Ванредно Стање

Прикривање чињеница: Потапању Обреновца „потпомогла“ недовршена брана „Стубо-Ровни“! (видео)


.

ОБАВЕШТЕЊЕ: Народ против бране „Стубо-Ровни“

Извор: Истинољубље
17.5.2014.

ПОШТОВАНА БРАЋО И СЕСТРЕ…

Својим доласком испред Општине Ваљево у уторак 20. маја од 09:30 часова подржите борбу за очување немањићке Светиње, манастира Светог Архангела Михаила – Грачанице ваљевске, као и националног блага Србије – богатих природних подземних складишта (издани) изворских вода, како га је Јован Цвијић именовао, Лелићки Карст из кога истичу бројни богати извори од којих су најбогатији: изворишта реке Градац и извор Пакље.

Све ово ће бити трајно уништено и загађено уколико се брана буде пунила преко коте 333мнв. И поред свих духовних и научних опомена, банда на власти је добила паре од министарства за завршетак бране „Стубо-Ровни“ и њено стављање у потпуну, максимално планирану, функцију!?

ДА ЛИ ЈЕ ЧУДНО ШТО НАС ОВОЛИКЕ НЕСРЕЋЕ СНАЛАЗЕ КАДА ДОПУШТАМО ОВАКВА ДРЖАВНА ЗЛОЧИНСТВА И ПРЕМА БОГУ И ПРЕМА ЉУДИМА – КАКВО ЈЕ НАРОЧИТО ОВО ЗВАНО „СТУБО – РОВНИ“

Последњи је час за бригу о општем добру – да нам невоља не би ушла у дневну собу!

Молим обавестите познанике а више информација погледајте на: www.istinoljublje.co.nr

Ваљево, монах-немонах Антоније (Давидовић)

***

Прикривање чињеница: Потапање Обреновца недовршеном браном „Стубо-Ровни“

 

Доказ на делу: Брана Ровни корисна само ако је празна!

После продирања воде из Колубаре у град Ваљево, градске власти засуле шутом отвор у недовршеној брани Ровни рачунајући да ће то дозирано пропуштати воду а истовремено почети пуњење акумулације. Ово је делимично ублажило дејство поплаве у Ваљеву.

Међутим, вода у брани је сутрадан нагло пробила засип шута и кренула пуним протоком, што је Колубару сутрадан додатно држало у критичном водостају све док се акумулирана вода није испразнила – што је нарочито потпомогло данашњем потапању Обрановаца.

Нестручно активирана недовршена брана Ровни ублажила поплаве у Ваљеву а потом, сутрадан, потпомогла потапању Обреновца

На дан највећих падавина 14. маја брана „Ровни“ је изгледала овако. А када је ноћу Колубара почела да пробија насипе власти су почеле да засипају шутом отвор недовршене бране како би регулисао бар доток Јабланице у Колубару.

Акумулирана вода дубине максимално до 5-6 метара јесте ублажила поплаву у Ваљеву. Међутим, потом је вода нагло пробила засип на отвору бране којим су је делимично затворили и поплавни талас је потом и већином данашњег дана био критично висок што је сада веома угрозило град Обреновац – који је у критичном стању.


НАРОДЕ, хоћете ли да пијете изворску воду, да будете заштићени од поплава и да имате чудотворну Светињу Архангела Михаила – Грачаницу – онда брана „Ровни“ мора остати празна! А, ако хоћете да рушите Светињу и да максимално пуните брану, онда ћете изгубити благослов Божији (што је и ова непогода наговестила) и, наравно, пићете ово прерађено ђубре (јер ове бујичне притоке у брану ће увек уливати свакојако ђубре)!

„И заволеше проклетство, и доћи ће им; и не хтеше благослов, и удаљиће се од њих“

(Пс.108, 17-18)

111

У Ваљеву пак, банда на власти покушава преко својих медија представити како је брана спасла град и како је то доказ неопходности бране Ровни. Међутим, ова медијска махинација вара народ у следећем: Брана Ровни једино своје оправдање може имати у спречавању поплава и ни у чем више. А ако ће да спречава од поплава – мора бити празна како би примила силну воду у непогодама. Уколико се, пак, напуни – уништиће манастир Грачаницу, трајно загадити бисерну реку Градац и племенити обилни извор Пакље, загадити све богате подземне издани питких вода Лелићког карста својом све загађенијом водом и тада неће моћи да буде за регулацију оваквих поплава!

Народ Ваљева је поново слаган! Сав овај страх којим су дрхтали од поплава није схваћен као опомена Божија – већ како ће пионири Душана Михаиловића и са Богом „лако изаћи на крај“ уз помоћ проклете им бране „Ровни“. Зато дођите у уторак 20. маја у 09:30 пред Скупштину Ваљева да својим протестом одбацимо лажи и условимо ревизију пројекта бране „Ровни“ усклађену са потребама народа и последицама којима она њему прети.

