АКТУЕЛНО

СКАНДАЛОЗНО- УВЕЖЕНО (ЕУ) БАЈАТО МЕСО ПРОДАТО РУСИЈИ- САД ВРАЋЕНО У ПРОДАЈУ У ВОЈВОДИНИ


САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ВРАЋАЊА ИЗВОЗНОГ МЕСА ИЗ РУСИЈЕ ЗБОГ СУМЊЕ НА ИСПРАВНОСТ

EKO ZAGLAVLJE

ЈАВНИ ЗАХТЕВ ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ!

w460

АРХИВСКА СЛИКА (ИЛУСТРАЦИЈА)

Затварање бесцаринског тржишта Русије за месо које је су наши несавесни извозници извезли у Русију као месо произведено у Србији, а радило се заправо о препакованом месу из Европске уније којем је истекао рок трајања, тек ће у наредном периоду показати сву трагичност неорганизоване државе. То месо се враћа у Србију и већ се налази на српском тржишту, посебно у Војводини. О томе најбоље сведоче савети добронамерних месара који својим старим купцима у месарама саветују да за извесно време не купују месо (,,можете узети димљено месо или ребра, то је од раније, ал̓ за извесно време немојте куповати месоˮ). Има ли бољег признања о томе где је завршило месо са истеклим роком трајања, које ће опет бити распродато на домаћем тржишту, као што је раније и парадајз из Турске враћен из Немачке због затрованости отровима (етрелом) завршио у повратку на домаћем тржишту?
Може ли неко у оваквој Србији да сноси одговорност због тровања сопственог становништва горе него да је стока? Има ли неког у овој Србији ко ће сменити министра пољопривреде, начелницу ветеринарске инспекције и њене помоћнике за које штампа тврди да су умешани у трговину меса цркнутих крава? Због геноцида који се спроводи у Србији због њихове нестручности, неспособности, пропуста или корупције? Да ли има неког у овој држави ко може да натера Јавног тужиоца да ради свој посао за који је задужен и плаћен!?
Ако смо због својевременог препакивања шећера за Европску унију, а увеженог из Јужне Америке, опростили највећем криминалцу на овим просторима економску штету мерену стотинама милиона немачких марака, да ли данас можемо опростити тровачима који читав народ затиру месом цркнуте стоке и кланичним отпадом који је у Европи забрањен чак и за псе и мачке, а код нас од тог отпада ови монструми праве виршле и паштете? Њихова имена су позната свима као и количина увозног отпада.
Да је онда тај препакивач шећера био кажњен, не би нас данас тровао увозом генетички модификованих семена (ГМО) пољопривредних култура чиме угрожава и сам опстанак становништва и Србије као државе, које нуди као помоћ угроженима.
Зато у име свих угрожених грађана јавно захтевам од председника Владе Србије да заустави ово тровање народа и да у том циљу хитно:
– разреши министарку пољопривреде, шумарства и водопривреде због
објективне одговорности функције коју обавља,
– да разреши Јавног тужиоца Србије своје дужности због некомпетентности, неспособности или корупције што би требало да се испита у истражном поступку. Нико не може бити изузет од одговорности, јер цену плаћамо здрављем и животима,
– да се из ветеринарске инспекције уклоне сви челни људи, од начелнице до њених помоћника и да се афера о умешаности радника министарства пољопривреде у продају меса цркнутих крава до краја испита и процесуира пред судом, а јавност обавести,
– да извозник неисправног меса на руско тржиште буде приведен, испитан и изведен пред суд,
– да се обезбеди да цео контигент меса враћен из Русије коме је истекао рок трајања под пратњом полиције буде однет у погон за прераду кланичног отпада ,,Протеинкаˮ у Сомбор,
– да се хитно утврди где се део тог контигента почео продавати становништву Србије и повуче из продаје,
– да се утврди ко је то дозволио, ко су све посредници, учесници и продавци и да сви заједно буду изведени пред суд због злочина против здравља и угрожавања живота већег броја становника Србије,
– да се јавност обавести о учесницима и продавцима меса враћеног из Русије, а све умешане кланичне индустрије, самосталне занатске и трговачке радње (СЗР и СТР) и маркети трајно затворе.
Ово тровање народа (у дужем периоду) је по својој дрскости и бахатости постало већ и дегутантно. Зато, или ће Влада поступити по изнетом захтеву како јој налаже Устав Републике Србије и важећи закони, или ћу Владу Србије сматрати саучесником у геноциду који се спроводи над становништвом и због тога позвати становништво Србије на грађанску непослушност и општенародни бунт све до обарања Владе.
Дужан сам на крају и да Владу обавестим да уколико се мени или члановима моје породице деси било шта насилно, да сам моје сараднике задужио да председника Владе лично за то сматрају одговорним и о томе обавесте јавност.

