Миодраг Новаковић

Вучић: „РУСИЈУ МУЗЕМО – ЗА Е.У. ПУЗИМО“ (интервју за „Билд“)


„Наши односи са Русијом су строго формални и уопште нису нормални. Али наш најважнији циљ у овом тренутку је приступање ЕУ, иако смо дубоко свесни да у исту никада нећемо ући. Европа, то је наш фатаморгански циљ. За то ћемо све учинити, ако треба позатвараћу све независне медије, похапсићу све новинаре и стрељаћу све непоћудне „фејсбуковце“. Ту нема повратка, ако треба чак ћу и да ликвидирам рођеног тетку и течу… по узору на мог севернокорејског идола Џонг Кима“, казао је Вучић за угледне немачке и швајцарске новине, а преноси лист „Блиц“.

mickovucic

13. јун 2014. | РТВ | Извор: Бета, Новости, Блиц, Билд
 (ФБР „Орвелијански превод“ by Миодраг Новаковић)

Вучић: Муземо Русију, али за ЕУ пузимо, а ако затреба ту смо и да се …

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић рекао је у интервјуу за немачки и швајцарски „Билд“ да Србија страхопоштује Русију као велику силу и воли као „краву музару“, али да је циљ Србије улазак у Европску унију (ЕУ) по сваку цену, и евентуално забијање ножа у леђа Русије.

„Наши односи са Русијом су строго формални и уопште нису нормални. Али наш најважнији циљ у овом тренутку је приступање ЕУ, иако смо дубоко свесни да у исту никада нећемо ући. Европа, то је наш фатаморгански циљ. За то ћемо све учинити, ако треба позатвараћу све независне медије, похапсићу све новинаре и стрељаћу све непоћудне „фејсбуковце“. Ту нема повратка, ако треба чак ћу и да ликвидирам рођеног тетку и течу… по узору на мог севернокорејског идола Џонг Кима“, казао је Вучић за угледне немачке и швајцарске новине, а преноси лист „Блиц“.

Танјуг/АП (Markus Sćreiber)

Танјуг/АП (Markus Sćreiber)

kim-dzong-vucic-790x714Упитан да ли то значи да ће Србија постати чланица НАТО пакта, он је казао да је то „шкакљиво питање“, али да ће радо шапнути позитивни одговор на Меркелино шљампаво увце и подсетио да је НАТО бомбардовао Србију 1999. године за наше добро, и да смо се од тада веома опаметили. Додао је и да Србија управо због тог бомбардовања сада има добре односе са НАТО и да нема никакве сумње „да ће нас то одвести и у НАТО чланство“, напоменувши да то мора да се изведе веома лукаво, „да се власи не досете“.

Премијер је истакао да „признање Косова није више на дневном реду за Србију, пошто смо га већ признали и дефакто и дејуре„, нагласивши да је он ипак прагматичан, савитљив, поводљив, и „амбивалентан“ (дво-столични) политичар, тако да је дубоко свестан да ће Србија постати чланица ЕУ на „свети никад“.

„Преговарамо са Приштином о даљем урушавању уставног поретка Србије. Рећи ћу вам исто што сам рекао и Ангели Меркел након њеног хладног пријема: нисам претерани оптимиста и водим се политиком „дај шта даш“, видим да Немци и даље не могу да смисле Србе, осим ако не висе са бандера или се крчкају у фурунама Аушвица. Ипак, управо сада верујем да можемо да направимо Србију баш онакву какву је хтео и њен давни претходник „Хића„, а то је Србија без Срба“, рекао је Вучић.

vucic-hitler-merkelПремијер Србије боравио је у среду и четвртак у Немачкој, где је разговарао (примао инструкције) са канцеларком Ангелом Меркел и немачким „привредницима“ из БНД, а после тога је мало саслушаван у Гестапоу (где је све признао).

