Ванредно Стање

Ниш: Затвореници се одрекли оброка – траже да се та храна проследи угроженима од поплава


 

Ниш: Затвореници се одрекли оброка!

 

18.05 15:04
ТВ БЕСТ

zatvoreniciВише од 1.100 затвореника нишког затвора одрекло се једног оброка, уз захтев да се та храна проследи становништву угроженом поплавама.

Реч је о затвореницима из такозваног „затвореног“ дела затвора, који нису могли да пођу и лично помогну у акцији спасавања.

Управник КП дома Александар Грбовић, који је са 150 затвореника и делом људства до петка увече на барикадама у Шапцу, каже да је група затвореника покренула иницијативу коју је затим подржало свих 1.158 њихових „колега“.

– Они су мени упутили писмо у коме пише да, пошто не могу ни на који други начин да помогну, а имају струју, воду, суву постељину,… њима ништа неће да буде ништа лоше ако се одрекну тог једног „сувог оброка“, односно конзервиране хране, али траже од мене да ту храну проследим тамо где је потребна – кажеГрбовић.

Иначе, група од 150 затвореника из „отвореног дела“, који имају право да викенд проведу ван затвора, одлучила је да то време искористи за помоћ подручјима угроженим поплавама. Са њима је пошло и 50 службеника КП завода.

(јужне вести)