Анализа

Леонид Решетњиков – Руководство Србије се боји да каже: „Поштовани господине Барозо, ми имамо други план. Ми пре свега желимо да развијамо односе са Русијом“


 

Решетњиков: Шта Русија тражи од Србијe?

Видео: ДВЕРИ СРПСКЕ

На округлом столу одржаном у Београду 28.априла 2014. на тему Спољна политка Русије и Балкан, директор РИСИ института, др Леонид Решетњиков, одговорио је и на питање уредника „Србин.инфо“-а шта Русија тражи од Србије.

Одговор Др. Решетњикова:

Русија тражи од Србије да буде независна, самостална, неутрална… Ово тражимо од Бугарске, од Грчке, од Србије. Од Црне Горе не тражимо.

Хоћу да кажем да у политици Русије у односу на Србију, ми браћо и сестре предлажемо конкретне пројекте. Сви преговори Путина…. ја сам, услед своје позиције, увек читао записнике разговора. Путин увек предлаже конкретне пројекте. Или у енергетици, или у изградњи путева или железница – ми увек предлажемо конкретне пројекте.

Када је реч о сарадњи између Србије и ЕУ, таквих предлога од стране ЕУ је веома мало… веома мало.

И Србија има избор. Мени се чини да у Србији нема (имам у виду руководство)… нема политичке воље да се каже: „Поштовани господине Барозо, ми имамо други план. Ми пре свега желимо да развијамо односе са Русијом.“

Сви се боје да то кажу. Зашто се боје да то кажу? Зато што мисле да ће одмах уследити наранџаста револуција, да ће одмах уследити пуч, преврат, јер само тако делује запад.

Другог узрока нема! За Србију се исплати да развија односе пре свега са Русијом.

__________
Превод: СРБски ФБРепортер

4 replies »

  1. Ако Русија жели Србију као савезника мора материјално и логистички помоћи патриотске снаге и покрете у Србији. Мора се отворити проруска и патриотска телевизија и створити се национални фронт који би преузео власт. Само пожурите јер је Србија на умору.

    Свиђа ми се

  2. Dragi gospodine Resetnjikov
    Skoro citav narod Srbije to zeli! Vlast je u manjini! Zar to ne mozemo, svejedno, da ucinimo? Ja licno sanjam taj dan kada ce Srbija okrenuti ledja toj fasistoidnoj evropskoj uniji i okrenuti se RUSIJI!!!!

    Свиђа ми се