ДРУШТВО

О сервису грађана, сервисерима и грађанима који користе услуге сервиса


Рајица Марковић

Рајица Марковић, 29.7.2014.

Онај, ко није заборавио да је једном заувек сва власт и на небу и на земљи дата Господу Исусу Христу, Цару над царевима и Господару над господарима, неће ни од једне земаљске власти начинити себи идола. За њега важе непролазне речи мудрости “земаљско је за малена царство а Небеско од сад па до века“.

Сам Господ Исус Син Божији говори по васкрсењу: “Мени је дана сва власт и на Небу и на земљи“ и још “Ја сам с вама у све дане до свршетка света“. Држећи се речи Божијих, ја сваку земаљску власт посматрам као пролазни сервис који постоји да би радио на корист свих нас и никад од тог пролазног сервиса не стварам себи идола.

1297802337_167495478_1-Slike--MAJSTOR-U-KUIУ сваком сусрету са сервисерима запосленим у сервису власти, ја прво добро сагледам на чијој је страни Вечна власт и истина и у складу са тим се понашам. Ако сам исправан ја се понашам као онај на чијој је страни власт. Не дозвољавам никоме од сервисера да од мене захтева да му указујем славу која је намењена Ономе чија је власт, јер су сервиси и сервисери смењиви а власт је вечна.

На жалост, видим да многи у мом ужем и ширем окружењу од овог пролазног сервиса сачињавају себи идола испред кога су ропски сервилни и коме се као Богу клањају. Да зло буде још и горе већина се претвори у дрхтаве мишеве који се понашају удворички чак и по сервисима за одржавање кућних апарата, од беле технике до аутомобила. Као и у свим осталим областима у којима сервиси пружају услуге грађанима, постоје добри и лоши сервиси, сервиси на гласу и сервиси на делу. Зашто би сервис грађана звани власт био изузетак.

Увек је било и бољих и горих сервиса и биће све горих и грђих све док грађани, а још је лепше Срби, не заслуже бољи сервис од од ових наопаких. Какав грађанин такви и сервиси. Док од сервиса не затражимо одвогорност за услуге које нам сервиси пружају дотле ће и сервисери глумити власт а народ, такозвани грађани, и даље ће им подилазити и од сервисера чинити личне идоле.