ДРУШТВО

Зашто браним Косово?


Andrej_Sepetkovski-2

Андреј Шепетковски, глумац

Срби на окуп, 9.7.2014.

Зато што желим да једног дана пред свете мученике српске земље изађем непостиђен. Да га они нису бранили, мене не би било.

Зато што желим да и у сећања деце своје деце изађем без стида.

Зато што не може бити бољег живота ако продамо душу.

Зато што ме историја и живот уче да је моћ у правди, а не у топузу!

Зато што Истина увек тријумфује, али се Ње треба удостојити.

Зато што желим да будем човек, а не миш.

Зато што желим да будем цео човек, а не само систем органа за варење.

Зато што сам на испиту на коме се опредељује за вечност или за варљиву и краткотрајну и надасве сумњиву насладу и визну олакшицу.

Зато што желим да путујем много даље од Брисела и Лондона. И у лепше и просвећеније крајеве.

Зато што сам крив за све. Нико други није крив, ни за периоде безбожништва ни свакојаког безумља. Одавно сам допустио да нас черупају, заслепљен лажним идеологијама, немудар и млаке вере. Ово су последице. Одрекнем ли се још једном светиње, аминоваћу не само туђа безакоња, већ и своја, што је много горе. Косово је шанса да поправим и себе и свет.

Зато што знам да ће се прогнани тамо вратити, макар за 1000 година. Али време повратка је одређено мером наше вере, милосрђа, човекољубља, храбрости, праштања, истрајности… и мудрости!

Тим врлинама се Косово најбоље брани.

 

Андреј Шепетковски, глумац

1 reply »

 1. Андреј Шепетковски иде на Литургију. Богу хвала, Бог му даде мудрост. Није лако да се буде глумац, а да се буде оПравослављен, нема њих пуно. Јер прићи Христу, значи одрећи се света новца и моћи. А то за једног доброг глумца, значи и све мање посла. Жртва велика за човека само великог.

  Надам се да ћеш истрајати Андреј. Једном смо требали да радимо један филм, фала Богу да нисмо, следећи пут ћемо бити мудрији, одрадићемо га ако треба уживо.

  Живела мудра и Православна Србија!
  Живели наша Браћа и Сестре Руси!!!
  Живели и здрави били сви наши и њихови потомци!

  Свиђа ми се