УРЕДНИКОВ ИЗБОР

Доњецк: Устаници заузели војни гарнизон – Заробљене војнике смо нахранили и предајемо их породицама „на потпис“


Рударски одред „Каљмиус“ разоружао све три чете украјинске жандармерије

27.06.2014. ФАКТИ

ЗАРОБЉЕНЕ ВОЈНИКЕ УСТАНИЦИ НАХРАНИЛИ И ВРАЋАЈУ ПОРОДИЦАМА „НА ПОТПИС“

2204
Фјодор Берјозин

ВОЈНИ врх Доњецке народне републике подвукао је црту испод седмочасовне опсаде и заузимања гарнизона украјинске жандармерије у центру Доњецка.

Објавио је да устаници у операцији нису имали погинулих (само два рањена).

Заменик министра одбране ДНР Фјодор Берјозин саопштио је о току и резултатима битке:

„Победа је убедљива. Користили смо један тенк, а гарнизон је заузео претежно рударски одред „Каљмиус“. Његова јуришна група је продрла у гарнизон и заробила целу његову команду. Украјинска јединица се предала кад је готово остала без муниције. Разоружане су све три њене чете. Заробљене војнике предајемо њиховим родитељима „на потпис“. Гладовали су цео дан, а ми смо их нахранили и напојили. Један од њих је прешао на нашу страну. Официри ће остати у заробљеништву, али ћемо и њих касније препустити породицама“.

Берјозин је саопштио и да су устаници у граду Сњежноје зауставили рад фабрике која је производила резервне делове за украјинске хеликоптере.

1 reply »

  1. Свака вам част, храбра браћо. Вест о освајању гарнизона украјинске жандармерије у Доњецку увеличала ми је празник Видовдан.
    Ви сте и по јунаштву и по оличењу правих ратника дика и понос руског народа. На жалост, ове моје речи, због мука српских медија, не могу да одсликају нашу бригу за вас и нашу радост сваком вашем успеху. Ми Срби смо имали са Републиком Српском Крајином скоро идентичну ситуацију као што је имате ви сада у Новорусији. Недајте, храбри људи, да вас издају као што су српски политичари издали нашу Крајину. Не наседајте и никоме не верујте. Ко год да је, размишљајте својом главом, а не главом дебелгузих генерала.
    Верујте, многи моји пријатељи размишљају као ја, скоро сви. Срби искрено воле Русе и тачка. То не може да се види у средствима информисања јер су још увек под комунистичком и под мундијалистичком контролом и махом су антисрпска и антируска. Из тих разлога се захваљујем људима који нам преко ових страница и на овај начин омогућавају да јавно изнесемо своје мишљење. Предпостављам да и они имају проблеме и да је и њима потребна храброст. Поздрав и њима и вама. Нека и вама и нама помогне данашњи празник ВИДОВДАН!

    Мића из Ниша

    Свиђа ми се