Други пишу

Српски либерални савез: Коресподенција – Ромпају и Ештоновој


Коресподенција: Ромпају и Ештоновој

Српски либерални савез

02.06.2014. извор: ФБ Биљана Ђоровић

Поштована господо,

Пишемо вам о хрватској окупацији Републике Српске Крајине (Зоне под заштитом УН) и о хрватском злочину геноцида над Србима, Јеврејима и Ромима у Другом светском рату и о злочину геноцида над Србима при разбијању Југославије (1990-1995) – јер је те злочине (нажалост) организовала и помагала Европскa унијa.
И НATO бомбардовање Србије и Црне Горе 1999, те прогон с Косова и Метохије Срба и Рома је део обављеног злочина геноцида над Србима.

Опет вас подсећамо о нагрђивању Цивилизације – колонијалне силе Европе су (претходних столећа) истребљивале Србе и друге Словене, те уништавале српску и словенску културну баштину. У томе су се истицале Аустрија и Немачка. Православне Србе су католичиле, те их приморавале да се представљају припадницима ХРВАТСКЕ и МАЂАРСКЕ народности.

И крајем 10. столећа су се установе Европске уније определиле, да разбију Југославију (1990-1999), да прогнају српски народ и да српске територије уступе Шиптарима, Хрватима и муслиманима у Босни и Херцеговини. Европска унија је у време разбијања Југославије помагала сепаратисте у Словенији и Хрватској и они су применили против Срба оне мере које је, претходних столећа, против Срба, примењивала Аустрија. Истоветне противсрпске мере су примењивале у двадесетом столећу (у оба светска рата) и Аустрија и Савезна Република Немачка и њихове ратне савезнице: Италија, Мађарска, Бугарска, Турска, Албанија…
На пример, у 18. столећу је Аустрија предузимала мере против коришћења српског и словачког језика. Тако су натписи на словачком језику уклањани са словачких пословних просторија и то потпуно одговара понашању Хрвата (бивших Срба) у Вуковару, који уклањају натписе на српском писму. Ова чињеница из 18. столећа преноси Хрватима важну истину – да хрватски поступци према српском писму нису ништа друго него понављање онога што су колонијалне аустријске власти чиниле словачком језику у 18. столећу.

Друго колонијално искуство Аустрије је пренесено у Словенију и Словенци су га, дословно, применили против Срба настањених у Словенији. Словенци су (1991. године) све Србе настањене у Словенији лишили основних људских права – брисали су их из држављанства, цепали им личне карте, брисали европске дозволе боравка у њиховим пасошима, ускратили им штедне улоге, пензније, радна места, многе су изгонили из кућа и станова, итд. И Словенци не треба да уобразе, да је то њихов изум. Није! Аустроугарска власт је 1915. године избрисала из држављанства становнике 54 српска села у источној Босни и источној Херцеговини – избрисала их из књиге држављана, лишила их најоснвнијих људских права, одузела им куће, пољопривредна и шумарска имања, стоку, намирнице и изгнала их из насеља. И тако, Словенци су (1991) само применили давну колонијалну меру Аустрије против Срба.

Поштована господо,
Нису ово једини примери из колонијалног наслеђа, које је Европска унија саветовала да примењују против Срба Словенци, Хрвати, муслимани и Шиптари. Било их је више и истина је да су их стручни људи уочили, и унели у документацију и књиге различитих намена. То значи, да ће слика западноевропских држава и Ватикана у овом времену остати истовента слици тих држава – кад су истребљивале народе у Америци, Аустралији, у Азији и кад су претварале целокупно становништво Африке у робове.

Поштована господо,

Због овакве слике о себи, требало би да ви, у име установа Европске уније, предузмете мере за отклањање последица злочина геноцида над Србима од 1990. до 1999 – који је обављен по упутствима из уз свестрану помоћ чланица ЕУ и НАТО.

С обзиром да ваши кабинети не сарађују с Владом и Скупштином Републике Српске Крајине у прогонству, ово писмо је отворено.

Милорад Буха, премијер
Дипл. инж. Рајко Лежаић, председник Скупштине

1 reply »

  1. Икрено речено и поштено све онако како јесте само што је писмо послато на адресу неонациста.

    Свиђа ми се