Ванредно Стање

КОМЕНТАР: „Све их ископајте, похватајте и казните – па да раде до краја живота на имањима унесрећених – то је њих за неуке и неспособне а лажљиве и крадљиве – највећа казна“


КОМЕНТАР: Ово ћу званично послати доле поменутим – па нек буде шта буде!

„Ја становник грађанин, држављанин и порески обвезник ове јадне земље над чијом главом непрестано виси мач у рукама неспособних и некомпетентних власти деценијама уназад“ – почиње свој коментар на текст читатељка Вера Радојловић на порталу СРБског ФБРепотера, који у наставку преносимо у целости.

25.05.2014. за ФБР приредила Биљана Диковић

poplave-660x495

Захтевам од Владе, МУПа и осталих надлежних органа да истраже узроке несреће изазване потопом БИБЛИЈСКИХ размера а да виновнике лоцира и казни најмање онако како тренутно хапси и кажњаве пјлачкаше напуштених кућа, препродавце хуманитарне помоћи, фармацеутску мафију и све остале мафије.

Ако из неких – знаних и незнаних разлога то није могуће да се уради сопственим снагама (*) – а онда да се ангажују страни експерти онако како сада процењују штету и уче наново локалне структуре (тамо неке из СКГО и тзв СЛАП координаторе), СИЕПУ и остале буџетске крпеље (**) како да аплицирају за уназад више година нам доступне фондове ЕУ које смо могли паметно да искористимо, развијемо део привреде и спремимо се за ПОТОП.

Да се истражи до танчина како су Шапчани, СМитровчани и остали у Срему успели да одбране својим бедемима територију од реке Саве, а Моровић, Јамена и остала сремска села се унаказише рупом у бедему са хрватске стране од 200м, кроз коју доплуташе – гле чуда – и неке „паштете“ …ка-боом!

Да се истражи да ли је незавршена брана Стубо Ровни намерно-случајним “запушавањем” спасила Ваљево (како тврде 30 годишњи буџетски крпељи из јавног предузећа за “управљање” тим објектом) или допринела докусуравању Обреновца.

Да ли вам је пало на памет да народ није хтео да се исељава из Обреновца не због тога што је хтео да спашава своју сиротињу уместо својих глава – него зато што је доста више деценијског мрака, тортуре, лажних обећања и информација, наређења која се мењају из минута у минут ….Више НИКО НИКОМЕ НЕ ВЕРУЈЕ!

Докажите да сте вредни поверења и истражите узроке догађаја са овако катастрофалним последицама. Крените од Обреновца, Ваљева, Београда па свуда по Србији без обзира на политичку структуру локалне власти.

Све их ископајте, похватајте и казните (ја ћу волонтирати ево – са „ископаним“ чињеницама о „стручним активностима“ неких од њих) – па да раде до краја живота на имањима унесрећених – то је њих за неуке и неспособне а лажљиве и крадљиве – највећа казна.

Крените од себе, решите се мизерија у својим редовима и сателита кроз све власти деценијама уназад…Направите какву-такву државу са каквим-таквим народом ( који вас је на крају крајева и изабрао, а који ваљда по Председниковим речима треба да буде овом несрећом опоменут – срам га било!)

Овог пута се оволика катастрофа неће моћи заташкати.
А ви ако то пробате – пробајте да спавате са крицима и вапајима за помоћ остављених Обреновчана, мукањем крава, лавежом паса у мрачној, кишној ноћи између петка и суботе. И сваког другог минута пре и после те ноћи свуда даље по поплављеној овој јадној црној па прецрњеној Србији.

И на крају: као што сам желела да знам раније, тако и сада – више но икада желим да знам како ћете утешити све преживеле а унесрећене и како ћете потрошити новац за који ћемо се задужити сви ми.

НАПОМЕНЕ: (*)&(**) Јавно водопривредно предузеће СРБИЈА ВОДЕ- њихов директор Пузовић који крстари по разним телевизијама и оптужује Бога и немање пара, као и све остале “воде” (Београдводе) а има их 263 запошљених са просечном платом од око 800 еура, а пословодство од око 2000 евра (http://www.srbijavode.rs/Data/Files/Informator_JVP_SRBIJAVODE.pdf) годинама да питају: шта сте урадили кукавци за ту плату?

