Јунаци отаџбине

ДОК У СРБИЈИ КРИВИЧНО ГОНЕ СРПСКЕ ХЕРОЈЕ, У РУСИЈИ ИХ СЛАВЕ- ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ПРЕПОЗНАЈУ НАЦИСТИЧКИ КАРАКТЕР КИЈЕВА (фбр анализа)


Издаја до коске- Док Западни медији пишу о нацистичком карактеру Кијева, а Руски пишу о хероизму Српских добровољаца у Новорусији- Вучић им спрема робију… У отаџбини распамећени „српски“ режим најављује хапшење „народног хероја“ генерала Драгана Живановића…

13 август 2014, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

vucic rasim i meho

Две вести у домаћим (режиму „склоним“) медијима, по садржају и поруци веома контрадикторне вестима које нам ових дана долазе из неких водећих западних и руских медија- не само да побијају сваку логику и моралност унутар српског друштва, већ разоткривају сав јад и беду кукавичког, и сада већ неоспорно и отворено, петоколонашког режима Алекса Вучича…

———–

АЛЕК, НАТАША, РАСИМ И МЕХО СПРЕМАЈУ ВИШЕДЕЦЕНИЈСКУ РОБИЈУ СРПСКИМ ХЕРОЈИМА…

Ових дана је је такозвано Тужилаштво за ратне злочине из Београда, у тесној сарадњи са Западно инсталираним анти-српским „Фондом за хуманитарно право“, ноторне Наташе Кандић, покренуло истрагу у вези „ратних злочина“, против славног генерала Драгана Живановића „Хероја Кошара“- наравно , све уз благослов и „подстрекавање“ од стране најновијег „берлинског жигола“ Алекса Вучича (који је комфорно попунио ту упражњену позицију, након што је његовог претходника Ђинђића стигао „нечији“ метак)…

За оне којима то није познато- Генерал Драган Живановић је био ратни командант славне 125. моторизоване бригаде, која је одбранила земљу од покушаја копнене агресије здружених NATO-албанско-терористичко-фашистичких снага на правцу карауле Кошаре и за тај подвиг његова бригада је одликована највишим одликовањем своје државе – Орденом народног хероја.

————

Готово симултано, у јучерашњем „мелодраматичном обраћању нацији“, ноторни Алек Вучич је назвао херојске припаднике четничког одреда „Јован Шевић“- и њиховог срчаног (и стручног) команданта Братислава Живковића, који се у НовоРусији лавовски боре на страни народне војске, против кијевских „СС казнених“ дивизија– страним плаћеницима и криминалцима, предлажући измене Кривичног закона Србије, које би омогућиле да се ови најновији српски „народни хероји“, по повратку у отаџбину, суде за најтежа кривична дела и пошаљу на (више) деценијску робију!?

Г. Вучич је свесно ступио у овај „удружени злочиначки подухват“ против властите нације и њених неоспорних хероја, у тесној сарадњи са „политичком гњидом“ и „министарским маљем“ свих пост-петооктобарских анти-српских режима, г. Расимом Љајићем, и „про-српским“ шефом посланичке групе СДПС у народном парламенту, г. Мехом Омеровићем.

Г. Вучич је посебно нагласио про-руски карактер ових „четничких злочинаца“, узимајући им то за највеће зло. Отишао је чак и корак даље, индиректно оптужујући Руску Федерацију за обавештајно врбовање „про-руских“ добровољаца, што се јасно види из ове реченице, оригиналног новинског извештаја агенције Танјуг:

„Вучић је објаснио да је реч о лицима који су у 90 одсто случајева плаћена, која раде са свим најважнијим обавештајним службама, истакавши да не жели да говори о томе како се они прикључују проруским или другим снагама.“

