ДРУШТВО

Видео кога званични медији неће приказати – Лукашенко: Зашто се ваши западни партнери противе мом доласку?


Извор: BK Telefakt
13.6.2014.

„Уочи своје посете Србији ја сам се само распитивао а како реагују комшије и други, ЕУ и САД на то што ја долазим у посету. Знате да ја одавно немам ружичасте наочаре али мене је заиста изненадио њихов став. Они су били спремни на све да не дође до ове посете или да она прође непрметно. Ја сам размишљао – зашто?

Ми долазимо као људи добре воље. Долазимо код наше браће. Желимо да помогнемо у оној мери колико је могуће данас да урадимо за нашу браћу. И шта ако, као резултат ове посете, Србија постане бар мало богатија и јача? Зашто се неко томе противи? Онда се поставља питање – шта у ствари желе ваши западни партнери са којима водите дојалог, преговоре? Да ли они желе добро Србији или да она буде слабија? Ако вам желе добро – зашто се противе нашој сарадњи? Ми нисмо дошли овде против некога – дошли смо да постигнемо максимум да изградимо наше билатералне односе на нашу обострану корист али не на штету наших комшија.

Тиме хоћу да кажем господине Председниче, да ако сами не решимо своје проблеме, не треба да тражимо са стране помоћ. И не треба они да нас се боје. Ми заиста можемо да урадимо максимум…“ (затим је ТВ екипа удаљена са састанка)

Транскрипт: СРБски ФБРепортер

6 replies »

  1. Zapadni mediji pustili snimak rts kad je disao usred bombardovanja 1999, I uporedili da je tada Vucic bio ministar za medije I kako se gurao I hvalio sa Nikolicem , a 15 gidina posle ? Zakljucuju Srbiha vise nema kredibilitet sa Belorusijom ni sa Rusijom, jer ceka u predvorju , EU, sa praznom drzavnom kasom, sa preko 27% do 37% nezaposlenih, I ruiniranom privredom. EU , ove godine jos nije zavrsila krizu budjeta , ceka se 2 juli , jer nezna odakle da namakne novac u Evropsku Banku Razvoja BERD da bi sprecila krah budjeta EU , u ovoj ekonomskoj krizi , I kako da smanji EU administraciju ?

    Свиђа ми се

  2. И како ја сад да учим децу да не треба лагати када наша целокупна Влада лаже ? Ко ће да ми поверује? Онај , ко ти пошаље бомбе и ко ти отима део територије а понижава те многобројним захтевима није ништа друго осим окупатор и непријатељ, а онај ко са њим врши преговоре је издајник.Шта ту има нејасно?

    Свиђа ми се