ДЕШАВА СЕ...

ТУЖИЛАШТВУ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА (14): ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ ПРОТИВ СЕРДАРА ЈАНКОВИЋ СТОЈАНА


„Ради исмевања Хашког трибунала, без икакве сумње антисрпског и злочиначког суда, урадио сам оптужне предлоге против 30 знаменитих Срба, чији `злочин` се састоји у томе што су се истакли у борби за ослобођење српског народа и заузимају значајно место у нашој историји и колективном памћењу. Сваки дан објављиваћу оптужни предлог против једног `осумњиченог`. Гарантујем да ћете се сваки пут бар добро насмејати“, каже у својој поруци наш читалац Душан Марић.
Актуелно је, наравно све што је везано за ову тему и за наш сајт, тако да ћемо објавити све „оптужне предлоге“ уваженог читаоца СРБског ФБРепортера.
На крају представљања свих, по информацији господина Марића, тим адвоката из Београда ће „ово мало правно дотерати, па ће то заиста упутити Хашком трибуналу, са предлогом да против наведених подигну оптужницу“ и то доставити медијима.

24.06.2014. за ФБР приредила Биљана Диковић

Стојан_Јанковић

ТУЖИЛАШТВУ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА – МЕЂУНАРОДНОГ ТРИБУНАЛА ЗА КРИВИЧНО ГОЊЕЊЕ

ЛИЦА ОДГОВОРНИХ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ НА ТЕРИТОРИЈИ БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ

 

ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ ПРОТИВ СЕРДАРА ЈАНКОВИЋ СТОЈАНА


Рођен 1635. године, из Жегара код Обровца

Зато што је као командант ускочких паравојних формација починио сам бог зна колико масовних ратних злочина над Турцима на подручју Книнске крајине, Гламоча, Дувна, Ливна, Грахова, Мркоњић Града, Раме…

Зато што је из базе у Равним Котарима са својим ускоцима неколико стотина пута, без визе и пасоша, упадао на турску територију, чиме је починио продужено кривично дело илегалног преласка међудржавне границе.

Зато што је Турке убијао плански и систематски, водећи рачуна о територијалној заступљености, тако да нема општине у југозападној Босни и западној Херцеговини у којој нема „гробље Јанковић Стојана“, чиме је осудио данашње генерације Бошњака да свакога дана гледају десетине и стотине мезара муџахедина из Турске, што код њих изазива душевну патњу високог интензитета. Јер они Турке жале као род рођени.

Зато што Турке није убијао у заседама по клисурама, кланцима и шумама, како су то чинили припадници хајдучких паравојних формација, већ је кавгу с Турцима увек започињао на равном пољу, па гробља које су он и његови ускоци посејали од Равних Котара до Мањаче, од Лике до Купрешке висоравни, заузимају више од десет хектара квалитетног обрадивог земљишта, због чега пољопривреда Босне већ 350 година трпи велику штету, чиме је наведени Јанковић Стојан починио кривично дело подривања економске стабилности Босне.

Зато што је у директним мегданима (двобојима) убио Али бега Дуракбеговића, Реџеп Агу Филиповића, агу Велагића,агу Тијалитовића, Ибрахим агу Ковачевића и још десетак ага чиме је починио ратни злочин истребљења ага на западним турским границама.

Зато што је 1667. Године, под непознатим околностима, баш на петак турски светац, побегао из турског ропства у Цариграду, у које је допао 14 месеци раније и вратио се у Равне Котаре, чиме је починио кривично дело бекство из затвора.

Зато што се по повратку у Равне Котаре, када је у својој кући затекао сватове који су дошли да одведу његову жену Јелу, све док га иста није препознала, сватовима представљао као делија незнана, чиме је починио кривично дело лажног представљања и довођења у заблуду кићених сватова.

JANKOVIC STOJAN SERDAR JANKO

———–

ПРЕТХОДНИ ТЕКСТ:

ТУЖИЛАШТВУ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА (13): ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ ПРОТИВ ТОПЛИЦЕ МИЛАНА И КОСАНЧИЋ ИВАНА