АКТУЕЛНО

Градоначелник Лондона: Тони Блер је лудак одговоран за ратне злочине… (фбр анализа)


„Уосталом, ми Срби и данас осећамо на својој кожи итекако последице „Блеровог лудила“ из 1999 године, када је овај психопата заједно са бившим америчким председником Билом Клинтоном (такође доказаним психијатријским случајем,који је на западу описиван блажом дијагнозом као „сексуални адикт“) био архитекта варварског и илегалног НАТО рата против наше отаџбине.“

***

Градоначелник Лондона: Тони Блер је лудак одговоран за ратне злочине…

16 јун 2014 СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

—————-

BORIS BLER

На Западу изгледа падају маске са лица, до сада недодирљивих „државника“, и појављују се пукотине на до недавно монолитној политичкој сцени. У средишту западног глобалистичког поретка, Лондону, је дошло до веома оштре политичке осуде најновијег „иступа“ бившег британског премијера, и тренутног „изасланика за Блиски Исток, Тони Блера, поводом његовог најновијег новинског чланка (есеја) поводом последњих трагичних догађаја у Ираку, који полако пада у руке екстремне Ал Каиде- која иначе никада није постојала на тим просторима, и настала је као директан резултат НАТО рата (и илегалне инвазије) против Ирака, 2003 године.

Вероватно је сувишно напоменути да је један од главних архитекта тог рата, поред америчког председника Џорџа Буша (млађег) био и тадашњи британски премијер Тони Блер. Вероватно да Тони Блер не би постао мета веома негативног публицитета, чак и у водећој западној штампи, да се није „дрзнуо“ да пружи своје виђење последњих догађаја у Ираку…

——————-

…Наиме у свом виђењу последица НАТО инвазије Ирака, које ових дана кулминирају масовним покољем Шиита, од стране Сунитских исламских фундаменталиста (до недавно асоцираних са Ал Каидом)- од којих је већина дошла опремљена и ратнички прекаљена, из суседне Сирије, где воде атроцијски рат против сиријске државе и народа, управо уз материјалну и војну помоћ Запада- Блер је изнео скандалозне ставове, које је лондонски градоначелник Борис Џонсон описао следећим речима:

Он је рекао да савезничка инвазија Ирака 2003 није одговорна за садашњу ноћну мору, у којој је Ал Каида окупирала велики део земље и масакрира (одсеца главе)- Шиите, жене, хришћане, и сваког другог ко се не уклапа у њихову мрачну средњевековну агенду. Тони Блер сада напрасно верује да би се то све свакако десило и без НАТО инвазије!?

Али оно што је додатно узбуркало енглеску , и додатно иритирало енглеску јавност, јесте саркастичан закључак Тони Блера- „Да би ирачани требали да буду захвални Великој Британији за инвазију 2003 године, а не да криве енглезе за последице (те исте инвазије).

Наравно, лондонски градоначелник Џонсон је био толико испровоциран оваквим Блеровим „небулозним изјавама“ да је отворено назвао бившег британског премијера „лудаком, коме је потребна психијатријска помоћ“.

—————–

Џонсон је потом изнео свој став поводом последњих драматичних догађаја у Ираку:

Стварност је- да пре војне инвазије 2003 године (под америчким вођством) у Ираку није уопште постојала Ал Каида. Упркос његовог дикаторског карактера, Садам није имао никакве везе са нападима од 11 септембра, и он није поседовао никаква оружја за масовно уништење.

Потом је лондонски градоначелник додао следеће:

Истина је да смо ми, одмах по инвазији, уништили све државне институције Ирака немајући појма шта ће се десити следеће. Као што ми је један старији британски генерал објаснио: одстранили смо им нервни систем из тела, без икаквог плана да уградимо нови. Данас би најмање сто хиљада ирачана били живи да се ми нисмо умешали и тако створили услове за грађански рат, да не спомињемо огроман број војника из Америке, Енглеске и других земаља који су узалуд оставили кости у Ираку“.

—————-

Џонсон такође истиче да Блерово одбијање да призна „колосалну мискалкулацију“ и недостатак визије и „планирања за деценије унапред“, након инвазије Ирака- сада доводи у питање оправданости било какве будуће „озбиљне интервенције“.

Лондонски градоначелник такође прозива Запад због садашњег одбијања (кукавичлука да пошаље трупе на север Ирака) ради заштити цивиле од покоља исламских терориста „ИСИС“ армије, коју чине екстремисти из редова Сунита.

Ипак оно што додатно нервира градоначелника Џонсона су Блерови покушаји да кривицу за последње догађаје у Ираку припише сиријском председнику Асаду. Џонсон истиче да управо Асад води дугогодишњи рат против Суни екстремиста, и да је највећи број од преко 100,000 убијених у Сирији, углавном страдао у рукама истих терориста, који сада настављају покољ и заузимање територија у Ираку. Очигледно да „ИСИС“ терористи не би били толико „ефикасни“ да у Сирији нису уживали подршку НАТО земаља, пре свега Америке и Енглеске…

—————-

Џонсон такође ставља акценат на то да Велика Британија као стална чланица Савета безбедности УН, и моћна војна сила- пре свега, мора поред спремности „да слави своје победе, такође призна своје грешке и промашаје“(попут Ирака), јер би по његовим речима „друкчије поразила саму себе“.

