ДЕШАВА СЕ...

Драган Станојевић – У Кијеву је у току напад на Руску амбасаду!!!


У Кијеву је у току напад на Руску амбасаду!!!

razgovorsastanojevicem
Драган Станојевић
14. 6.2014.

 

Како јавља Газета.ру, неколико стотина кијевљана је данас напало руску амбасаду у главном граду Украјине. Повод за акцију повезан је са обарањем војно транспортних авиона над Луганском. Почело је све обичним протестом у близини зграде, што је након неколико сати прерасло у погром. Протестанти су зграду гађали јајима, уклонили руску заставу са кроваи захтевали да дипломате напусте амбасаду. (слободан превод СРБски ФБРепортер, фото – АП, РИА новости, Ројтерс)

21:05 Драган Станојевић – Захтеви украјинских демонстраната Амбасади Русије су управо озвучени!

Представници демонстраната, један од њих је заменик команданта националне гарде, рекао је следеће:
Ми нисмо дошли да преговарамо, него да озвучимо своје захтеве! Амбасада се бави шпијунским обавештајним радом и мора да комплетна Амбасада напусти Украјину са комплетним персоналом!
Други захтев је да Русија званично призна акт агресије над Украјином и да је држава Русија агресор према Украјини и да престану да испоручују помоћ и оружје на исток.

***

Иначе је чињеница да је армија посебно у последње време претрпела огромне губитке, посебно у техници! Уништено је више авиона, хеликоптера и остале технике него у многим ратовима који се воде, као у Сирији итд. Оваквим темпом армија до зиме може остати без авиона.

Чињеница је да гине много добровољаца на југоистоку, да су поједина села уништена, градови бомбардовани хаубицама, минобацачима па и како се тврди касетним и фосфорним бомбама.

Јуче је у Дњепропетровск довезено неколико десетина рањених Украјинских гвардејаца са тешким ранама. У селима и градовима се свакодневно користе тешка наоружања, нема воде, хране, медикамената.

Иде медијска ратна кампања и још више се народ дели а запад само трља руке и покушава да на сваки начин увуче Русију у директан сукоб да би их прогласили агресорима и онда започели своју причу а до тада народ гине масовно са свих страна.

 

19:15  Драган Станојевић – Поштовани пријатаљи, у Украјини ситуација све више ескалира!!

Неколико стотина демонстраната дошло је испред Амбасаде са разним оруђем и гађају амбасаду.
Преврнута су сва аута испред Амбасаде, радници амбасаде су заблокирани аутомобилима, гумама и осталим реквизитима!

Маса се увећава све време, полиција и службе не спречавају напад на Амбасаду!
Иначе је јуче и данас срушен Украјински авион и то 2 комада Су и један (ИЛ 76) у коме је погинуло око 50 украјинских специјалаца! Претпоставља се да је у том авиону било тешко наоружање.

Реално, на истоку је право ратно стање, у операцијама последњих дана има много жртава и користи се тешко и чак забрањено наоружање.

Јуче је на Руској територији заустављен Украјински тенк који је прешао границу. Украјинске власти јављају да је Руски хеликоптер уишао на територију Украјине и уништио технику.