———-

ДОК СУ ЗА ВУЧИЋА ЧЕТНИЧКИ ДОБРОВОЉЦИ „РАТНИ ЗЛОЧИНЦИ“, У РУСИЈИ И СЛАВО-СРБИЈИ ОНИ СУ ПРАВИ „НАРОДНИ ХЕРОЈИ“…

Док распамећени и бешчасни (анти)српски режим спрема тешку робију за нашу српску браћу из редова четничког одреда „Јован Шевић“- један од најугледнијих руских медија- агенција „РИА“( © RIA Novosti. Mikhail Voskresensky), је српским добровољцима доделила ударни медијски простор у свом издању на енглеском језику, под следећим насловом: „СРПСКИ ДОБРОВОЉЦИ УНИШТИЛИ УКРАЈИНСКУ АРТИЉЕРИЈУ У РЕГИОНУ ДОЊЕЦКА“…

РИА истиче да се наши добровољци боре у одбрани града Доњецка, и да то раде веома успешно-

„“Два тенка, који су припадали „Бандера“ нео-нацистима, самоходни топ и борбено возило са тешким митраљезом, све заједно са посадама, су уништени током борбе,““- саопштава прес служба Самоодбране Доњецка, дајући кредит Србима за овај војни подухват… (цитат пасуса из извештаја РИА агенције).

Током борбе двојица наших добровољаца су лакше рањени, и одмах након указане помоћи су се вратили у састав јединице. РИА такође истиче да се наши добровољци боре у НовоРусији још од маја месеца, наглашавајући да легендарни командант Игор Стрелков познаје један део тих добровољаца још из „босанског рата“ (1992-1995), где су се борили заједно против муџахединских трупа, тако да је њихов садашњи „савез“ само наставак старог „ратног другарства“.

Овај утицајни руски медиј не идентификује појединачно припаднике четничког одреда „Јован Шевић“, осим чувеног команданта, војводу Братислава Живковића- али наглашва историјске корене назива овог одреда:

„„Батаљон је назван „Јован Шевић“, у знак признања и почасти Јовану Шевићу, српске хусарске пешадијске регименте, која је 1751 године положила заклетву Руској Царевини, и успоставила аутономију „Славо-Србије“, провинције коју данас чине региони Луганска и Доњецка у Украјини““ (РИА цитат)

Дакле из овог текста се јасно види, не само да наши неустрашиви четнички добровољци бране руску нејач у НовоРусији, већ да су тамо отишли да би бранили вековна историјска српска огњишта СлавоСрбије…

—————

УТИЦАЈНИ БРИТАНСКИ МЕДИЈ НАГЛАШАВА НЕОНАЦИСТИЧКИ КАРАКТЕР УДАРНИХ КИЈЕВСКИХ БРИГАДА, И НАГОВЕШТАВА ВЕЛИКЕ ПРОБЛЕМЕ ЗА УКРАЈИНУ И ЕВРОПУ, УКОЛИКО НЕО-НАЦИСТИ ИЗ ОВОГ РАТА ИЗАЂУ КАО ПОБЕДНИЦИ…

Оно о чему не желе да пишу српски (про)режимски медији и већина западних „демократских“, отворено и без длаке на језику говори утицајни британски „Телеграф“, у свом опширном чланку од 11 августа, под насловом: „УКРАЈИНСКА КРИЗА- НЕОНАЦИСТИЧКЕ БРИГАДЕ СЕ БОРЕ ПРОТИВ ПРО-РУСКИХ СЕПАРАТИСТА“.

Новинар Том Парфит као свој први утисак, приликом посете озлоглашеном „Азов батаљону“, истиче СС тетоважу на телима припадника те јединице, наглашавајући у уводнику следеће:

„…Западно спонзорисана влада из Кијева убацује паравојне групе, од којих су неки отворено нео-нацисти, у прве борбене редове“ (Телеграф цитат)

Оно што је интересантно, новинар Парфит у овом чланку упућује индиректну критику руском председнику Путину за „неодлучност“ по питању НовоРусије-

„Док Владимир Путин, руски председник избегава да пошаље инвазионе снаге у Украјину, побуњеници које он подржава, убрзано губе територије“ (Телеграф цитат)

…Али оно о чему се не говори у већини Западних медија, и што би требало да буде последњи позив за буђење европској цивилизацији, у овом тексту је недвосмислено адресирано-

