ДРУШТВО

Звонко Михајловић – Нама је потребна мајка а не маћеха Србија!!


 ДОКЛЕ ВИШЕ !?!?

Zvonko

Звонко Михајловић
2.6.2014.

Ових дана у Штрпцу борави извесна особа послата из Београда, са специјалним задатком да буде “председник изборног штаба листе Српска“. Његов је задатак – осмишљавање кампање кандидата “Срба“ пријављених за учешће на Тачијевим изборима.

У ситуацији када Срби немају слободу, када им се крше елементарна људска права загарантована свим међународним правним актима:

– право на повратак и живот у својој кући,
– право на слободу кретања,
– право на рад,
– право на слободу говора и изражавања,
– право на документа своје државе,
– право на коришћење свог језика,
– право на неговање своје културе, обичаја и традиције,
– право на вероисповест…

У ситуацији када се:

– мења етничка структура становништва са већински Српским становништвом,
– када се брутално отима државна имовина у власништву Републике Србије,
– када се пале и руше средњовековне цркве и манастири чиме се сатиру корени постојања Срба у јужној Српској покрајини,
– када се гасе Српске институције,
– када људи остају без посла и размишљају како да напусте Косово и Метохију и своју егзистенцију потраже негде у осиромашеној Србији,
– када “Влада Косова“ врши експропријацију (отимачину) приватне имовине у власништву Срба и још много тога што се може набрајати у недоглед.

Сада је потребно активирање свих државних органа и капацитета Србије више него икад:
Ангажовање адвоката чији би задатак био одбрана општих националних интереса и интереса Косметских Срба, који су угрожени до те мере да су постали грађани трећег реда.
Ангажовање стручних служби ради помоћи у сналажењу и процени стања на терену како би се доносиле што исправније одлуке. Помоћ у стварању претпоставки за економско јачање становништва кроз реално запошљавање.
У изградњи инфраструктуре. У јачању и ширењу Српских институција…

Уместо тога, поједини издајници из врха власти шаљу на терен људе који ће радити све наопако и неминовно убрзати наш нестанак. Ако неко мисли да овде нема издајника и да им је потребан подстрек, грдно се вара. Након 5. октобра тај се процес одвија без већих проблема.

Нама је потребно јединство у Христу а не јединство у издаји. Нама је потребан ветар у једра ради наставка даље борбе у циљу опстанка и очувања Српског националног бића и идентитета а не преварантске и шпекулативне радње од стране актуелног режима.

Нама је потребна мајка а не маћеха Србија!!

Илустрација1

1 reply »