ДЕШАВА СЕ...

Новак Ђоковић: ШАМПИОН Вимблдона 2014. – Победа за Јелену и бебу


Челичним живцима, снажном вољом и бољом игром од чувеног Роџера Федерера, Новак Ђоковић поново је освојио Вимблдон!

  • Novak Djokovic
    Wimbledon champion 2014 and new world no1.
    7 time grand slam winner.

     

06.07.2014. Мондо, ФБ, за ФБР приредила Биљана Диковић

новак ђоковић 2014

После велике борбе, пет одиграних сетова, Србин је још једном подигао трофеј најпрестижнијег турнира на свету и вратио се на прво место АТП листе, које му и припада!

„Пре свега, честитам Роџеру на сјајном турниру и борби данас. Био је то страшан меч. Он је величанствен шампион и прави пример великог атлете. Поштујем твоју каријеру, све што си урадио и хвала што си ме пустио да победим данас“, изјавио је Ђоковић после меча.

Иако није искористио прву меч лопту, у четвртом сету, Србин је сачувао мир, после чега је знао да нађе пут ка победи. Швајцарац је одсервирао ас, погодивши линију.

„Надао сам се да ће да промаши први сервис, али се то није десило. То се ретко дешава. Зато и има 17 Грен слем титула и зато и јесте најуспешнији тенисер икада, јер у најтежим тренуцима игра најбољи тенис. Није било лако да се прегрупишем, да вратим фокус и енергију. Овај турнир сам увек играо са циљем да га освојим“, објаснио је Ноле.

Потом је на трофеј „угравирао“ посвету.

„На овом турниру сам гледао први меч у животу, када сам имао пет година и захвалан сам на прилици да држим овај трофеј. Пре свега, посветио бих трофеј својој будућој супрузи и будућој беби. Постаћу отац, то је велико задовољство. Посвећујем турнир и родитељима, породици, браћи, тиму, који жртвују своје слободно време и живот да би били уз мене… Такође, титулу посвећујем свом првом тренеру, која ме је научила основама ове игре, покојној Јелени Генчић“, рекао је шампион из Србије.

1 reply »