АКТУЕЛНО

ОРДЕН БОГОРОДИЦЕ ТРОЈЕРУЧИЦЕ – признање дивним и храбрим србским мајкама


Mozaik

25.7.2014. Приредила редакција СРБског ФБРепортера

У петак 25. 07. 2014. године, на празник иконе Пресвете Богородице Тројеручице, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу, служио је Свету Архијерејску Литургију у Мушветама на Златибору.

Након Литургије и послужења уследио је програм под називом „Сабор младости и родитељства“ на коме је око 140 мајки са троје или више деце добило признања и награде.


Мајкама које имају троје деце додељена је грамата и тематска књига са посветом Владике. Мајкама са четворо деце уз грамату и књигу додељен је и посребрени орден, а мајкама са петоро и више деце позлаћени орден.

Орден се назива ОРДЕН БОГОРОДИЦЕ ТРОЈЕРУЧИЦЕ и симболично одаје признање дивним и храбрим српским мајкама које рађају и гаје децу у ова смутна времена, по угледу на мајку Девет Југовића.

Братство Светог Краља Милутина:
Не живи човек само о хлебу и води. Заснуј своју породицу па ћеш видети шта и колико значи признање мајци која у ово смутно време одгаја дете и труди се да га спреми за служење Христу Богу!

Фотографије: Епархија Рашко-призренска

_________
Повезани текстови:
(Сутра) 25. јула 2014. – Сабор младости и родитељства у манастиру Богородице Тројеручице у Мушветама, на Златибору
СРБИ НА ОКУП: Сабор Младости и Родитељства

 

1 reply »

  1. ПОМОЗ БОГ ЧЕСТИТА СРБАДИЈО ЈЕДИНО РЕШЕЊЕ ЗА НАШУ ТРАГЕДИЈУ ЈЕ ДА СЕ ПОСТУПИ КАО ШТО ЈЕ ПОКОЈНИ СТЕВАН МОЉЕВИЋ У ХОМЕГЕНОЈ СРБИЈИ РЕКАО БРАТСКИ ПОЗДРАВ СРБАДИЈУ НА СЕВЕРУ КОСОВА МЕТОХИЈЕ НИКАД ВИШЕ ЗАЈЕДНО УЗ БОЖЈУ ПОМОЋ ВРАТИТИ КОСМЕТ И ПРОШИРЕНУ ЦРНУ ГОРУ ПОД СРБИЈУ И СВЕ ДО ТРОМЕДЂЕ БРАТЕ МИОДРАЖЕ ТИ СИ И РЕДАКЦИЈА ЈЕДИНО СВЕТЛО ШТО СВЕТЛИ СРБИМА И СРБКИЊАМА СССС

    Свиђа ми се