АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

„НОВА“ СТРАТЕГИЈА: НАТО ПРИЗНАЈЕ ДА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ !? (фбр анализа)


„НОВА“ СТРАТЕГИЈА: НАТО ПРИЗНАЈЕ ДА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ И „ПОДРЖАВА“ НАПАД НА РУСКУ АМБАСАДУ У КИЈЕВУ !?

15. јун 2014. СРБски ФБРепортер
Пише: Миодраг Новаковић

—————-

Догађаји у Украјини попримају драматични обрт и прете да се претворе у нове масакре над беспомоћним таоцима и цивилима, пошто Кијевској хунти очигледно иде веома лоше на војном плану. Истовремено су све очигледнији напори НАТО алијансе и кијевских слугу да по сваку цену увуку Русију у директни сукоб, што се опет директно уклапа у сада већ јавно испољену НАТО ратно-хушкачку агенду…

Оно што је јуче изјавио одлазећи генерални секретар НАТО Фог Расмусен, у много чему превазилази скандалозно дипломатско понашање чланова украјинске владе и парламента који су сада видео документовани како активно учествују у физичком нападу на Руску амбасаду у Кијеву и агитацији „нео-нацистичке“ руље…

NATO Secretary-General Rasmussen holds a news conference at the Alliance's headquarters in Brussels

Расмусен је наиме изјавио следеће:

НАТО припрема пакет војних мера да ојача украјинску армију што је у склопу новог виђења Русије као непријатеља

Након овакве јавне изјаве „врховног команданта“ НАТО алијнсе, сви претходни покушаји правдања НАТО експанзије ка истоку, наводном претњом са Блиског Истока, падају у воду. Сада је више него очигледно да се НАТО још од пада Берлинског зида активно припремао за војну агресију према Руској Федерацији…

Расмусен је најавио састанак са осталим чланицама НАТО до краја овог месеца ради даљег разрађивања најновије стратегије и конкретних планова војне помоћи про-западној фашистичкох хунти из Кијева, са акцентом на јачања војне индустрије и модернизације „геноцидне“ украјинске армије.

Он је такође индиректно најавио улазак војних трупа „појединих чланица“ НАТО у Украјину (није тешко наслутити да се ради пре свега о америчкој војсци) ради „заједничких вежби“.

Своју претходну изјаву је додатно „цементирао“ следећим речима: „Ми морамо да се прилагодимо чињеници да и Русија нас сада сматра непријатељима“.

Ова његова изјава очигледно представља „вербалну обману“ и политичку диверзију, пошто Русија ниједним актом до сада није показала да НАТО сматра непријатељем (за разлику од НАТО). Расмусен се очигледно користи невештом заменом теза и властите, јавно документоване, „ратне покличе“ покушава да оправда имагинарним руским!?

Овакав, сада већ званичан, став НАТО је у најмању руку неморалан. Уместо иницијативе за успостављање мира у Украјини, а пре свега заустављања геноцидне војне агресије Кијева на исток земље, ова западна војна алијанса сада отворено најављује ескалацију војног сукоба у Украјини.

Остаје да се види каква ће бити реакција Москве, пошто нема више никакве сумње каква је права војна сврха гомилања НАТО „анти-балистичких“ ракетних система на граници са Русијом, које ових дана улази у завршну фазу…

—————-

Покушаји да се Русија увуче директно у војну конфронтацију са Украјином (и индиректно са НАТО) јуче и данас су попримили веома опасан, али и дипломатски вулгаран, до сада незабележен обрт у међудржавним односима.

