КОЛУМНА

И док у Србији падају и последњи зидови одбране и дижу се нови, саздани од лицемерја и лажи – на Истоку сија Сунце и пулсира живот…


.

Слађана, колумниста СРБског ФБРепортера
15.05.2014.

 

Гледам кроз прозор како пада киша. Гледам и плачем и ја заједно са њом. Не знам да ли и Бог плаче са мном или је излио гнев одозго на нас.

Највећа казна коју човек може да доживи је када мора да пузи и да се понижава да би имао да поједе парченце хлеба. Можда је стварно боље бити глуп?

5495

‘Олуја’, Игњатовић Александар Извор: Serbianart

Плачем, јер смо ми Срби заборавили на понос, на храброст и на чојство. И знам да је овај јавни сервис намењен њима да нас простудирају како би што боље контролисали своје стадо. Можда баш зато што сам слаба пишем ове редове у нади да ће неко ко их прочита моћи да осети тугу која ми разједа душу.

Плачем јер видим да смо постали људске беде и олупине које су спремне да продају све не би ли данас напуниле стомак а за сутра ћемо да видимо.

Плачем јер сам немоћна да ишта променим док ми са друге стране ово сазнање лежи на души као стена. И неће да спадне. Мени не помаже Пинк и телевизија да се боље осећам нити кловнови који тамо нешто глуме, не помажу ми ни новине ни јавни сервиси и тамо су крпене лутке што говоре са траке и много подсећају на људе.

Народе, где смо нестали ми, где је нестао српски човек, тражим га у овом кошмару од живота. Ужелела сам се да чујем говор српскога човека, хеј Србине где си? Ужелела сам се да га видим и да га чујем. Када бих могла да окренем сат у назад и да се вратим у прошлост клекла бих и пољубила нашем милом Цару Лазару и ноге и скуте и покајнички га преклињала да ми одсече главу јер нисам достојна ни да је на раменима носим нити да будем његов потомак.

Срамне смо дане дочекали ми Срби. Нисам била кадра да сагледам своју беду све док се није десио сукоб у Украјини и док се није појавио човек који је показао како треба волети своју отаџбину и како се она брани. Ја говорим само у своје име зато и оптужујем само себе. Уверили су ме да је могуће пружити отпор, уверили су ме да је могуће сложно се борити, тиме ме и моја несрећа више боли.

И док у Србији падају и последњи зидови одбране и дижу се нови, саздани од лицемерја и лажи, на истоку сија Сунце и пулсира живот. У Србији се осећа мирис смрти а српско трупло развлаче погани псетари. Отимају Космет – ми се бавимо геј парадом. Намећу нам содомију, децу нам кваре, од живота праве пакао – ми хрлимо к њима.

Ништа ми више није јасно. На положајима зликовци и гњиде, узимају, отимају, ломе. Мало им што су нас у црну земљу сабили, траже од нас још да пљескамо својој несрећи. Не знам каква је намера Божија са нама. Ја могу само да Га молим да се смилује на нас несрећне, овакве какви смо постали, и да опрости ако може.

Плашимо се кише, дочекала нас неспремне. Мени то све смешно звучи. Не може да ме убије киша, могу да ме убију тешке речи, а њих сипамо попут ове кише и надамо се срећи. Баш сам пре неки дан помислила у себи оно што гласно нисам смела да вриснем свом директору чија ме наложница малтретирала по ко зна који пут – молим те, немој ме више понижавати, пусти ме да зарадим свој комад хлеба, грчевито сам се борила за њега, немој допуштати  својој наложници да чисти ципеле са мном јер сам некада и ја крварила за ову земљу, дозволи ми да задржим ово мало поноса још само то имам!

Не знам што сам Вам ово испричала ваљда као Лане Гутовић не може да шкоди. Нисам се трудила да изнесем приказ својих осећања на транспарентан евроунијатски начин јер српска душа је једноставна и проста. Образ, понос и част. Европа нема превод за те речи.

***

У Србији владавина сваког новог господара почиње неком временском катастрофом. Ваљда као упозорење. Ми Ваљевци ћемо да изађемо да се молимо испред оне пирамиде подигнуте у част посечених кнезова пошто у Цркву улази вода са свих страна. Чим стане киша одма да се прионе на завршетак бране Ровни, то ће да спасе Ваљево – само то и ништа друго. Омете нас ова киша, а лепо нам је ишло, радило се и на празнике и недељом у касним поподневним сатима. Ударнички. Док не потопимо све Светиње и не порушимо све Крстове неће да нам сване. (ИРОНИЈА)

4 replies »

 1. Управо данас сам помињао брану Ровни и покушај рушења ваљевске Грачанице (ради изградње акумулације).И како ништа није случајно…
  Па, ни то што је Ваљево највише страдало. Колико је само мало Ваљеваца бранило светињу.
  И опомена кроз поплаву, воду која носи све пред собом. Има ли упечатљивијег и јаснијег знака. Хтели смо против Бога брану и воду. Добили смо је… 

  Свиђа ми се

 2. На жалост, управу сте. У Србији мрак, туга и смрт. Осећа се. На истоку, где живим, дакле видим,живот, нада. Србија је постала земља смрти. Морам да се сложим са Вама.

