АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Драган Станојевић – О дешавањима у Украјини, из прве руке…


Поштовани пријатељи, да Вас мало и информишем о дешавањима у Украјини пошто ми се многи јављају, желе да знају информацију.

Јутрос је почело гласање за председника Украјине, изборне јединице на југоистоку (Лугањск и Доњецк) скоро да нису отворене сем неколико њих. По неким информацијама, тамо је изашло око 9%, на западној Украјини је око 50%, до сада је гласало по целој Украјини око 50% бирача.

Судећи по претходним изборима, одзив је врло слаб, али по измењеном закону који су пренеколико недеља изгласали, избори ће бити признати на било који проценат излазности!

У међувремену је проглашено уједињење Лугањска и Доњецка и створена Новорусија.

Donjeck

Јуче су први пут у окршајима погинули странци, један Италијански новинар са својим преводиоцем и рањен је један Француски новинар.

Оно што је интересантно, пре пар сати се неочекивано сакупило око хиљаде демонстраната који су дошли испред резиденције најбогатијег Украјинца, Рената Ахметова. Демонстранти захтевају од њега да напусти Доњецк, чују се позиви за национализацију његових предузећа. Појавила су се и наоружана лица без ознака…

По информацијама које имам, Ренат је отпутовао из региона пре неколико дана. Иначе је његова имовина у тим регионима огромна и вреди милијарде долара, скоро све гране еконимије су у његовим рукама.

Али, избори теку, сви кандидати су већ гласали, највеће очекивање је да ли ће председник бити изабран у првом кругу. Наравно и моја је процена да ће победити чоколадни краљ Порошенко, али је питање да ли постоји политичар којег ће прихватити југоисток, који ће умети да примири народ и наравно који ће морати да сарађује са Русијом, колико год то неко не прихватао али нема тог председника који ће моћи заобићи Русију. А онда ће се присетити свих изјава речених против председника Русије итд…

У сваком случају, будући председник Украјине ће имати невероватно тешке задатке и од његове полтике ће зависити даљи опстанак и функционисање државе.

***

Поштовани пријатељи, погледајте ове гласачке листиће, како људи гласају у Украјини и која је порука на њима…

1. на првом листићу за гласање, видите дописаног кандидата за председника – Владимир Путин
2. на другом листићу и осталим листићима пише „Украјину су спалили фашисти и Украјина је изгорела и умрла у дому профсојуза“ у Одеси, где су заживо изгорели људи!!!

1 reply »