АКТУЕЛНО

ЗАБОРАВЉЕНА ПРЕСУДА: Зашто није ухапшен Тони Блер због бомбардовања?


Да је Србија правна држава која држи до свог интегритета и достојанства, Тони Блер би био ухапшен због пресуде којом је утврђена кривична одговорност и казна затвора због бомбардовања Србије 1999. године. Да ли је могуће да је бивши радикал заборавио на ову пресуду?

22.06.2014. teleprompter.rs, за ФБР приредила Биљана Диковић

okružni-sud-toni-bler

“У име народа…”

Подсећамо да је представницима западних држава које су бомбардовале Србију 1999. године суђено у одсуству због више кривичних дела против териториалног интегритета Србије.

Један од оптужених био је бивши британски премијер Тони Блер.

Бившим и садашњим челницима САД, Немачке, Француске, Велике Британије и НАТО пакта, који су у марту 1999. године наредили бомбардовање наше земље, прети затворска казна од 10 година јер се и поред ослобађања одговорности за ратни злочин против цивилног становништва, подстицања на агресивни рат и употребу недозвољених средстава борбе и даље терете за повреду територијалног интегритета наше државе. (Глас јавности)

Врховни суд Србије 19. јуна 2001. године укинуо је пресуду којом је 21. септембра 2000. године 14 тадашњих челника западних земаља у одсуству осуђено на по 20 година затвора.

Пресуду која је исписана на 262. стране можете преузети овде. Џабе су толико писали.

Након укидања пресуде, случај је поново враћен Окружном суду уз напомену да је Војни суд надлежан за таква кривична дела.

Имајући у виду то да је Војни суд укинут, ова оптужница остала је у рукама Окружног тужилаштва које је преузело надлежности од војних правосудних органа.

Како народ да поштује суд кад суд сам себе не поштује? Доста о бесмислености нашег судства. Нас интересује шта је Александар Вучић говорио о Тонију Блеру.

Вучић је у свом експозеу цитирао речи Тонија Блера.

“Ја верујте ми, немам страх од реформи и модернизације. Једини страх који имам је страх од будућности у којој нисмо били довољно одговорни и храбри да реформе спроведемо.” Ово је рекао Тони Блер, али ја нисам био довољно паметан да смислим нешто боље или прикладније.

То што је Тони Блер објавио податак да је он лично инсистирао на бомбардовању Србије, то ником ништа?

У мемоарима насловљеним “Путовање”, у поглављу “Косово” које заузима око 30 страна, Блер пише о својој улози у НАТО бомбардовању СРЈ, због, како је навео, “етничког чишћења на Косову”, пренео је Би-Би-Си (BBC). Блер је, према сопственом уверењу, одиграо кључну улогу у тој војној интервенцији и признаје да је био у мањини када се залагао за војно решење косовске кризе, преноси Курир.

Једино објашњење за овакво лутање Александра Вучића лежи у томе да он болује од хроничног облика Алцхајмерове болести.

Даље, скрећемо вам пажњу на једну веома интересантну књигу Војислава Шешеља која носи назив “Енглески педерски испрдак Тони Блер“.

Рецензент те књиге био је драги нам садашњи премијер Србије Александар Вучић.

knjiga-seselj-teleprompter2

То је текст изјаве Александра Вучића током промоције Шешељеве књиге “Енглески педерски испрдак Тони Блер”. Цео текст прочитајте овде. Да, Небојша Стефановић је био водитељ промоције.

Следећи пут када добијете кривичну пресуду за неко кривично дело ви се лепо позовете на Тонија Блера. Ако су суд и полиција омогућили Тонију Блеру да избегне робију због више кривичних дела против интегритета државе, која не застарева, онда ни ви не морате да идете у затвор због “обичног” убиства или крађе. Зар не?

3 replies »

  1. Злочини овакве врсте НИКАДА НЕ ЗАСТАРЕВАЈУ. Према томе поступак се може обновити ,а колико знам г-дин Вукчевић је задужен био за ратне злочине ,а и сада је на том месту, само нема посла са Србима. Ево му начина да заради своју плату. Покрените г-дине Вукчевићу поступак за кршење лјудских права и за учињене ратне злочине.

    Свиђа ми се

  2. Ово чудовиште је требало дати Вуку Бојовићу да употпуни Врт добре наде као изузатан примерак како се наизглед људски створ претвори у крволока. Није им било мало што су нас насанкали 941. па онда бомбардовали 944. све србске градове како би довели ову кугу и окупаторе и ето 999. опет сарад усрани шиптера. Боже помози да сав смрад исплива на површину и да овај свет нестане или да се врати ЧОВЕКУ са образом.

    Свиђа ми се