„Али употреба добровољачких паравојних јединица од стране Кијева да би се уништиле, руско помогнуте, народне републике Доњецк и Луганск, и успостављене у Украјини у марту, ТРЕБАЛО БИ ДА ОБЛИЈЕ ХЛАДНИМ ЗНОЈЕМ ЕВРОПУ. Недавно формирани батаљони, попут Донбаса, Дњепра и Азова, са више хиљада људи под њиховом командом, који су званично под котролом министарства унутрашњих послова, док је њихово финансирање мутно, тренинг недовољан, а њихова идеологија често алармантна. Прападници Азов батаљона користе нео-наци симболе (Wolfsangel- Wolf’s Hook) на својим банерима, док су чланови батаљона отворено бели расисти и анти-семити.“ (Телеграф цитат)

—————

У свом даљем опису ове геноцидне јединице, новинар Телеграфа „представља“ једног од команданта „г. Билецког“- наглашавајући да је овај „пара-војник“ незаконито ослобођен из истражног затвора (где се налазио ради убиства) да би се прикључио кијевским паравојним десничарским јединицама.

Парфит нам описује профил „г. Билецког“, команданта Азова, као пропалог студента историје и бившег боксера, који је постао вођа екстремистичке украјинске групе „Социјал-Национална Скупштина“, цитирајући речи „г.Билецког“:

„Историјска мисија наше нације у овом критичном моменту јесте да постане вођа целе Беле Расе широм света, у последњем крсташком походу за свој опстанак- крсташком походу против семитске људске под-врсте.“

Интересантан је начин проверавања „морално политичке подобности“ припадника нацистичког Азов батаљона, према „г. Билецком“ главни разлог да неко не буде примљен у овај одред јесте неспособност да се докаже као добар нациста, он је то описао следећим речима:

„Батаљон је основан на десничарским вредностима, и недостатак нацистичких убеђења може да резултира у одбијање нових регрута“

Други, истакнути припадник Азов батаљона, под надимком Фантом (наводно руског порекла) је за британски Телеграф описао велике историјске заслуге Хитлера:

„После Првог светског рата, Немачка је била у расулу и Хитлер је обновио државу- он је изградио куће, путеве, телефонске линије и створи послове. Ја то поштујем. Хомосексуалност је ментална болест, док су размере Холокауста под знаком питања.“- нагласио је „Фантом“

Новинар Парфит такође истиче и друге радикалне ставове припадника Азов батаљона, који на пример отворено истичу да заробљене припаднике Самоодбране треба погубити- наглашавајући да су такве „вредности“, у оштрој супротности са Западно подржаним „духом мајданских протеста“, који су по њему потом резултирали у „патриотско буђење које је привукло десничарске групе“.

———————

Британски Телеграф такође у свом извештају идентификује велики део страних плаћеника, нео-нациста по убеђењу, који у овом сукобу своју идеологију добро наплаћују- цитирајући пример шведског нео-нацисте „г. Скилита“ који најављује након Украјине свој одлазак на сиријско ратиште да би се борио против Асадових трупа, у редовима екстремних муслимана. Очигледно да за овог белог расисту и нео-нацисту не важе чак ни његова лична „екстремно-хришћанска“ убеђења када је у питању плаченићки новац!?

Овај став британског Телеграфа потврђује и представник народне власти из Доњецка Сергеј Кавтараџе, са којим је разговарао новинар Парфит. Г. Кавтараџе описије припаднике украјинских нео-наци бригада следећим речима:

„У тим батаљонима се боре плаћеници, а не добровољци, они су прави фашисти који убијајуи и силују цивиле“.

