Војска

Дмитриј Седов: ЕУ и НАТО намеравају да Србију и Црну Гору искористе као „пушчано месо“ у будућем сукобу против Русије


Србија за НАТО службе – tauglich

Ма колико то банално звучало, али историја се заиста понавља. И како је то објаснио један мудрац, то понављање се одиграва у облику фарсе.

Данас највећи умови ЕУ планирају да Србију и Црну Гору претворе у “пушчано месо” у будућем сукобу са Русијом, исто онако како су то покушали у Аустро-Угарској монархији пре сто година са источним Словенима.

31.05.2014. Фонд стратешке културе, за ФБР приредила Биљана Диковић

DUS_0581

Брисел не узнемиравају суптилне политичке околности у којима се налази Србија. Оскар Бенедикт, заменик шефа ЕУ за Србију, са директношћу која је достојна потпоручника Дуба из славног романа “Догодовштине доброг војника Швејка” Јарослава Хашека, изјављује: “Србија не може да уђе у ЕУ ако не буде са нама против Русије. Присаједињење Србије не може бити половично, то се тиче и усаглашене спољне политике са Бриселом. Србија је већ усагласила и потписала 10 од 22 одлуке и декларације ЕУ и шест од њих се тичу Украјине. Од Србије се очекује да се она прогресивно присаједини и примењује одлуке и декларације које су донете на нивоу ЕУ”.

Другим речима, Србима је време да забораве на фикције о свом словенском и православном пореклу и да се по команди Брисела наоружавају против Русије. Без обзира на то шта они мисле о догађајима у Украјини.

Отприлике исто онако како је то урадила Црна Гора, која је по речима њеног председника Филипа Вујановића “то учинила јер планира да што је могуће пре приступи ЕУ и НАТО”.

Тешко је Вујановићу замерити да није отворен, али није јасно због чега он рачуна да Црну Гору чека више среће у тим организацијама од Бугарске и Румуније, које се своје социјалистичке прошлости сећају као дивног сна. Појављује се сумња да се ради о његовој личној срећи.

Јасна је ствар да главни режисери читавог тог антируског спектакла нису могли оставити Србију по страни.

У скандалозном документу под називом „Russian Aggression Prevention Act 2014 (Акт о спречавању агресије од стране Русије 2014) који је већ прошао два читања у Конгресу САД, каже се да се у Србији 2015. године планира активизација промовисања идеје о приступању НАТО пакту. У параграфу 304 овог Акта разматра се војна сарадња са земљама чланицама НАТО, па тако и са Србијом, Босном и Херцеговином, Црном Гором и Косовом, укључујући и проширивање старих и потписивање нових билатералних и вишестраних споразума у области безбедности, у том смислу и у области компјутерске безбедности. У овом документу се такође планира и стварање специјалног фонда – Фонда за европско НАТО партнерство (NATO European Partners Security Fund) са циљем подршке јачању и ширењу војне сарадње НАТО са таквим земљама као што су Украјина, Грузија, Молдавија, Азербејџан, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Македонија, Србија и Косово.

У документу се јасно и не једном помињу “оружане снаге Косова” тако да од планова о стварању армије те самопроглашене државе, САД очигледно не желе да одустану. Треба истаћи да се Акт спрема за треће, завршно читање у Конгресу и предвиђа издвајање 30 милијарди долара за подривање Русије, па тако и поменутим методама.

Јасно је да у владајућој елити Србије одавно има оних који би хтели да марширају под НАТО заставом, и они ће доследно тежити остварењу свог циља.

Али што се тиче српског народа, пада ми на памет новински текст из Хашековог романа, како је Швејк у инвалидским колицима кренуо у Други светски рат. Уз ситне корекције у тој публикацији, текст одлично одговара теми регрутовања Србије у НАТО пакт.

Патриотизам богаља

Јуче по подне, на главним улицама Београда, пролазници су били сведоци сцене која предивно сведочи о томе како су у великом и озбиљном тренутку синови нашег народа такође способни на блиставе примере верности и оданости нашем остарелом монарху ујка Сему. Изгледало је да су се вратила славна времена Грка и Римљана када је Муцио Сцевола ишао у бој, без обзира на своје спаљене руке. Богаљ са штакама кога је у инвалидским колицима возила његова стара мајка, јуче је продемонстрирао свети осећај патриотизма. Тај син српског народа без обзира на своју болест, добровољно је отишао у рат, да би све своје снаге, чак и живот, дао за ујка Сема. И то што је његов позив: “На Москву!” срео тако жив одговор на београдским улицама, сведочи да Београд исказује високе образце љубави према бастиону демократије у Вашингтону.

Јарослав Хашек се у том чланку исмева над лицемерјем и лажљивошћу саме идеје о “жрвовању живота зарад престарелих монарха”.

Историја се понавља. Идеја жртвовања живота ради престарелог “ујке Сема” који је изгубио здраво расуђивање, апсурдна је и данас исто онолико колико и пре сто година.

Посебно за Србе, које је “ујка Сем” већ покушао крстити у своју веру уз помоћ граната са осиромашеним уранијумом.

Упркос свему, у ходницима Брисела већ се чула, попут псећег лавежа кратка фраза: «Serbien– tauglich».[1][1]
Tauglich– Израз којим се у Аустро-Угарској означавало да је неко регрутован, да је способан за служење војног рока (прим. прев.).

6 replies »

  1. Чекај – па нас 15 година терају у ЕУ, а сад нам саопштавају да за тај сан прво треба да убијамо браћу?

    Свиђа ми се

  2. Ako se ne daj Boze ovo desi menjam drzavljanstvo,i odlazim negde na kraj sveta….ma nek se neko samo usudi da potpisuje clanstvo u tim zlocinackim organizacijama,u ime naroda…visice na terazijama/

    Свиђа ми се

  3. Ovo mi sve vise lici na onu pesmu, trla baba lan, da joj prodje dan, tako da srbina ubediti da bude NATO vojnik protiv rusije i to bas sad kad nije voljan braniti ni svoju sopstvenu zemlju. Ali kakvu NATO vojsku sprema, tako ce i proci u sukobu sa RUSIJOM. Evropa ce se raspasti isto onako kao i AUSTROUGARSKA, a RUSIJA sa KINOM i ostalim saveznicima ce suditi ratnim NATO zlocincima i to u Moskvi umesto u Hagu posto ce Hag postati teska periferija svetske moci…

    Свиђа ми се