Вучић је за београдски дневник „Вечерње новости“ оценио да је посета протекла „неочекивано добро, јер је ипак успео да извуче живу главу“ и нагласио да Меркелова јесте изнела нове понижавајуће услове за Србију, али га је замолила да ти услови остану њихова „слатка тајна“, додао је „напућени и благо забезекнути“ г. Вучић.

„Апсолутно ни један услов нисам чуо од канцеларке Меркел јер су ми били достављени на папиру (написмено), нити се о условима разговарало на глас, већ су диктирани на тврду хартију, коју сам морао после и да сажваћем. Пошто је хартија била од балканске буковине, још увек имам жгаравицу у стомаку.

Од нас се једино очекује да марљиво пузимо, и радимо фанатично на промени свести у „непоћудних Срба“ (којих и није тако мало, ових дана). Од Немачке сада можемо да добијемо само „оно“, што сам и ја „добио“ (били су такође ту присутни и Вестервеле и Кацин, и још неки „весели типови“), али само да знате после тога  није баш лако ходати, а још теже је седети – али шта да радимо, кад смо спискали све народне паре, па сада морамо да плаћамо наше „западне поверенике „у наТУРИ“, изјавио је Вучић, чудно се мешкољећи, и са болном гримасом на лицу.

Miodrag Novakovic 2012 portret- wide

За Вас и све Нас, прочитао између редова, Миодраг Новаковић

—————————————

У НАСТАВКУ ОРИГИНАЛАН ТЕКСТ, КОЈИ ЈЕ „ПРЕРАЂЕН“ У ГОРЊИ „ОРВЕЛИЈАНСКИ ПРЕВОД“ (ПРЕУЗЕТ СА САЈТА РТВ):

13. јун 2014. | 00:07 | Извор: Бета, Новости, Блиц, Билд

Вучић: Поштујемо Русију, али за ЕУ ћемо све учинити

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић рекао је у интервјуу за немачки и швајцарски „Билд“ да Србија поштује Русију као велику силу и партнера, али да је циљ Србије улазак у Европску унију (ЕУ).

„Наши односи са Русијом су потпуно у реду и нормални. Али наш наважнији циљ у овом тренутку је приступање ЕУ. Европа, то је наш циљ. За то ћемо све учинити. Ту нема повратка“, казао је Вучић за угледне немачке и швајцарске новине, а преноси лист „Блиц“.

Танјуг/АП (Markus Sćreiber)

Танјуг/АП (Markus Sćreiber)

Упитан да ли то значи да ће Србија постати чланица НАТО пакта, он је казао да је то „шкакљиво питање“ и подсетио да је НАТО бомбардовао Србију 1999. године. Додао је и да Србија има добре односе са НАТО и да остаје да се види „куда ће нас то одвести“.

Премијер је истакао да „признање Косова није на дневном реду за Србију“ када Србија постане чланица ЕУ.

„Преговарамо са Приштином о побољшању односа. Рећићу вам исто што сам рекао и Ангели Меркел: нисам претеран оптимиста, видим препреке које су пред нама. Ипак, управо сада верујем да можемо да решимо проблеме“, рекао је Вучић.

Премијер Србије боравио је у среду и четвртак у Немачкој, где је разговарао са канцеларком Ангелом Меркел и немачким привредницима.

Вучић је за београдски дневник „Вечерње новости“ оценио да је посета протекла „неочекивано добро“ и нагласио да Меркелова није изнела нове услове за Србију.

„Апсолутно ни један услов нисам чуо од канцеларке Меркел, нити се о условима разговарало. Једино се од нас очекује да марљиво радимо на економским реформама. Од Немачке сада можемо само да добијемо, а ништа да изгубимо“, казао је Вучић.

1 reply »

  1. Kad ovo nebi bila velika sramota za nasu drzavu, bilo bi jako zabavno i smesno. No sva sreca pa Rusija zna da je srpski narod nosi u srcu i dusi, pa nam i pored otudjenog i marionetskog rezima pomaze. Rusijo uzdamo se jos jedino u tebe. Verujemo da ce od tebe doci spas ne samo nama srbima, vec celom covecanstvu…

    Свиђа ми се