ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

РУСИЈА: Московске власти забраниле марш хомосексуалаца


ЈЕДИНИ РАЗЛОГ ЗАБРАНЕ: ПОТРЕБА ДА СЕ „САЧУВА МОРАЛНОСТ ПОТРЕБНА ЗА ПОДИЗАЊЕ МЛАДИХ НАРАШТАЈА“

16.05.2014. ФАКТИ

11502

ГРАДСКА влада Москве званично је забранила одржавање марша хомосексуалаца у центру руске престонице, који је био најављен за 27. мај и посвећен победнику Евровизије Томасу Нојвирту, који наступа под псеудонимом Кончита Вурст, имитирајући жену.

„Та манифестација се не може одржати“ – изјавио је за агенцију „Интерфакс“ представник градске владе Москве Алексеј Мајоров, објаснивши да је разлог забране потреба да се „сачува моралност потребна за подизање младих нараштаја“.

Званично обавештење о забрани организатори ће добити за који дан.

Организатори су рачунали да ће у маршу под називом „Марш брадатих жена и мушкараца типа Кончите Вурст“ учествовати до 100 људи.

Пропагирање хомосексуализма на Евровизији изазвало је буру негодовања у Русији.

Многи политичари, јавне личности и блогери постављају питање сврсисходности даљег учешћа Русије у сличним такмичењима.

Примера ради, Олга Баталина из партије „Јединствена Русија“ назвала је тај последњи Евросонг „претњом традиционалним породичним вредностима“.

1 reply »

  1. ПРЕ ПАР ГОДИНА ГЛЕДАО САМ КАКО ИСТЕ „АМОН“ ОПИСМЕЊАВА !

    Fri, 16 May 2014 16:39:18 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „ЈЕДИНИ РАЗЛОГ ЗАБРАНЕ: ПОТРЕБА ДА СЕ „САЧУВА МОРАЛНОСТ ПОТРЕБНА ЗА ПОДИЗАЊЕ МЛАДИХ НАРАШТАЈА“ 16.05.2014. ФАКТИ

    ГРАДСКА влада Москве званично је забранила одржавање марша хомосексуалаца у центру руске престонице, који је био најављен за 27. мај и “ >

    Свиђа ми се