ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

БОРОДАЈ: У досадашњим борбама за аеродром Доњецка најмање 60 погинулих


ЕВАКУИСАНИ СВИ ПАЦИЈЕНТИ ЦЕНТРАЛНЕ БОЛНИЦЕ СЛАВЈАНСКА – ЗБОГ ПРИЈЕМА РАЊЕНИКА

01.06.2014. ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

3749491

УКРАЈИНЦИ и данас са брда Карачун туку Славјанск и његово приградско насеље Семјоновка.

          Рањено је пет цивила, али померања „линије фронта“ засад нема. Свако држи своје.

          Међутим, Славјанск се припрема за нове борбе и нападе украјинских војно-полицијских снага. Због тога су из Централне градске болнице евакуисани сви пацијенти и превезени у болницу у месту Николајевка (18 километара североисточно од Славјанска). На овај начин су ослобођена места за рањенике којих је све више и међу браниоцима града и међу његовим становницима.

          У Доњецку и његовој околини данас није било већих борби, али јесте – нових жртава.

          Украјинци, који поново контролишу аеродром Доњецка (и даље је затворен) убили су шест људи који су покушавали да покупе тела погинулих у протекла четири дана у борбама за ту ваздушну луку. Тројица су изгубила живот када су Украјинци отворили ватру на хитну помоћ – са ознаком Црвеног крста – којом су покушали да дођу до неких тела.

          Оне који покушавају да покупе мртве углавном одстрељују украјински снајперисти.

          Премијер Доњецке републике, Александар Бородај, изјавио је данас да је у борбама за аеродром ДНР имала 60 погинулих, а да се коначни још не може утврдити. И зато што Украјинци не дозвољавају да се покупе сва тела и због тога што се не зна тачан број жртава међу цивилима.

***

У борбама за аеродром Доњецка погинуо и светски првак у кикбоксу Николај Леонов

У МАКЕЈЕВКИ САХРАЊЕН ВАСИЛИЈ БУРОВ КОЈИ ЈЕ УЧЕСТОВАО У ОБАРАЊУ ДВА УКРАЈИНСКА ХЕЛИКОПТЕРА

Николај Леонов

        ДОЊЕЦКА република је објавила да је у досадашњим борбама за једини међународни аеродром на својој територији досад имала 26 погинулих. И нагласила: да је тај број и већи јер нека тела бораца нису могла да буду преузета, а још су Украјинци пуцали (има и мртвих) на оне који су покшали да до њих дођу.

        ДНР је такође објавила да је у борбама за доњецки аеродром погинуо и светски првак у кикбоксу Николај Леонов (31) и да ће његово тело бити сахрањено у родном Дњепропетровску.

        Леонов је био шампион у верзијама IAKSA и WTKA. А био је и активан козак. Компоновао је песме у стилу „православни реп“, а недавно је био произведен и у ђакона.

        У граду Макејевка је сахрањен Василиј Буров (46) који је погинуо код Славјанска. Он је учествовао у обарању два украјинска хеликоптера код тог града.

        Као што је објављено, у једном од њих је похинуо генерал украјинске националне гарде Сергеј Куљчицкиј.

        Буров је захрањен на локалном козачком гробљу.

 

1 reply »

  1. ПАРАДОКС ОВЕ ПОЈАВЕ – РАДИ О РУСКОМ НАРОДУ НА ГРАНИЦИ МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ РУСИЈЕ, УЗ СТАЛНО ПРИЗИВАЊЕ ДРЖАВЕ РУСИЈЕ НА НЕКЕ КАТЕГОРИЈЕ МОРАЛА И ЕТИКЕ, КОЈИ СЕ НА СУПРОТНОЈ СТРАНИ СМАТРАЈУ ОБИЧНИМ ФЛОСКУЛАМА – НА ЖАЛОСТ ТОГ НАРОДА КОЈИ ГИНЕ, КАО ШТО СУ И СРБИ ОСТАВЉЕНИ НА ЦЕДИЛУ ! АКО ПОСТОЈИ НЕКА СТРАТЕГИЈА ОНДА ЈЕ ТО ПРОДАЈА ТУЂИХ ЖИВОТА ЗА РАЧУН ПРОДАЈЕ ГАСА И НАФТЕ – МОТИВИ СУ ПРОВИДНИ КАО ЦЕЛОФАН ПАПИР !

    Sun, 1 Jun 2014 22:05:10 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „ЕВАКУИСАНИ СВИ ПАЦИЈЕНТИ ЦЕНТРАЛНЕ БОЛНИЦЕ СЛАВЈАНСКА – ЗБОГ ПРИЈЕМА РАЊЕНИКА 01.06.2014. ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

    УКРАЈИНЦИ и данас са брда Карачун туку Славјанск и његово приградско насеље Семјоновка.

              Рањено је пет цив“ >

    Свиђа ми се