Ванредно Стање

У Србији активиран СМС 2161 за помоћ Српској


 

СМС1

У Србији активиран СМС 2161 за помоћ Српској

Јадовно 25.5.2014.

У Србији је данас активиран хумантарни број, гдје грађани Србије могу слањем празне СМС поруке на број 2161 донирати помоћ за угрожено становништво у поплављеним подручјима Републике Српске, рекао је директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић.

tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/mobilni-poziv.jpg

Он је рекао да је хуманитарни број 2161 активиран у склопу вођења хуманитарне акције Представништва Републике Српске у Србији на помоћи угроженом становништву на поплављеним подручјима на територији Републике Српске.

Слањем празне поруке донира се 100 динара /0,87 евра/ помоћи угроженом становништву у поплављеним подручјима на територији Републике Српске.

„Од сутра ће корисници услуга мобилних оператера `Теленор` и `ВИП` такође моћи слањем празне поруке на исти број 2161 да донирају и помогну угроженом становништву на поплављеном подручју Републике Српске 100 динара“, рекао је Цицовић.

Он је навео да је Представништво Републике Српске у Србији интензивно радило на активирању овог хуманитарног броја.

Корисници сва три мобилна оператера након слања поруке добиће повратну поруку у којој пише: „Хвала што помажете угроженом становништву на поплављеним подручјима Републике Српске. Влада Републике Српске“.

 

Извор: БН Телевизија