Бранко Гајић

КОМЕНТАР: БРАНКО ГАЈИЋ – Шабац је спашен?


Коментар на текст објављен на СРБском ФБРепортеру, анализу ситуације у Србији професора безбедности – Проф. Зоран Вучинић: Систем на папиру – нестручност на делу.

23.05.2014. за ФБР приредила Биљана Диковић

 Недеља, 18.05.2014 13:20 Думача, приградско насеље града Шапца ФОТО: Бранко Станић


Недеља, 18.05.2014 13:20 Думача, приградско насеље града Шапца
ФОТО: Бранко Станић

Шабац је спашен?

НЕМА НИШТА БЕЗ ДРЖАВЕ, ВОЈСКЕ, ПОЛИЦИЈЕ И ОРГАНИЗОВАНОГ НАРОДА, ЈЕДИНСТВЕНОГ КОМАНДОВАЊА И СУБОРДИНАЦИЈЕ!

Каква локална самоуправа, какви бакрачи. Све тамо је, част изузецима, парадер до парадера, лезилебовић до лезилебовића…

Народ из Шапца, приградских насеља и околине и целе Србије је масовно кренуо да спашава Шабац, њих преко 10.000, међутим, видели сте да нико није био одређен да их прихвати и распореди. Мој комшија је био и вратио се због тога. Ја сам био приправан, иако сам и сам био угрожен, али када сам од њега чуо да се тамо не зна ни ко пије ни ко плаћа, одустао сам са мучним осећајем што нисам притекао у помоћ моме граду… 30-40 јеленчана ноћас је ишло у Мишар, у „Интеркоп“, где су пунили вреће са песком. Чујем да је подигнут бедем до висине 8,5 м од Зоркиног кеја до Дреновца у дужини од око 17 км. Кажу да се сутра гради одбрамбени бедем, друга линија одбране.

ВРЕДЕЛО ЈЕ ШТО ЈЕ ВУЧИЋ ПОДВИКНУО!

Дезорганизација и хаос су престали доласком генерала Диковића и преузимања функције начелника штаба. Прича се и да су навијачи Звезде и Партизана, затвореници из Забеле ноћас били на одбрани Шапца.

Невероватно је да смо имали разрађене планове за сваку ситуацију и да је то пре 20-ак година повучено и уништено а да нови планови нису направљени и да мора да се импровизује усред ванредне ситуације, на лицу места. Постоји Закон о ванредним ситуацијама, али не постоје планови или ако постоје то је само да се задовољи форма.

Невероватно је да нема предвиђених људских формација цивилне заштите и ажурних спискова обвезника радне обавезе и планова њихове мобилизације.

Невероватно је да нема пописане и ажурне грађевинске оперативе и планова мобилизације.

Невероватно је да нема предвиђених и осталих материјално-техничких средстава, да нема џакова. Срећом, песка је било.

А здравствено и интендантско обезбеђење и др.?

А шта ћемо са лоповима који се шуњају и гледају шта ће украсти из напуштених кућа?

ПРОКЛЕТ БИО КО ПОСЛЕ СВЕГА НЕ ИЗВРШИ ДЕТАЉНУ АНАЛИЗУ ОВЕ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ И НЕ УРАДИ КВАЛИТЕТНЕ ПЛАНОВЕ ЗАШТИТЕ ОД ПОПЛАВА!

И НЕ САМО ТО.
ГЕНЕРАЛНИ И УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНОВИ СЕ МОРАЈУ КОРИГОВАТИ, МНОГИ ПРОПИСИ МЕЊАТИ ИМАЈУЋИ У ВИДУ ОВО ИСКУСТВО.

*Шабац-Думача, 17.05.2014. године

Бранко Гајић, пензионер, бивши руковаоц два плана одбране (радне организације и месне заједнице), бранилац тих планова пред Генералном инспекцијом народне одбране (тзв „ГИНА“), добитник похвале Савета за НО СО-е Шабац из 1990. г. и организатор неприметног преласка своје фирме из мирнодопске у ратну организацију 1999. године

2 replies »

  1. Горане, од нас двојице један сигурно нема мозак. На срећу једног и на несрећу другог, психолошке службе су заузете хитнијим случајевима. Е, сад, што је пензионер васпитан да слуша родитеље, учитеља, тренера, директора, официра и сваког другог вишег у рангу, то је ствар васпшитања. Исто тако је и морално васпитан по оној народној „Ваља мрети, ваља право говорити“. А што се тиче секса, рећи ћу ти да је чича још увек активан и трајно хетеросексуално опредељен. Можда и зато што не користи алкохол, гудру, вутру, гљиве лударе, бунику и сличне опијате.

    Свиђа ми се

  2. Овај пензионер са Думаче ко да нема мозак. Ј… га генерал Диковић и Вучић.

    Свиђа ми се