АКТУЕЛНО

Јелена Пономарјова: Албански сценарио трговине органима пресликан у Украјини


Из преписке бившег адвоката Јулије Тимошенко, Сергеја Власенка, са њемачким лекарем, сазнало се да Украјина испоручује органе узете од рањених побуњеника у Немачку.
„Прочитала сам ове преписке“
, каже доктор политичких наука, Јелена Пономарјова, аутор књиге о пропасти СФРЈ „Како НATO ствара државе-разбојнике„.

19.07.2014. ИН4С, за ФБР приредила Биљана Диковић

elena-p

„Одмах наглашавам, информације треба детаљно истражити, без оптужбе су неосноване. Али, као специјалиста за изучавања балканских ратова, сама могућност да црна трансплатација у Украјини не изазива чуђење. Знате, у току било ког војног сукоба најпрофитабилнији „послови“ су: проституција, дрога и трговина органима. Они не само да доносе огромне профите организаторима, али и озбиљно утичу на политичке, друштвене, економске и психолошке климе у одређеном региону“, каже Јелена.

„Што се тиче украјинске кризе, тамо је у почетку било све што је `на црно`. Зашто би иначе већ у првим данима сукоба јединице самоодбране Мајдан заузеле мртвачницу и крематоријум на улици Оранжерејној? Зашто су смртни случајеви сахрањени без обдукције, без утврђивања стварног узрока смрти? Значи, постоји нешто што нове власти Украјине желе да сакрију“.

На констатацију новинара да ли је могуће радити такве злочине са органима, Јелена каже: „Могуће је. Потребна је само соба са рад, сто, анестезија, алат и обичан хирург. Са транспортом такође нема посебне сложености – треба само посебни контејнери и камион. А купци чекају. То је разлог зашто профитирају велике форме трговином људским органима у вријеме оружаних сукоба“.
Највише застрашујуће и бројне чињенице сличног `бизниса` су се догодили на територији Космета и Албаније. Лидери косовских бораца по свирепости и цинизму превазишли су све. Још 1999. бубреге су узимали од `непознатих давалаца` (као најчешће се пише у званичним документима Међународног суда за бившу Југославију) у болничком центру Тиране (Албанија), који се иронично зове `Мајка Тереза`, и универзитетској болници у Скопљу (Македонија). Коришћени су дио болнице у Бајрама-Цури и велнес центар у фабрици `Кока-Коле` у Тирани, неуропсихијатријска болница затвора бр. 320 у г. Бурели и приватним кућама, опремљеним у болницу у околини г. Тропоја, тако н. жута кућа, клиници `Медикус` – А. Чак и у руднику Дева на граници Косова и Албаније преуређен је затвор и оперативни центар. Све ове чињенице су документоване“.

„Сав цинизам и суровост је у томе што органи требају од младих и здравих људи. Они који су теже повређени губе много крви. Његови `делови` не представљају посебан интерес. Дакле, као што се показало косовски сукоб, узимање органа, заробљеништво бораца, крађа цивила, претежно Срба, све је послужило томе, као стока у покољ.  На пример, према сведочењу канцеларије српског тужилаштва, подземни донатор центар у Бурели функционисао је од 1999 до 2003. Жртве су доведене из логора и затвора. У Бурели је убијено (медицински) више од 500 људи. Међу њима, барем 50 Руса! Наши добровољци који су дошли да бране браћу православну, Албанци су им масакрирали тела са посебним задовољством“, завршава разговор Јелена.

1 reply »

  1. ТАЧНО !

    Sat, 19 Jul 2014 16:52:51 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „Из преписке бившег адвоката Јулије Тимошенко, Сергеја Власенка, са њемачким лекарем, сазнало се да Украјина испоручује органе узете од рањених побуњеника у Немачку. „Прочитала сам ове преписке“, каже доктор политичких наука, Јелена Пономарјова, аутор књи“ >

    Свиђа ми се