Градоначелник Џонсон је на крају „забио и последњи ексер у ковчег“ следећим речима: „Цела Блерова ирачка кампања, произашла је из његове личне сујете, и жеље да у животу оствари нешто грандиозно- што је резултирало у то да смо ми били спремни да кренемо у рат против једне суверене земље, која нама није нанела никакво зло.

 • Поводом овог најновијег Блеровог „инцидента“ огласио се и британски секретар иностраних послова Вилијам Хаг, који је и даље инсистирао да је Велика Британија имала право да крене у рат против Ирака, али је такође и „стидљиво“ признао да су очигледно почињене и грешке у годинама након окупације.

Хаг је у интервјуу за ББЦ радио то описао следећим речима: „Били смо у праву да уклонимо Садама Хусеина, али након тога су почињени пропусти.

 • Последњи Блеров „медијски иступ“ није наишао само на осуду лондонског градоначелника, како извештава Британски Гардијан, већ и на широке критике из редова утицајне Радничке партије.
 • Овим поводом, чак је и бивши министар иностраних послова Лорд Малок Браун, јавно посаветовао Тони Блера да је „боље да ћути јер то много иритира јавност, која би због тога могла да се успротиви новој потенцијалној интервенцији (у Ираку)“
 • Клер Шорт, бивши члан кабинета Тони Блера, који га је иначе напустио у знак протеста (након што се супротставио бомбардовању Ирака) одмах након почетка рата 2003 године- изјавио је следеће за Блера: „Он је био апсолутно и конзистентно погрешан, погрешан, погрешан….

——————-

Мислим да свему овоме није потребан никакав посебан закључак, али да на крају ипак додам пар речи…

На жалост, као што то данас видимо на примеру Украјине, на челу Западних земаља је изгледа још пуно „лудака и психијатријских случајева“ калибра једног Тони Блера, који воде свет у амбисе нових катастрофалних сукоба, са могућим несагледивим последицама.

Уосталом, ми Срби и данас осећамо на својој кожи итекако последице „Блеровог лудила“ из 1999 године, када је овај психопата заједно са бившим америчким председником Билом Клинтоном (такође доказаним психијатријским случајем,који је на западу описиван блажом дијагнозом као „сексуални адикт“) био архитекта варварског и илегалног НАТО рата против наше отаџбине.

…Али добро је да на „трулом западу“ бар неко, па макар тај неко био и „контраверзни Борис“ признаје да су им на челу држава „лудаци“- и још само да их „неко други“ похвата и навуче им лудачке кошуље, овај свет би био много безбеднији.

Написао Миодраг Новаковић

 

 

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://rt.com/news/166224-boris-johnson-blair-iraq/

http://www.bbc.com/news/uk-politics-27864603

http://www.theguardian.com/politics/2014/jun/15/boris-johnson-unhinged-tony-blair

 

 

3 replies »

 1. Много раније смо ми знали да је Блер лудак. Где је био тај градоначелник у време захуктавања кампање за инвазију Ирака и зашто тада није прозборио?! Ни Буш ни Блер нису „архитекте“ тог рата, они су само корисни идиоти чији је задатак био да „политички коректним“ говором оправдају рат који су праве архитекте -гуштери, глобални управљачи, сподобе из сенке, смислиле зарад отимања нафтних извора. То што британски секретар ино-послова оправдава рат, значи само да британска влада оправдава пљачку коју вековима врши краљевска кућа. Треба само погледати податке како су пљачкаши међусобно поделили плен (нафтоносна поља) када су окупирали Ирак, а међу њима је велики удео припао и краљици. Ко зна, али највероватније је и градоначелник Лондона нечији корисни идиот.

  Свиђа ми се

 2. Zanimljivo je analizirati tu veliku galeriju likova koji su direktno odgovorni za sva stradanja u Jugoslaviji.
  1.Bil Klinton
  2.Medlin Olbrajt
  3.Toni Bler
  4.Vesli KLark
  5.Vilijam Hag
  6.Djordj Buš,mladji
  7.Ričard Holbruk
  To je tim najvećih ludaka koji su napravili najveća zlodela na zemaljskoj kugli.Demantujte ako nije tako !

  Свиђа ми се

 3. ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА „НЕШТО“ НЕ ИДЕ ПО ПЛАНУ КОБУРГ – ВИНДЗОРА !

  Mon, 16 Jun 2014 19:00:41 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >Editor posted: „“Уосталом, ми Срби и данас осећамо на својој кожи итекако последице „Блеровог лудила“ из 1999 године, када је овај психопата заједно са бившим америчким председником Билом Клинтоном (такође доказаним психијатријским случајем,који је на западу описиван бла“ >

  Свиђа ми се