БАРИКАДЕ

Хитно! У овом тренутку се уклања барикада на мосту у Косовској Митровици!


СРБски ФБРепортер
18.6.2014.

Из поузданих извора добили смо следећу информацију са ознаком ХИТНО!

1:40 „У овом тренутку уклања се барикада на мосту у Косовској Митровици. Тешком механизацијом и људством уклања се последња физичка препрека одбрани севера Косова и Метохије од Шиптарских напада“.

Како сазнајемо: „Брат Звонка Веселиновића са групом криминалаца и радника ужурбано уклања песак који су на том месту, пре три године, ти исти људи наносили.

Нема никаквих немира и народ углавном спава јер је касна ноћ и пада киша. После овога ништа више неће моћи да заустави налете бесних и осиљених Арнаута који мрзе све све што је српско па макар и само подсећало на то.“

***

Шиптарски медији (ГазетаБлиц) као и шиптарски извори на твитеру преносе фотографије – уклањање барикаде на главном мосту у КМ:sl1sl2

***
Курир 18.6.2014. 2:03
КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Вечерас нешто после један сат после поноћи почело је уклањање барикаде са главног ибарског моста у Косовској Митровици.Барикаде уклањају грађани уз помоћ камиона и тешке механизације.Како јавља Тањугов дописник са лица места, присутно је више теретних камиона са српским регистарским таблицама и два багера који рашчишћавају барикаде.Присутни су у непосредној близини припадници Кфора и косовске полиције, који посматрају акАцију.Десетак грађана и људи из оближњих зграда посматрају уклањање барикаде која је скоро три године симболично представљала отпор Срба косовским институцијама.

Пар контејнера који су се налазили испред барикаде која се налази на северној страни ибарског моста у Косовској Митровици уклоњени су претходно у уторак поподне.

Контејнери су утоварени на камион и одвезени, а њихово уклањање пратили су војници Кфора, припадници Косовске полиције и Цивилне заштите који су били у непосредној близини.

Барикада постављена на северној страни моста на Ибру у Косовској Митровици једна је од највећих која је подигнута у овом делу Косова током 2011. године, када су се Срби постављањем барикада и блокадом путева успротивили присуству косовских институција на северу Косова.

***

IMG_18062014_030323

***

ФБР редакција: Да би остало забележено, преносимо у целини поруку са ОПШТИНСКЕ ФБ СТРАНИЦЕ, Косовска Митровица КОЈА КАЖЕ ДА „ГРАЂАНИ САМИ УКЛАЊАЈУ БАРИКАДУ“
Међутим, нашој редакцији јављају се грађани који живе у оближњим зградама који демантују ту „тврдњу“ (да сами грађани уклањају барикаду).

„Северна Митровица уз механизацију из Крушевца и Ћуприје уклања барикаду на главном мосту

У току је уклањање барикаде на главном мосту на Ибру у Северној Митровици и то са механизацијом са ћупријским и крушевачким таблицама. Уз припаднике косовске полицијске службе и КФОР-а, присутно је и око двадесетак грађана. Грађани сами уклањају барикаду.

На терену је видљиво да неки од грађана Северне Митровице координишу овом акцијом. Два багера, један утаваривач и 4-5 теретних камиона са крушевачким и ћупријским таблицама, укључујући и ознаку комапније „ИНКОП Србиа“се тренутно налази на главном мосту на Ибру. Уз помоћ ове механизације, али пре свега неких грађана Северне Митровице, тренутно се уклања барикада на главном мосту на Ибру постављена у лето 2011. године, када су косовске институције покушале да преузму контролу над административним прелазима „Брњак“ и „Јариње“, што су у међувремену успеле да остваре.

И док је у овом тренутку мали број грађана присутан на главном мосту, на друштвеним мрежама увелико траје „виртуелна“ мобилизација грађана Северне Митровице.

Ова акција се спроводи тачно 12 сати нако уклањања мобилних контејнера. Нико од политичких званичника Северне Митровице, као ни Београда се по овом питању још увек није огласио.

Среда, 18. јун 2014, 1:40 | Извор: КоССев“

5 replies »

  1. Ja bih samo Vucicu koga nazvaste Vucko porucio da se priseti grafita koji je bio namenjen jednom drugom izdajniku a sada veoma dobro pasuje I njemu: „VUCE OVCO “ (@@jedna izdajnicka)

    Свиђа ми се

    • Нема њему шта да буде на месту, он срце нема.Каже стари народ , иде Мара и сватови….једно је дете изгубио остало их је двоје, како радио тако ће и да му се врати.Кад , тад.Ја му не желим, али…….ничија није до зоре горела.

      Свиђа ми се