  Свиђа ми се

 3. ,,Ваљевску Грачаницу хоће да потопе сотоњаре – сад потопљено Ваљево!“ – рече ми пријатељица… Шта ће бити после Содоме&Гоморе што је праве САДистичке „елите“ демонократа???’Фин текст, емотиван и на то заборависмо…

  Свиђа ми се

 4. Postavlja se pitanje da li snimljeni kišni oblak iznad Evrope sa središtem u Srbiji ima veze sa instaliranim sistemom HAARP u okolini BG-a ? KO MANIPULISE KLIMATSKIM ORUZJEM HAARP ? U MOSTU NA ADI SE KRIJE TRAJNO INSTALIRANI HAARP ,tvrdi knjizevnik Milan Vidojevic ,autor nekoliko knjiga o kontroli uma i Novom svetskom poretku.( Izvor “TRECE OKO”-broj 613,od 11.jun 2013.,stranice: 4-7). HAARP se može primenjivati i kao strateško odbrambeno oružje, kao protivraketni sistem, za ratovanje skalarnom energijom, za masovno uništavanje određene populacije, za razaranje infrastrukture, električnih postrojenja, fabrika, ometanje električnih saobraćajnica, ali i remećenje u funkcionisanju pojedinaca.USA POSEDUJE KLIMATSKO ORUZJE- HAARP . U SAD i nekim drugim zemljama imaju instalacije, sposobne da isprovociraju toplotu, uragan, zemljotres, sve što želite. Mnoge zemlje ne bave se više atomskim, već klimatskim naoružanjem. Amerikanci ne zaostaju u tome, a po nekim parametrima idu ispred svih. OPSIRNIJE http://mladjankundacina.page.tl/HAARP.htm /// Program HAARP čini mnoštvo nizova radiotransmitera ogromne snage i odgovarajućih instrumenata za detekciju. Tačnije, sastoji se od preko 180 antena smeštenih na nekoliko hektara. Centralni HAARP kompleks smešten je blizu Gekone, malog mesta na Aljasci. Ovi moćni transmiteri svakodnevno, u kontinuitetu, odašilju preko 3.000.000 vati koristeći šest generatora jačine 3,6 hiljada konjskih snaga. To je 100 puta snažniji odašiljač od onih kakve na primer, u Evropi koristi britanska nacionalna TV mreža Bi-Bi-Si.Međutim, pulsna energija koju odašilje HAARP može biti i više desetina hiljada puta jače. Tvorac HAARP-a je dr Bertran Istlund sa Kolumbija univerziteta, a prvi izgrađen grejač na Aljasci isproban je još 1996. godine i to vrlo uspešno, na snazi od oko 20 milijardi vati. Američki Senat svake godine odobrava u proseku 20 milijardi dolara za usavršavanje sistema HAARP. Ovaj sistem ima višestruke funkcije i mnogo je više od izučavanja fenomena polarne svetlosti i radio-komunikacija, kako tvrde zvaničnici istraživačkog Geofizičkog instituta na Aljasci i njihovi finansijeri – Ratna mornarica i Ratno vazduhoplovstvo SAD. Armija SAD je sa HAARP-om postavila sledeće ciljeve:

  – Komuniciranje sa podmornicama u velikim dubinama okeana, pomoću radijacija ekstremno niste frekvencije (ELF);

  – Prodiranje na isti način u zemljino tlo, radi pretraživanja skrivenih tunela, ili podzemnih skrovišta od vojnog interesa;

  – Zaštita teritorije Amerike od neprijateljskih aviona i interkontinentalnih balističkih projektila;

  – Uništavanje neprijateljskih satelita;

  – Raspoznavanje vrsta projektila koji se približavaju američkoj teritoriji;

  – Ometanje i apsolutno onemogućavanje komunikacija na određenim područjima;

  – Menjanje hemijske strukture viših slojeva atmosfere, odnosno programiranje klime na željenom delu planete;

  – Izazivanje zemljotresa;

  – Kontrola mentalnih funkcija i reakcija miliona ljudi;

  – Upravljanje zdravljem ljudi i biološkim procesima na Zemlji.

  Najviši zvaničnici SAD nikada nisu želeli da se izjašnjavaju o ulozi HAARP sistema van Amerike, a na kraju svog drugog mandata Džordž Buš je 2007. godine govorio o tome kako su revolucije u Evropi definitivno postale „plišane“, a kao konkretne primere naveo je Ukrajinu i Srbiju. Na pitanje italijanskog novinara da li i HAARP sistem ima ulogu u sprovođenju „demokratskih revolucija“, Buš se samo nasmešio i elegantno izbegao odgovor. Antenski sistem HAARP se, s druge strane, ne nalazi u Rusiji, Kini, Kazahstanu, Ukrajini, Finskoj, Švedskoj, Venecueli, Kubi, Kolumbiji, Grenlandu, Novom Zelandu, Južnoj Africi. Da HAARP može imati vrlo konkretne i nimalo prijatne uticaje na čoveka, govorio je i ruski fizičar Sergej Kozlovski još početkom prošle decenije, navodeći pritom da su glavobolje, malaksalost i agresija samo „najbezazleniji“ problemi koje HAARP može doneti, a da stalni udar na psihu i mentalni sklop može uzrokovati i veoma teška psihička oboljenja i nervni slom. ( OVO JE STARI TEKST SA SAJTA DEJANA LUCICA, JOS DOK JE DEO HAARPA BIO SMESTEN U BARAJEVU, ALI JE UBRZO ZATIM IZMESTEN.) OPSIRNIJE: http://mladjankundacina.page.tl/HAARP.htm ///
  Dežurni telefoni za informacije : JP „Putevi Srbije“ uveo je, na zahtev Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dežurnu telefonsku liniju preko koje će gradjani moći da se informišu o stanju na putevima 24 sata dnevno. Dežurni telefoni u JP „Putevi Srbije“ na koje će građani moći da se obrate su: 011/ 30 40 655, 011/ 30 40 666, 064/ 86 17 117, kao i na i mejl adresu info@putevi-srbije.rs /// OPSIRNIJE: http://mladjankundacina.page.tl/HAARP.htm

  Свиђа ми се