ДРУШТВО

Шта се тачно десило мом народу да постане толико равнодушан…?


.

26.5.2014.
Слађанина колумна

Данас је пао град и забелео села у околини Ваљева. Моја башта је уништена и сав род пшенице. После свих несрећа до сада, још и то.

Питала бих министре који седе у министарсту пољопривреде – шта је тачно њихов посао? Од кога и за шта примају плату?

У ваљевском Крушику радници са војног дела добијају отказе јер немају посла нити шта да производе. Војску немамо. Ми смо хипи комуна – деца цвећа, али шта је са противградним ракетама? Да нећемо и њих да увозимо, а фабрика нам је на дохват руке и још се бави наведеном производњом.

Ако држава нема новац, зар није ефикасније издати наредбу да сваки пољопривредни произвођач издвоји по десетак евра за ракете него да Србија дочека зиму гладна? Или можда наши министри имају друге ингеренције са запада? Прочитах недавно у дневним новинама да је госпођа председниковица платила за стајлинг десет хиљада евра, па како је њен супруг а српски Председник домаћин човек, зар није могао да преусмери тај новац у рецимо ракете које би произвео ваљевски Крушик а госпођу оденуо мало скромније? Нисам завидна, госпођа и треба да лепо изгледа али у сиромашној земљи спрам губера.

15-Kukli-na-pumpanje-„glumat“-tolpa-narod-vo-filmovite-www.kafepauza.mk_ Можда им је задатак да нас докусуре и продају на добош, а народ предају у кулаке?

Шта знам… питам да не испаднем глупа. Јер у земљи Србији памет и величина коју су  наметнуле НВО и друге демократске формације се огледа у отимању и лоповлуку, никако у раду и поштењу.

Желела бих да ми стручни људи појасне шта се тачно десило мом народу да постане толико равнодушан на све оно што му се дешава а тако је очигледно да је реалност страшна?

Да ли је услов за побуну то да лешеви покрију Србију после поплаве?

Мени није намера да мењам Власт нити то могу речима да урадим (мада бих веома радо) већ да их упозорим  да им се опасно ближи крај уколико се не освесте и не почну да раде у интересу народа који заступају. Уколико им је НАТО алијанса утерала толики страх у кости да газе преко својих и наших принципа, онда смо сви у проблему и ред би био да се народ о томе информише  пошто се о нашој кожи ради.

Узимајући у обзир да смо протерали Бога из Србије и да ћемо ускоро увести папског или језуитског или шта већ знам ког, а нису нам стране ни параде ласцивног типа, питам све вас који бринете о привреди, јер нешто мора и да се једе, а како је град дотукао што поплава није, желим одговор на питање – Шта ће бити са Србијом убудуће ?

Да не буде као у Маратонцима? Шта ће бити с кућом? – Запалићу је!!!

2 replies »

  1. NATO je zabranio upotrebu raketa zato sto njihov domet ugrozava prelet neobelezenih NATO aviona koji nas truju CHEMTRAILSOM. I zato Zakon o protiv gradnoj zastiti jos nije donet u parlamentu. a kada ce , nezna se ! I zato nam ze dogadja to sto nam se dogadja.

    Свиђа ми се