9 replies »

 1. Текст ове садржине је очекиван и дошао је у право време и месту, Србији. Све што нам се дешава, води нас тамо где морамо ићи: радикалним, културним, привредним и политичким и спасоносним променама, већ одавно пропалог друштвеног система. Време је да се за векове, векова, ослободимо непотребних и штетних заблуда и илузија, судбина појединаца, целе заједнице је у нашој памети, нашим чистим и вредним рукама. Време је да се заувек ослободимо, моралног и духовног, неподношљивог мрака, које доносе промене и стварање једног хуманог, БЕЗПАРТИЈСКОГ система, у коме је свака борба за власт искључена, захваљујући, правилној, праведној и строго контролисаној расподели моћи, власти. Система у коме су свакој фамилији гарантована мининимална примања, у Енглеској то већ добро функционише, већ 15 година, бесплатно школство, реформисано и потребама друштва прилагођено, као и безплатне здравствене услуге, оно што је било у Ти Товој Југославији, могуће је и данас. Фундаменталне друштвене промене, доносе нам оно што нам, већ дуже времена недостаје: РАД-РЕД-МИР. Времена за губљење, заиста више нема!!! Поштовани грађани Србије, матице и расејања, удружимо и умрежимо се, мењајмо оно што, очигледно, није добро!

  Свиђа ми се

  • Jeste li bas morali ovako podrugljivo da napisete Ti Tovoj Jugoslaviji? To je bila zemlja gde sam se osecala kao ljudsko bice, a postovana i prihvacena svuda u svetu. Nije bilo kriminala, sigurnost gradjana je bila neprocenjivo visoka, a skolovanje i
   zdravstveno osiguranje besplatni. Dakle, sve ono sto Vi, Vera, sada predlazete. Angazman online nije dovoljan – daleko od toga. Imate li konkretniji predlog?

   Свиђа ми се

   • Vera je moja sestra i radi po gradilistima srecuci se sa pokusajima lokalnih mocnika da drpe deo predvidjen za te projekte (investicije) i strpaju u svoj dzep. Redovno ih ona osujecuje u tome. U pauzi vrednog rada eto stigne i na online. Mi smo preduzetnice odavno, diplomirani inzenjeri masinstva, sa licencama i profesijom sudskog vestaka ( sto se ne stice preko noci na tamo nekim mega i sl. “trend“, “univerzitetima“.Obe smo radile na PPOV I PPPV i odlicno poznajemo tu problematiku. Dakle, rascistile smo sa iluzijama da ce nam neko platiti zdravstveno, doprinose, poreze i zasukale rukave ne birajuci da li je rec o gradilistima u zemlji ili inostranstvu, pod zemljom ili na vodi….. pa nam je muka od tih parazita sto nam ovako dele lekcije cekajuci da im drugi zarade penzije, plate lecenje, obezbede gajbe….Srbija jos uvek placa kredite kojima je Tito i oni I posle Tita -Tito, zaduzili zemlju a sebi obezbedili po nekoliko kuca i stanova, koje sada nama iznajmljuju jer nas dve sa pedeset i kusur godina zivota ne mozemo postenim radom obezbediti.Olga Milosavljevic

    Свиђа ми се

   • Da, imam predlog „vemi“ . Dostaviću sve činjenice! Imam ih sakupljene radeći svoj posao veoma odgovorno (za šta imam dokaze) godinama sa odgovorno-neodgovornima pa i pomagati da se sakupi puno novih podataka. Volontiraću naravno kao što rekoh i kao što to radim sve vreme!
    A onda ću posmatrati šta će oni koji su sada ODGOVORNI a NADLEŽNI uraditi sa tim podacima – posmatraću one koji sada traže od građana da im mi dostavljaju podatke umesto da angažuju sve one koje su dovodili i oni i drugi godinama na odgovorna mesta. Da vidim hoće li makar uložiti truda da provere dostavljeno.
    Bolje bi im bilo da energiju uloženu na prepisku po tviteru, FB i medijima ulože u istraživanje javno dostupnih informacija – kao što sam ja noćima radila. Tražiti naravno pristup istima ukoliko nisu dostupne – preko Poverenika. Onako kako sam ja uradila. Neće valjda i ta važna a korisna institucija da se ukine? Nisam se ja spremala za ovu nesreću. Pogotovu ne da bih skupljala poene ( od koga?) pričajući o sveobuhvatnom lopovluku i javašluku u u svim organima državne uprave, javnim preduzećima ( ČAST RETKIM IZUZECIMA). To je opšte poznata stvar! Ali mene je bolelo gledajući sve to u enormnim količinama, svuda, deceniju unazad. I deceniju pre te. Kad se okrenem – kao da sam ceo svoj vek provela gledajući kako nas nesposobni vode u ovo u šta su nas doveli. Kao da su godine mog života pojeli skakavci. I godine života mojih roditelja. A sada će pojesti i godine života moje dece. E NECE!

    Свиђа ми се