Драган Станојевић

Драган Станојевић – Вести из Украјине из прве руке (26.5.2014)


Dragan Stanojević
Драган Станојевић
26.5.2014
У Доњецку је у току борба на аеродрому! Украјинска армија користи хеликоптере и чак авијацију!
Како тврде учесници и новинари, изгледа као да присуствују на неком авиа-шоу с тим што се овде избацују ракете. Аеродром чувају из националне гарде и десног сектора… Један терминал већ гори.

***

Ако се сећате оног човека који је у Одеси пуцао из оружја на људе који су горели и искакали са прозора, медији саопштавају да је тајни „антифашистички покрет“ извршио његову ликвидацију!

zločinac

***

26.5.2014

Као што сам и претпоставио, на председничким изборима у Украјини победио је Петар Порошенко!
Шта могу рећи за Порошенка, (кога чак лично знам и који је имао добар однос према Србији) – у сваком сучају од постојећих (прозападних) кандидата он је најмање радикалан.
Он је човек који је био у многима властима и увек се сналазио у свим ситуацијама.
Он је човек који је опет из целог низа радикалних политичара, најприхватљивији и за Русију. Он има и свој велики бизнис у Русији, који је сада наравно под питањем.

Јасно је да је он апсолутно Амерички пројекат и да је Кличко дао своје гласове за њега, што је резултирало оваквим гласањем и подршком.

Оно што је задатак Порошенка, јесте да чује и уважи захтеве југоистока и да не направи грешку као што је то урадио на Криму, када га је народ протерао.
Оно што је проблем Порошенка је то да он није и неће бити самостални политичар и да ће своје планове морати усаглашавати са западом и наравно Америком.
Сада остаје да видимо какви ће му бити први потези…

Ево како изгледају у овом моменту резултати избора:

1601262_559416164176959_6620092579604558042_n

1 reply »

 1. „Еxpansia add infinittum“… Наравно, Зло се шири а Добро повлачи.

  Победило је зло. Али, најмање зло за руски и проруски живаљ у Украјини, Русију и све Словене и православце. Слаба утеха.
  Питање је чији конци којима је ова фигура везана, су јачи. Амерички, ватикански и немачки или руски…
  Непринципијелна, прагматична и компромисна средња решења између Зла и Добра увек су су интересу Зла а на штету Добра. У таквој опцији Зло од ничега добија половину интереса Добра а Добро од нечега губи половину интереса.
  „Еxpansia add infinittum“… Наравно, Зло се шири а Добро повлачи.
  У свим комбинацијама, Русија неби смела да призна ове изборе под неонацистичком окупацијом и да не узвикне још једно историјско „ЊЕТ“.

  Свиђа ми се