Министар спољних послова „Кијевске хунте“ Андреј Дешчитса је, уместо да као државни званичник обезбеди пуну (укључујући и полицијску) заштиту руског дипломатског представништва, дошао пред руску амбасаду да пружи подршку „нео-нацистичкој“ руљи у нападу на Руску амбасаду. Своју подршку је конкретизовао певањем националистичких песама, али оно што је оставило светску јавност у „дипломатском шоку“ јесте његово јавно вређање руског председника Путина, испред амбасаде пред гомилом „истомишљеника“, веома сочном псовком:
„Овде сам да будем заједно са вама и јавно кажем, Русија марш из Украјине. Путин је ј…ни син, зар није тако

МИНИСТАР КОЈИ ВОЛИ ДА ПАЛИ АМБАСАДЕ

… Касније када се „сабрао“ министар је изјавио да је тако иступао да би „смањио гнев гомиле, у жељи да заштити Руску амбасаду“. Није одговорио на питање неких новинара, да ли би можда боље заштитио Руску амбасаду тако што би у складу са Бечком конвенцијом за исту обезбедио адекватну полицијску заштиту – на шта „украјинску владу обавезује међународно право!?

Министар Дешчитса није једини украјински званичник који се испред руске амбасаде у Кијеву спустио на „анимално-дипломатски ниво“, јуче је члан украјинског парламента Николај Рудковски, који је дошао да да подршку руљи у нападу и скрнављењу руског дипломатског представништва, након „вербалних притисака“ руље (својеручно) бацио каменицу на зграду руске амбасаде.

Да ли је на све ово потребан икакав коментар? Oва два украјинска државника верно одсликавају право лице Кијевске фашистичке хунте, коју „цивилизовани“ Запад безрезервно подржава…

На другој страни, у Москви се испред украјинске амбасаде окупило пар стотина руских демонстраната, захтевајући да се из украјинског затвора пусте још двојица руских новинара „Звезде“ Јевгениј Давидов и Никита Конашенков, који су у суботу илегално ухапшени од стране украјинске фашистичке хунте.

Руски демонстранти су истакли плакате са анти-фашистичким порукама, али за разлику од украјинске нео-нацистичке руље у Кијеву, понашали су се веома цивилизовано, чак су и закитили капију и ограду украјинске амбасаде цвећем – очигледно стављајућу у први план братску везу ова два народа.

—————-

Истовремено руски министар спољних послова Лавров (који је данас и званично упутио украјинској влади протестну дипломатску ноту поводом дивљачких напада на руску амбасаду, захтевајући хапшење и кажњавање вандала) је саопштио новинарима да Руска федерација има сазнања да се иза насилних демонстрација испред руске амбасаде у Кијеву крије намера да се зграда амбасаде физички окупира и њени станари побију (по узору на „Одеса масакр“).

ЛАВРОВОн је то елаборирао следећим речима: „Процена наших дипломата јесте да је циљ нападача да физички окупирају амбасаду. Постоје чињенице које указују на то да желе да изазову крвопролиће

Лавров је указао на информације да су на челу насилних демонстрација борци „Азовског батаљона“ Националне гарде, које директно финансира украјински олигарх Игор Коломоjски, кога је иначе Кијевска хунта поставила за гувернера Дњепропетровска.

Лавров је агресију против руске амбасаде назвао „одвратном“ и позвао „западне партнере“ (очигледно га нико није обавестио, да су му ти западни „партнери“ дали статус „непријатеља“) да размисле о својој подршци режиму који се (из)родио из Мајданског протеста.

Лавров је такође јавно изразио разочарање понашањем западних лидера који су у Савету безбедности блокирали осуду криминалног напада (кршења Бечке конвенције) на руску амбасаду у Кијеву.

На сву озбиљност и умешаност украјинских режимских структура у напад на амбасаду у Кијеву указао je и тамошњи руски амбасадор Михаил Зурабов који je изнео чињенице које доказују пажљиво планиран и (режимски) неометан напад на руско дипломатско представништво:

Били смо у прилици да приметимо две групе, које су биле присутне али нису узеле учешће у дивљању гомиле испред амбасаде. У групама су примећени млади мушкарци старости од 25 до 30 година, веома добро опремљени безбол палицама, пајсерима, секирама… Ако би они успели да провале у зграду амбасаде, људске жртве би биле неизбежне“- за „НТВ“ тв станицу је изјавио амбасадор Зурабов.