Достављено:
– Кабинету председника Владе,
– Јавности,
– Архиви
Директор
Никола Алексић, с.р.

4 replies »

 1. Sve familije koje su opasne za narod i državu, internirati u sanitarni karantin.
  Jer ovde je delikt veće grupe ljudi, iz svih delova ovog posla.
  Od onih koji su odobrili uvoz neispravnog mesa u Srbiju.
  Od onih koji su od Mi-5 podstaknuti bili, da se u njihovim preduzećima re-ambalažira ta roba.
  Od onih koji imaju ilegalne objekte za gomilanje, ovakve robe.
  Od eksportera, koji su zanemarili svoju odgovornost u kontroli onoga što izlazi iz njihovih terminala.
  Od onih, koji su mimo zadatih ruta, obavljali špediciju.
  Od onih, koji u raznim oblicima imaju registrovane firme za importne poslove, ali nisu ekonomske ili trgovačke struke, nego je reč o pravnicima, čija je jedina uloga korupcija u pravosuđu.
  Da se brišu iz privrednog registra, i da im se otuđi imovina, čije poreklo nije deklarisano, obavljanjem pravne struke, za koju su sertifikovami.

  Свиђа ми се

 2. Nije samo taj gospodin napravio problem tu je i ne mogu da ga nazovem gospodin kada je do 90 tih godina buo svinjar u Hrvatskoj, To vam je Petar Matijevič, pobegao iz Hrvatske i ovde se obogatio, molim onda svu decu da budu svinjari, šta će im fakultet, on je uvozio meso iz EU koje su oni imali u robne rezerve, pa kadfa se to meso pokvarilo oni su ga lepo spakovali i na zahtev Matijevića poslali u Srbiju, odakle jednom siromašnom svinjaru (to je iz njegove biografije, da je čuvao seoske svinje) pa je tako nastavio i ovde kod nas u Vojvodini, mi koji smo mu pružili bratsku ruku a dok su naša deca bojnici ginuli on je radio svoj posao, ja sam lično išla na njegov sajt i on je pisao to što je napisao, a ja sam ga pitala da nam kaže kada je go i bos zaradio prvi milion i kako, i da ću mu njegovu kuvanu slaninu ne slani nu nego kamen, koji je hermetički zatvoren a curi voda, a meso iz mesare smrdi kada se peče i na ulici ga osetiš preliva ga nekim crvenim leptirima iz Brazila uvezenih i ono crno crkotine preliva sa tom vodom od crvenih leptira, meso dobije lepu svežu boju, ali smrad ostaje, pa ja sam dete seljaka koji smo klali svinje i znam kako izgleda kuvana slanina, a ovo zube da polomiš, a tu treba i naše carinike ispitati i veterinarsku službu, kako su dozvolili uvoz takvog mesa za ishranu ljudi, koliko zaposlenih ima koliko hotela je kupio, a on gospodin šeta po Londonu zajedno sa Kostićem, mogla bih vam o gospodinu svinjaru mnogo još pisati, a i ovo je dosta da se ispita koliko plaća radnike na koji plaća porez, a koliko im daje bez poreza na ruke, koliko mi tu gubimo naš Budžet, pa to svi tako rade, ali neće vam reći ni jedan radnik jer će morati da svedoči i izgubiće ono što dobija i zaradjuje, mislim da se vlada gadno prešla što to dozvoljava.

  Свиђа ми се

 3. Gospodin koji je napravio problem,je Milenko Djurdjevic,vlasnik klanice DJurdjevic iz Pecinaca.On je jedan od glavnih finansijera DS-a u pokrajini Vojvodini i opstini Pecinci.

  Свиђа ми се