АКТУЕЛНО

Помозимо поручнику Саши Миловановићу, хероју, да добије битку за живот!


13.5.2014.

Саша Миловановић нам је јавио нове детаље о току његовог лечења:

Потребно је да задње недеље јуна Саша оде на контролу (у Француску) за шта је потребно да уплати, за њих симболичну, али за њега велику суму од 2400 евра.
Операција је заказна за 22. август. Потребно је да тада Саша буде у Француској два дана раније ради припрема за операцију.

SasaM

ВРЕМЕ ОПЕРАЦИЈЕ ЈЕ 22. август, А САША БИ ДВА ДАНА РАНИЈЕ МОРАО БИТИ У ФРАНЦУСКОЈ!

Иначе, као и други учесници рата, Саша од 2011. болује и од „поствијетнамског синдрома“. Тешко је борити се са тим кошмарима, али сада му је главни кошмар – како изгурати ову битку…

Ожењен је и има ћерку од 19 година која је од почетка школовања постизала одличан успех са свим петицама. Али због очеве болести изгубила је једно полугодиште, јер је желела да буде уз њега. Зато је морала да пређе у другу школу до које сваког дана пешачи по 7 километара у једном правцу, јер породица није у могућности да плаћа стан. Ипак, она са одличним успехом завршава четврту годину средње економске школе, иако зна да због тешке материјалне ситуације ове године неће моћи да упише факултет – важније је очево лечење.

Саша је само задњих 6 година провео са породицом. Младост, брак све је био запоставио због свог посла јер је све време службовао у специјалним јединицама, одвојен од породице. А онда, када је хтео да породици надокнади пропуштено време, дошао је „проклети рак“ а пре тога: рањавања, болнице, преко 20 операција, тромбоза, 2 стента, дијабетес, и на крају рак… све то су последице рата на Косову.

Саша каже: „Увек сам говорио истину и само истину, скупо сам то плаћао али бар ми је образ чист. Нисам члан ни једне партије нити сам икада био. Нудиле су ми неке партије наводну помоћ уз услов да потпишем приступницу, да ме сликају за тв као заморче, да будем члан… све сам то одбио. Такав сам. Ево, сада немам капи vitadox, оне се купују… Ћутим и трпим…“

ОВО ЈЕ И НАША БИТКА – ПОМОЗИМО САШИ МИЛОВАНОВИЋУ ДА ПОБЕДИ БОЛЕСТ!

Поред  динарског рачуна у Поштанској штедионици 200-18017881-17 и могућности слања новца путем пост-нет уплате на мобилни телефон 065/5194558, уплате можете послати и на девизни рачун у Комерцијалној банци:
SWIFT KOBBRSBG KOMERCIJALNA BANKA A.D BEOGRAD
Svetog Save 14 Beograd Srbija
IBAN RS35205903102056920055
SASA MILOVANOVIC DJURE JAKSICA 3
34227 BATOCINA

или уплатити путем WESTERN UNION-a из иностранства.

_____________________

5.5.2014.

Приредила редакција СРБског ФБРепортера

Ово је још једна прича о јунацима нашег времена који су испунили дуг према отаџбини, али земља за коју су се борили и крварили према њима се понаша као маћеха. Заиста, горка је судбина бранилаца отаџбине и истинита је изрека: „Људи се Бога и војника сете када невоље дођу, а када невоље прођу Бога заборављају, а војника не поштују“.

10270777_10203627932529285_6459866529123222921_nДа ли је тaкав однос државе према ратним ветеранима случајан или намеран? Да ли немар према њима и њиховој жртви у ствари представља казну за њихово родољубље?

Саша Миловановић, 1971. годиште, је поручник Војске Србије. Из сваког рата је понео ожиљке – први пут је рањен 1991. у Вуковару, а затим и 1999. на Косову. Због тешке болести (која је највероватније узрокована рањавањима на ратиштима), поручник Саша је морао да оде у пензију. Његова пензија сада износи 34.000,00 динара и не може да покрије ни основне трошкове лечења.

Дијагнозе:
C34.1 Adenocarcinoma bronchi 1.dex T1bN3MO
Morbus pulmonis obstructivus chronicus J44.8
Cardiomyopathia ishaemica comp.
Hypertensio arterialis
Diabetes mellitus ad insulino independens
Sy Depressivum.
Rak pluća, šećer i hipertenzija

Трошкови лечења за један месец далеко премашују износ његове пензије – само за лекове је потребно издвојити око 600 € месечно. Инсулин, лекове за притисак и хепарин Саша добија на војни рецепт.

– За карцином све купујем. Ако штедим на капима потребно је 450 € а иначе од 450 до 600 € месечно – каже Саша.

Од недавно појавила се могућност његовог лечења у Француској, у Бордоу, на националној клиници за лечење карцинома. Из Француске стижу информације да ће поручника примити на клинику и без упута. Потребна су два одласка у Француску – сада на пет дана, па у августу на дуже.

Међутим, тренутно је највећи проблем – како платити пут до Француске. Саша не може да плати пут од сопствених примања а Републички фонд за здравствено осигурање одбија да му помогне.

Помозимо нашем поручнику Саши Миловановићу, хероју, да добије битку за живот!

Рачун: Саша Миловановић, Поштанска Штедионица 200-18017881-17,
Пост Нет: Саша Миловановић, улица Ђуре Јакшића број 3, 34227 Баточина,
Mобилни тел. 065/5194-558

С.Ж.

