ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Савет Федерације Русије позвао регионе да помогну братском српском народу


Руски Савет Федерације (Горњи дом руског парламента) обратио се субјектима Руске Федерације позивајући их да укажу помоћ Србији због поплава које су је задесиле у мају 2014. године.

28.05.2014. Глас Русије, за ФБР приредила Биљана Диковић

© Photo: REUTERS/Marko Djurica

© Photo: REUTERS/Marko Djurica

У документу се наводи да је Савет Федерације “дубоко потресен великом природном непогодом у земљама балканског региона и најискреније изјављује саучешће породицама и пријатељима жртава“.

Чланови Савета Федерације су подсетили да је “Русија била једна од првих држава која се одазвала званичној молби владе Србије“ и “величина помоћи која долази из Русије ће наставити да расте“. Размере катастрофе и даља претња захтевају “знатне напоре, рад и средства како би се нормализовао живот у земљи“.

“Због овакве ситуације Савет Федерације се обраћа органима државне власти субјеката Руске Федерације са предлогом да се укаже финансијска, хуманитарна и друга помоћ Србији и да се такав посао организује на њиховим територијама“, – наводи се у документу. Такође се у обраћању Савета Федерације “позива руска јавност да пружи помоћ братском српском народу који се нашао у невољи, са којим нас везује тесна сарадња и дубока осећања пријатељства и разумевања“.

глас

2 replies »

  1. мила наша браћо,ваша помоћ за нас има огроман значај,јер нам је предата са
    љубљвљу!Да Господ благослови сав руски народ и свету руску земљу!!

    Свиђа ми се

  2. Па коће ако не браћа РУСИ, од ове набеђене „власти“, нема вајде, пиши пропало. ХВАЛА ВАМ БРАЋО РУСИ, ДО НЕБА!

    Свиђа ми се