ДЕШАВА СЕ...

Ако напустимо пут Светог Кнеза Лазара доћи ћемо у земљу недођију, а када одемо са ове земље доћи ћемо у место мучења, у вечни пакао, у муку вечну!


Владика Артемије – беседа на Видовдан 2014.

(из беседе)

Данас, после 625 година, Свети Кнез Лазар заједно са Светим Савом и са осталим светитељима из рода нашега прави хаџилук по српској земљи, врши смотру над данашњим Србима. Да види да ли су данашњи Срби опредељени за те идеале за које су они животе своје положили. Нажалост, они су се разочарали у данашњу генерацију Срба, јер данашња генерација Срба је показала да није спремна да следи Светога Кнеза и његове витезове у тој часној борби за крст часни и слободу златну. Постали смо спремни да све изневеримо, да све продамо, да све препустимо непријатељима нашим, да тражимо будућност на некој другој страни „за коју немамо алтернативу“,  да тражимо спасење нашем народу и нашој држави Србији у Европској Унији и спремни смо да за учлањење у то безбожно друштво жртвујемо све наше светиње, све наше идеале, све оно што је кроз векове било луча светиљка и звезда водиља нашем народу.

Ако напустимо пут Светог Кнеза Лазара доћи ћемо у земљу недођију, а када одемо са ове земље доћи ћемо у место мучења, у вечни пакао, у муку вечну…

Епархија у егзилу