21 replies »

    • Поштована Ања, хвала Вам на интересовању. Поручник Саша је дошао кући, операција је била успешна 🙂
      И даље је у великој материјалној оскудици, али са пуно вере и наде.
      Ускоро ћемо објавити текст са новим детаљима.
      Редакција

      Свиђа ми се

  1. Nadam se iskreno kako cemo prikupiti novac koji je potreban za Gospodinovo lecenje.Nadam se kako ce pobediti ovaj rat uz nasu podrsku.Voleo bi posle putovanja da bude moj gost u Cacku i obidje par manastira u Ovcarsko kablarskoj klisuri.Voleo bi Da Poseti Nikolje -Savine vode i Druge…

    Свиђа ми се

    • Poznavao sam čoveka koji je išao kod tog nadrilekara.On mu je obećao da će ga sigurno izlečiti za 15 dana,iako mu je bio diagnostikovam tumor na plućima.Pitate li se sta jedalje bilo?Pa umro je!

      Свиђа ми се

  2. Подскажите пожалуйста,как я могу помочь сербскому герою из России?Есть ли электронный кошелёк Web Money либо какой то другой платёжной системы?

    Свиђа ми се

    • Спасибо Вам за ответ!

      Есть валютный счет для платежей из-за рубежа:
      SWIFT KOBBRSBG KOMERCIJALNA BANKA A.D BEOGRAD
      Svetog Save 14 Beograd Srbija
      IBAN RS35205903102056920055
      SASA MILOVANOVIC DJURE JAKSICA 3
      34227 BATOCINA

      Кроме того, платежи могут быть сделаны через WESTERN UNION:
      SASA MILOVANOVIC DJURE JAKSICA 3
      34227 BATOCINA, SERBIA
      (*MTC нумера потом могут быть отправлены Саше на мобильний телефон: (+381)065/5194-558)

      С уважением,
      Редакция СЕРБского ФБРепортера

      Свиђа ми се

  3. Blizak našem udruženju je jedini lekar u Srbiji koji operiše adenokarcinom na plućima, i veoma je uspešan o tome. Poručnik možda ne zna da se to može uraditi i u Srbiji, a može se možda pružiti podrška i na drugi način, poručnik nam se može javiti kada god hoće… Multiart Vrbas.

    Свиђа ми се

  4. sta da se kaze za ovo pozvao bi ove lopove novopecene ministre iz SNS sto se deru na sv estrane neka se upitaju presednik nikolic hde je on bio sa seseljom na ratistu da se njemu to desilo tuzio bi drzavu i morali bi da mu placaju ili bucicu da se nesto desilo isto bi bilo ova drzav apomaze cigane i lencuge neradnistvo a borce koji su dali svoje zdravlje za neciju teritorije nakon toga je sve izgubljeno oni okrecu ledja ja sam bio po hrvatskoj i bosni tanjen lako al sam za to izgubio posao niko me pita nista dal imam nesto od drzave ova drzava na to ne misli nista zelim ovom coveku da pomovnem morakno jel nemam novca da mu posaljem zelim ti prijatelju mnogo srece i ozdravljenje radovan iz pirota

    Свиђа ми се

  5. OVOM COVEKU, OFICIRU, BRANIOCU KAKVE – TAKVE DRZAVE JE DUZNA DA POMOGNE TA ISTA ! A NE DA KAO PROSJAK SKUPLJA PARE DA BI PREZIVEO ! KAKVU PORUKU SALJE OVA VLAST VOJSCI I OFICIRIMA TAKVIM PONASANJEM ?!

    Свиђа ми се

  6. Mi, vojni penzioneri, koji najbolje znamo kako se država odnosi prema bivšim borcima, uključilii smo se u akciju prikupljanja pomoći našem drugu. Saša je hrabar čovek koji se nikad nije predavao i ubeđeni smo da će i ovu bitku dobiti.

    Свиђа ми се

  7. Српска дијаспора у Јужној Африци креће у акцију.
    Не дамо те Саша !

    Овде у ЈАР се појавио лек за рак плућа, на бази уља канабиса, али се у Парламенту „бије битка“ да се легализује. Води је човек који је тим леком, као „опитни кунић“, сузбио ову опаку болест.

    Свиђа ми се

  8. SASA I JA SAM 92 G. NASTRADAO IMAM PARAPAREZU OBA DONJA EKSTREMITETA, I PARALIZU LEVE RUKE, NEZNAM ZASTO SE NE OBRATIS SVOM KOMADANTU DA IZDEJSTVUJES R.V.I? ZNAM DA JE LAKSE RECI NEGO UCINITI, JA SAM SE BORIO DA DOKAZEM INVALIDNOST KOJA JE STECENA U RATU, POTREBNO TI JE UVERENJE OD KOMADANTA U NAJMANJEM CINU PODPUKOVNIKA, KOMADANTA TVOJE BRIGADE I ODPUSNO PISMO IZ PERIODA DOK SU TRAJALA RATNA DEJSTVA, UPOTREBI I OTPUSNO PISMO IZ 91 I OTPUSNO PISMO IZ 99 KADA SI SE RAZBOLEO, MENI SU TEK PRIJE DVE GODINE PRIZNALI SECER, JA SAM R.V.I. 80% U 4 GRUPI, DOBIO SAM POMOC I NEGU, NI JA NEMAM VEECU PENZIJU, MI OFICIRI IMAMO SKORO INDENTICNE I PLATE I PENZIJE, BORI SE PRIJATELJU, NIKO TI POMOCI NEMOZE AKO TI SAM SEBI NE POMOGNES, TRAZI SVOJA PRAVA, POVEZI RANJAVANJE I BOLEST, ZELIM TI MNOGO SRECE I USPEHA DA POSTIGNES SVOJ CILJ

    Свиђа ми се

    • Poštovani DJordje pa ako možete mu malo pripomoći oko svega tog kako ste napisali jer to ni zdrav čovjek lako ne ostvari a znate i sami prošliste golgotu.jadan nemože on to sam ništa postić,pozdrav.

      Свиђа ми се