-—————–

„Очај“ Кијевске хунте и њених Западних спонзора се очигледно крије у тешким губицима и неуспесима на „источном фронту“…

Према последњим вестима у источној Украјини су све регуларне јединице украјинске армије су сада прешле на страну војске Републике Луганск.

Председник Републике Луганск Валери Болотов је на новинарској конференцији изјавио следеће:

Сада су све војне јединице у Луганску и источно од града, прешле на страну Народне републике Луганск, са изузетком оних који су стационирани на аеродрому Луганск. Управо преговарамо са њима да и они пређу на нашу страну

OKUPATORI

Он је демантовао спекулацију да су припадници Дњепропетровске падобранске бригаде напустили аеродром, где су лоцирани заједно са озлоглашеном „Лвов“ бригадом састављеном од националиста, који наводно спречавају падобранце да напусте аеродром.

Тим поводом Болотов је изјавио: „Ако падобранци из Дњепропетровска од нас затраже конкретну помоћ, добиће је.“

Новинарима се обратио и шеф контраобавештајне службе Републике Луганск, Владимир Громов, који је обелоданио формирање специјалне анти-диверзантске јединице:

Од сутра, формирамо специјалну јединицу која ће радити на спречавању субверзивних активности

—————–

Очигледно је да Кијевској фашистичкој хунти иде веома лоше на источном фронту, и да осим неконтролисаног убијања цивила и уништавања школа и болница, нису у стању да постигну никакав значајан војни успех.

У том светлу је лако разумети њихове очајничке напоре да у војни сукоб увуку Руску федерацију и тиме пруже изговор својим Западним господарима за почетак новог глобалног хладног (или можда чак и „врућег“) рата…

… Остаје да се види који ће следећи потез да повуче хладнокрвни „руски цар“ Владимир Владимирович Путин…

…Или ће можда стрпљиво сачекати да кијевски и бриселски фашисти истрче на брисани простор!?

 

Написао Миодраг Новаковић

————————————–

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cycpR_DcEIU

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wkno5uY7nCQ

http://rt.com/news/166040-nato-train-ukraine-military/

http://rt.com/news/166020-ukraine-minister-effing-putin/

http://rt.com/news/166064-embassy-attack-kiev-lavrov/

http://en.itar-tass.com/russia/736146

http://en.itar-tass.com/russia/736099

http://en.itar-tass.com/world/736141

http://en.itar-tass.com/russia/736148

4 replies »

  1. To i jeste, strašna istina, SAD vjeruju da će prvi napad u nuklearnom ratu njima donjeti prednost, i što je najgore oni razmišljaju da će preživjeti, dok će ostali potpuno stradati. Izumiranje civilizacije je stravično, nakon užasa od ogromnog broja nuklearnog potencijala, malo će ko preživjeti, nakon udara će zagađenost atmosfere i nemogučnost grijanja sunca donjeti još užasa, i na kraju izumiranje od gladi. SAD su podigle nuklearni potencijal i u Australiji koja je naspram Kine. Najužasnije je uvjerenje SAD, bez obzira na stanje Ruskih nuklearnih snaga, Amerikanci su uvjereni u prvi napad i stepen zaštite ABM štit protiv udara Rusije, iako je jasno da u nuklearnom ratu nema pobjednika svi umiremo na užasan način.

    Свиђа ми се

  2. НЕМАЈУ „АЛАТКУ“ ЗА ТУ СВАДБУ !

    Sun, 15 Jun 2014 20:13:00 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >Editor posted: „„НОВА“ СТРАТЕГИЈА: НАТО ПРИЗНАЈЕ ДА СЕ СПРЕМА ЗА РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ И „ПОДРЖАВА“ НАПАД НА РУСКУ АМБАСАДУ У КИЈЕВУ !? 15. јун 2014. СРБски ФБРепортер Пише: Миодраг Новаковић

    Свиђа ми се