Неонацизам

Браћо у Украјини – морате се организовати и заштитити од оних који су добили лиценцу за некажњено спаљивање својих непријатеља


Odessa

14.05.2014.
Отаџбински савез добровољаца
Републике Српске

 

Отаџбински савез добровољаца Републике Српске, састављен од бивших руских довровољаца, ветерана Војске Републике Српске, обраћа се јавности у Украјини и становницима Одесе са следећим саопштењем:

Ми дубоко жалимо жртве које су настрадале 2. маја у Одеси од стране екстремиста садашње власти у Кијеву, и изражавамо најискреније саучешће породицама погинулих.

Ми верујемо да такав нечувен злочин, извршен пред очима органа власти и потпуно одсуство истраге против лица која су спалила људе, показује саму суштину америчке политике чији верни слуга је актуелна власт Украјине. Ова политика упућује на двојне стандарде при којима норме демократије предвиђене за грађане САД, уопште не желе да поштују у погледу грађана других држава. У овом случају грађани Одесе упознали су се са наличјем демократије САД, која је давно позната становницима Мексика где одавно влада власт терора различитих банди, али председник САД тамо не шаље своју војску. Америчка администрација жели да претвори и Украјину у Мексико, што подразумева два важна елемента, украјинске неонацисте и украјинске олигархе.

Интереси те две групе су често различити, али они имају један командни центар – Вашингтон.

Главни непријатељи за њих су сви они грађани Украјине који себе сматрају Русима и везују се за Русију, као и сви они који не желе да безусловно постану робови корумпираних новобогаташа који су и преузели власт у Украјини. Очигледно је – садашња украјинска власт, која је организовала јавно спаљивање десетине људи, је прешла црвену линију и због тога са њом нису могући преговори.

Такође је очигледно да америчка администрација која користи своје полуге моћ, неће дозволити озбиљно међународно суђење (као и у случају бивше Југославије).Односно, америчка администрација ће се лицемерно борити против ратних злочинаца, али у овом случају фотографије спаљених људи је неће подстаћи ни на какав потез. За САД у овом случају, идеолошки циљеви украјинских неонациста апсолутно нису важни, они су само инструмент за трансформацију Украине у нови Мексико, или тачније у нови Хондурас, а потом ће неонацисти бити одбачени као непотребни, по старом рецепту САД.

Политику физичког уништавања својих непријатеља туђим рукама, САД су добро испробале у бившој Југославији, и за њих ништа нису значиле десетинехиљада Срба из Хрватске и са Косоваизгнаних од стране америчких савезника. Мало је вероватно да ће за њих нешто значити стотине хиљада прогнаних и убијених Украјинаца, присталица Русије и оних који желе да сачувају за себе било каква општа права.

Најважнији стандард за САД су погодности и могућности да њихова главна олигархија живи у рају створеном на крви и зноју остатка света. Једини језик који разумеју САД и њихове верне слуге је језик оружја, јер они су спремни да преговарају само са онима који су наоружани и организовани.

Ми не охрабрујемо Украјинце на грађански рат, и не позивамо на уништавање оних који говоре украјински, и који иду у Грко-католичку цркву – очигледно већина становништа у Украјини, још увек није свесна у какав понор их гура сопствена власт. Међутим, за оне у Украјини који руски језик сматрају матичним и који себе сматрају православнима, сада остаје једино решење да узму оружје како би се заштитили од оних који су очигледно добили лиценцу за некажњено спаљивање својих непријатеља. То се нарочито односи на грађане Одесе, који су први у Украјини доживели терор оних који су преузели власт у Кијеву, иако ни један грађанин Одесе до сада није покушао да оде добровољно да спали или убије некога од учесника озлоглашеног Мајдана.

Сада видимо да код изгредника не постоји никаво покајање за учињено злодело, и они се поносе тиме што су спалили десетине људи. Тешко да постоји било какво друго средство, сем оружја, које би натерало таква лица да смире своје страсти. При томе, сами украјински неонацисти морају да схвате да су само привремени чланови и да би временом, после успеха такозване револуције мајдана, на улицама других украјинских градова руска и украјинска реч могла да замукне пред говором стотине хиљада имиграната које ће САД и ЕУ тамо да испрате.

Украјински народ мора да схвати да су његови непријатељи украјински олигарси који сада намерно изазивају грађански рат, како би народ претворили у стадо несвесних робова, који ће им бити покорни.

Председник Отаџбинског савеза добровољаца, Мирослав Топаловић

***

 10368241_10203710898243376_3183804331857049971_n

10325213_10203710898163374_1682999382270370483_n

1 reply »