—————–

У свом закључку, овај угледни британски лист истиче да је украјинска влада „посвећена“ употреби нео-нациста у (пара)војним јединицама на фронту, и за илустрацију наводи званичну изјаву Антона Герашенка, саветника украјинског министра унутршњих послова Арсена Авакова, везано за проблематични карактер ових нео-наци бригада:

Најважнија ствар код њих јесте њихово дух и жеља да направе Украјину независном- Свака особа која узме оружје у руке и оде да брани отаџбину је херој, док су њихови политички ставови њихова приватна ствар.“

—————————

Новинар Парфит је на крају овог чланка затражио и стручно мишљење, о свему овде изреченом, од угледног професора са универзитета „ЊуЈорк“, експерта за руско-украјинске односе, г. Марка Гелеотија, који своје ставове образложио следећим речима:

„Батаљони попут Азова привлаче као магнет насилне и поремећене карактере, не само из Украјине, већ и ван граница. Проблем је што се тако ствара отровно наследство, које ће постојати у том делу света, и након завршетка рата.

Екстремне паравојне групе којима је омогућено да изграде властите „ФрајКорпове“, су фундаментално супротстављени било каквом консензусу у јавном животу, где се појављују као ратни победници… И шта можете да урадите, када по завршетку рата, по вашим улицама и по вашим приватним животима, почну да се шепуре ратни ветерани Азова!?“

————

На крају, све закључке препутшам цењеним читаоцима, аутор М. Новаковић

*

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://en.ria.ru/world/20140812/191926807/Serbian-Volunteers-Destroy-Ukrainian-Artillery-in-Donetsk-Region.html

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11025137/Ukraine-crisis-the-neo-Nazi-brigade-fighting-pro-Russian-separatists.html

http://fakti.org/serbian-point/okolo-gladac/vucic-pozvao-sve-gradjane-srbije-koji-ratuju-u-ukrajini-da-se-vrate-svojim-kucama#

http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=2&idnovost=64116&Udar-na-komandanta-slavne-125.-motorizovane-brigade-i-heroja-odbrane-Kosara#.U-kj3_l_va8

9 replies »

 1. kad smo stoka i treba nas gaziti,da se organizujemo pa da izvedemo puč,al avaj,nece se to destiti nikada,vozace nas fasisticki placenici dok njima bude volja,a jadni li smo..ccc

  Свиђа ми се

 2. Upozorenje ; Vucic Dacic Nikolic I vlada Srbije poslala je Srbske specijaliste 40 pse rata da se bore na stranu Kijevske vojske . Nekoliko psi rata su zarobljeni I tajno prebaceni u Moskvu. Vrsi se ispitivanje gde Srbski placenici kazu da ih je Vucic poslao . Ovo ce pogorsati odnose dve zemlje I Rusija ce staviti rigorozne sankcije Srbiji I spremniti prevarat u istoj. Znaci bice hapsenja ove vlade sve od reda . O ovom slucaju RTS je upoznata I ni jedno slovo nije I nece da objavi

  Свиђа ми се

 3. Vucicu, vucicu neces da znas da je skoro iz svake muslimanske kuce u (Sandzaku) Raske dala ratnike u muslimansku vojsku u BiH! Napravili su pokolj na civilima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru i gdje nije bilo srpske vojske, tamo nema Srba, pobijeni su! Sta ste uradili, nista. Eto njih u Srbiji, setaju se i cinicno vas cikaju zajedno sa hodzom Zukorlicem. Sada bi da sudite ponovo Srbima, nisi biran da se tako ponasas.

  Свиђа ми се

 4. Понашање политичких несретника достиже тачку кључања, резултат се унапред зна: неутралисање домаћих издајника!!!

  Свиђа ми се

 5. Evo plasim se da kazem ko u srbiji sluzi okupatorima i proganja srpske heroje ali vi to dobro znate posto se oni svakodnevno utrkuju da svojim fasistickim gazdama sa zapada udovolje i narod sateruju u torove gde nema vise mogucnosti ni da se pobuni posto mu je to strogo zabranjeno. Dopustena je pobuna jedino pederima koje policija stiti a ako se gladan narod pobuni, tu je policija da ga pendreci i sateruje u torove ne dopustajuci mu ulice i trgove jer ometaju mirnu setnju parade srama koja dominira na vlasti u zapadnom svetu kome se nazovi nasa marionetska vlast dodvorava i pridruzuje na stetu sopstvenog naroda koji je placa svojim sve vecim siromastvom…

  Свиђа ми се