Улице Ваљева данас после продирања блатњаве колубарске воде… Узводно, на уласку у Ваљево, је било најкритичније. Ово су слике тек од данас, 16.05., када је вода већ била опала за око метар.

Комунистички парк на Јадру је остао без десетак метара своје територије коју је Колубара однела собом.

Улазни мост у Ваљево са запада је једва одолео таласима набујале реке…

Испред моста у проблему су били чак и комунистички силоси за жито који су направљени на територији негдашње древне ваљевске епископије. Вода и данас ваља свашта, а у то свашта спада и нафтна мрља која непрестано однекле истиче…

Због свега овога допринесите својим доласком на протест пре Општином Ваљева а у току седнице Скупштине у уторак 20. маја у 09:30 како би Светиње и Изворе себи и потомцима својим сачували на спасење од антинародног пуњења бране „Стубо-Ровни“ у максимално планираном капацитету…

Последњи је час за бригу о општем добру
да нам невоља не би ушла у дневну собу!

ИстиноЉубље свима Вама!

_____________

Повезани текстови: Зашто плаче један од највећих пророка Православља? Три сновиђења и поруке Св. Владике Николаја Жичког – спречите рушење ваљевске Грачанице!

9 replies »

 1. Slicna situacija je bila i oko Gruzanskog jezera da bi se obezbedila voda za Kragujevac i da bi se izbegle poplave u donjem toku Gruze. Kragujevac ni dan danas nije resio problem vode a poplave su svake godine u donjem toku Gruze … i Hvala Bogu da brana nije( za sada) pukla jer bi bilo jos gore. Najveca nevolja je sto zaista niko ko je odgovoran za sve ovo ne izadje pred narod i objasni sta narod sa ovim dobija. Strucnjaci, experti, naucnici i akademici Srbije izgleda mi ne bi da se zamere ili mozda nemaju sta da kazu. Vreme ce pokazati svoje a do tada ko prezivi pricace….

  Свиђа ми се

 2. Brana ima višenamensku ulogu.Za vreme sušnog perioda za navodnjavanje i piće.A za vreme ovakvih nepogoda da reguliše dotok vode u kolubari.Da je brana u funkciji do ovoga sigurno ne bi ni došlo.Za padavine se znalo bar 5-6 dana pre,i u takvim situacijama brana se na vreme prazni tako da može da prihvati višak vode. I još nešto ,dosta se manipuliše mogućnosti pucanja brane.Nigde u svetu nije zabeležen slučaj pucanja ovakvih tipova brana. Pucaju betonske.Pročitajte članak iz Novosti:http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:479043-Akumulacija-Rovni-ipak-neophodna,pa će vam sve biti jasnije

  Свиђа ми се

 3. Inace ne postoji Pslam 108 koji sadrzii stihove 17-18,citam Bibliju svaki dan nigde ga nema,a svi znamo ko je otac lazi.

  РЕДАКЦИЈА:
  Поштовани читаоче, Псалам 108. постоји у књизи ПСАЛМИ, не у Библији…

  „ПСАЛМ 108.
  Боже, славо моја, немој мучати,
  2. Јер се уста безбожничка и уста лукава на ме отворише; говоре са мном језиком лажљивијем.
  3. Ријечима злобнијем са свијех страна гоне ме, и оружају се на ме ни за што.
  4. За љубав моју устају на мене, а ја се молим.
  5. Враћају ми зло за добро, и мржњу за љубав моју.
  6. Постави над њим старјешину безбожника, и противник нека му стане с десне стране.
  7. Кад се стане судити, нека изађе крив, и молитвањегова нека буде гријех.
  … и тако до
  17. Љубио је клетву, нека га и стигне; није марио за благослов, нека и отиде од њега.
  18. Нек се обуче у клетву као у хаљину, и она нек уђе у њега као вода, и као уље у кости његове.
  19. Нек му она буде као хаљина, у коју се облачи, и као појас, којим се свагда паше…
  … и тако до краја тог Псалма 108.
  30. Хвалићу Господа веома устима својима, и усред многих славићу Га,
  31. Јер стоји с десне стране убогоме, да би га спасао од онијех који осуђују душу његову.
  СЛАВА:
  ЊИЊЕ
  АЛИЛУЈА“

  Свиђа ми се

 4. Mislim da je brana spasila Valjevo,ako kaete da posle probijana ispusta potopila Obrenovac sto nije Valjevo potopila. Onda kod Obrenovca se ulivaju 3 velike reke a Sava nije mogla da primi iz Kolubare tolikovode,da je bas brana imala zaklopce mozda bi cak i zaustavila potopni talas .

  Свиђа ми се

  • Ниси прочитао цео чланак. Лепо каже да брана може да спаси Ваљево само ако је попуњена мање од 333 метара тј. ако има места да прими вишак воде. Ако је више од тога онда од ње нема помоћи када дође до оваквих ситуација, а видимо да буквално у року од 24 сата може доћи до катастрофе. Дакле она мора бити стално на нижем нивоу попуњености. Логика је јасна коме је до јасноће.

   Свиђа ми се