамске, Египатске а нарочито од Јеврејске од које су касније Византијци прерушени Римски нови светски поредак направили ово што се данас зове хришћанство, католицизам и сл. То су били само инструменти како поробити велики и поносан народ са својом изворном вером који их је држао скупа и неуништиве. ТО је и био једини начин како да се завлада тим великим народом па је смишљена и подела цркве и делова којима оне владају као и константно изазивање верских ратова како се овај велики народ Словена не би поново ујединио.

  Тако да сви ви који поштујете Исуса и Библију поштујете прву светску маркетиншку манипулацију којих је у данашње време све више и сви знамо када и зашто се користе.
  А ја Вас све овде питам. Какве везе имеју свете књиге које су писали Јевреји 5000 година после појаве наше вере и културе? Какве везе уопште хришћанство има са нама? Зашто је уништено све што би могло појаснити векове пре појаве хришћанства на овим просторима и шта ислите ко је то све уништио?

  Да ли стварно мислите да се истина може сакрити ?
  Па следите поуку самог народа: У лажи су кратке ноге

  Мало штива за образовање:

  http://www.academia.edu
  сајт на којем се размењују радови свих светских археолога, историчара, генетичара итд.

  тражите под појмовима Старчево, Винча, Плочник, Лепенски вир и сл.

  http://scindeks.ceon.rs

  Овде такође можете пронаћи гомиле археолошких налаза који доказују све ово што сам претходно написао.

  Свиђа ми се

  • Древни Пагански Србине, помаже Бог,

   шта да ти кажем, сем, ово. То што си ти као и ја, древна цивилизација, није битно када дође дан смрти. Није битно ни у току живота. Онда чему твоја празна прича, која се управо коси са Сашином причом, а која каже, да се не треба гордити. Управо си ти, древни Србине, служба плаћеничка, која жели да заједно са Сашом уруши и све добро у Србији.

   На твоју жалост, касно. Срби се освешћују, исповедају, причешћују и покајањем спасавају. Србин Спаса, нема ништа од тих небулоза ко је старији, већ ко је ближи Богу. Господ Исус Христос милошћу својом воли Србе а не воли такве као што си ти.

   Да их не воли, показује чињеница да постоје хрвати, словенци, македонци, црногорци, босанци, немци и остли ци и и… који су по допуштењу Господњем отпали од СрБства.

   Тако и ти си отпао од СрБства. Твоја теорија тачности се не заснива на спасењу, него на богохуљењу. А Србину је доста, јер му је Бог, очи отворио

   Хвала Богу.

   Саша хвала на тексту, Војводо добри, Бог те поживео и твоју породицу, вазда ти кућа певала јуначино!

   Свиђа ми се

  • Древни Србине не можеш са Сашом расправљати на тај начин , пошто се налазите у потпуно различитим информационим пољима .
   Да би неко разумео о чему причаш морају да се прочитају неке књиге , а пре свега да се користи и ум и разум и интелект.
   Препоручујем Саши да прочита Ударац Руских Богова( од прве до последње странице ) за почетак.
   А има и један добар текст на овом сајту тод називом :Оно што Срби морају да знају: СВАСТИКА ЈЕ ПРАСРБСКИ, ПРАСЛОВЕ НСКИ СИМБОЛ!
   Надам се да нисам никог увредио , поштујем туђе али и своје мишљење једнако.

   Свиђа ми се

 4. Управо тако. Све је тачно што је Саша написао. Истина је једноставна и проста. Истина је ту поред нас и спремна је да нам помогне у сваком тренутку. Истина је Господ наш Исус Христос који чека да на пружи руку и да нас прими под своје окриље. Али зато је потребно свенародно покајање и да се обратимо Господу за помоћ и избављење. Све друго су празне трице и кучине, пуста филозофија и демагогија.

  Свиђа ми се

  • Cada сам у дилеми да ли да се опредјелим за паганске Србе или за савремену СПЦ са владикама (ех монасима заклетим на сиромаштво) које возе у 4 Х 4 џиповима. Надам се да има и неки трећи пут…

   Свиђа ми се

   • Драги пензионеру. Уопште није потребно помињати те владике који се недолично, неки чак и екуменистички (архијеретички-папољубски) понашају. Време њихове осуде долази, али и сваког од нас појединачно. Ја лично уопште неволим чак ми је врло мрско да видим и чујем разноразне ствари које се везују за целокупну цркву, а у ствари је блате јеретици који су засели за кормило. Црква то смо сви ми. И владике и монаси и свештеници, али и мирјани који су далеко најбројнији део цркве. Онима који нас воде у загрљај архијеретику папи не треба одавати почасти него, по мени, за сада игнорисати, а ако наставе овако ставити до знања и то не овако куцкајући по интернету, него лично да знају шта мислимо о томе шта и како раде.
    Поздрав свој браћи и сестрама у Христу и чувајмо се да нас ко не превари, али се чувајмо и гордости којом варамо сами себе.

    Свиђа ми се

   • Možemo mi pojedinačno misliti šta hoćemo ali SPC se lažno predstavlja – niti je srpska niti pravoslavna niti je crkva – to je jedno preduzeće u stečaju. Da je samo ekumenizam u pitanju – ni po jada! Vladikama zameramo najcrnji satanizam koji se ogleda u pedofiliji, pederastiji, enormnom bogaćenju….. kako vidimo pojedini ne prezaju ni od ubistva! Oni koji nisu ogrezli u tome i mirjani – ćute i prave se da ne vide! Šta je u tome božansko??Takavi će da ispovedaju neke navodne moje grehove??? Ma, važi se !

    Свиђа ми се

 5. Унизили су нас,унизили смо се и сами-унижавају нас -и унижаваће нас и то највише захваљујући онима што имају „зид плача“,али нама нема бољитка,ако своју судбину не узмамо у своје руке-МОРАМО УСТАТИ СВЕНАРОДНИ БУНТ -против србождера унутрашњих!!! А што се тиче вере у Бога ,не постоји особа која не верује,али нам Бог неће помоћи,ако ми сами себи не помажемо и боримо се за опстанак и против сасвим очигледног ропства које су нам припремили сатанисти-фашисти са унутрашњим слугама.Ашто се тиче пријатељства-не треба се заносити неће нам запад никад бити пријатељ ,нити нам требају,нама су Руси пријатељи и браћа-ми волимо њих и они нас,али је основно да волимо једни друге и да смо пријатељи једни другима-ту где се налазимо то треба да су нам браћа….!!!

  Свиђа ми се