Ванредно Стање

Коментар дана – Да би помогли, ЕУ „пријатељи и партнери“ траже доказ да трагедија Србије и њеног народа износи најмање 0,64% БДП


 

IdeasMainArt__1288968044_2570

ФБ Дејан Павловић
21.5.2014.

У данима када Србија преживљава националну катастрофу, и када сваки спашен живот означава и посебу животну судбину, и када се све то одиграва пред очима бриселског бирократског апарата (које “Власт у Србији” претераним хвалоспевима назива “наши европски пријатељи”), долазимо до закључка да појам солидарност у њиховом, бирократском речнику, нема исто значење као у српском!!!

ЕУ жели доказ да трагедија Србије и њеног народа износи најмање 0,64% БДП, док задуженост једне државе изнад 50% БДП-а је за њихова мерила и остваривање циљева, пожељно!!

При том су заборавили своју приљаву улогу деведесетих година када су санкцијама исцрпљивали Србију…

Доказ који се могао уживо сагледати из удобне бриселске фотеље безбрижно посматрајући трагичне догађаје у Србији преко ТВ екрана, те бирократе желе то написмено, на папиру, кроз :

– уредно попуњен захтев;

– писање таквог захтева ваља подесити према тачно прописаниом обрасцу са 27 ставки и мноштво елемената у њима, међу којима се тражи потврда да је то природана катастофа, и тражи се да се посебно и обавезно наведу и други извори финансијске помоћи државе – национални, међународни, осигурање, и у ком износу;

– затим, штета мора да износи најмање 0,64% БДП-а;

– да би бирократе могле да изврше прорачунски поступак који може трајати неколико месеци;

И на крају ће европски пријатељи и партнери Србије, одредити некакву цркавицу коју ће дати на кашичицу исцрпљеном народу Србије, под условом да се та средства не смеју употребити за дугорочна деловања – попут дуготрајне обнове, поновног развоја привреде и превенције!!!

Наши људи би на то рекли: “го*нарска посла”!!!

2 replies »

  1. „Данајски дарови“ су спремни. Колико ће коштати видећемо,…. јер ЕУ, као и цео свет тзв. „хуманог“ рационализма, ради по принципу „дај мало узми више“.
    Како рече велики Његош „спуштавах се ја низ ваше уже, умало се уже не претрже“ !

    Свиђа ми се

  2. Kad je trebalo da se bombarduje Srbija , nisu morali da poštuju proceduru. Sad za dva i po meseca da utvrdimo štetu, pa dok se oni sastanu, pa dok odluče, pa dok uplate, pa dok…. I za 6 meseci doći će novembar!!!
    Kakva prevara o fondovima EU

    Свиђа ми се