Коментар дана

Светислав Пушоњић: Шта год чинили и Ангела и њени пиони, ја кажем следеће – Хвала ти Господе што си ме удостојио да се родим као Србин!


Светислав Пушоњић

Коментар Светислава Пушоњића
на честитку Ангеле Меркел Вучићу (текст у прилогу)
01.05.2014.
Извештачена љубазна маска иза које незадрживо пробија исконска германска мржња према Србима. Тај хладни поглед као да нам поручује: Нисмо вас сломили санкцијама, бомбама, уценама, али сада ћемо то учинити “реформама“; уништаваћемо вам привреду, смањивати плате, повећавати намете докле год се не одрекнете самих себе и не научите да се клањате “господарској раси“.

Може ли се замислити позиција жалоснија и срамнија од Вучићеве – да будеш пион лакомих и охолих Германа, највећих нељуди и унесрећитеља у историји људског рода, највећих непријатеља српства? Да до задњег слова спроводиш све што су смислили за упропаштавање твог рођеног народа?

Која су то овоземаљска добра и угодности због којих човек може пристати да за туђи рачун мучи и злоставља ионако измучене сународнике, отима им предузећа и ресурсе и даје их у руке странцима, оптерећује прекомерним дажбинама, смањује плате и пензије, натура ГМО-храну, вакцине-убице, геј-параде и још сијасет подвала и грозота?

И да све то онако осмехнуто, цинички и хладнокрвно назива “реформама“ које наводно спроводи “за добробит народа“!? Пада ли Вучићу и његовим саучесницима на памет да ће и они једанпут изаћи Богу на истину и положити рачун о свему томе?

Али шта год чинили и Ангела и њени пиони, ја кажем следеће:

Хвала ти Господе што си ме удостојио да се родим као Србин. Нема већег подвига и веће славе пред Тобом у овом тренутку него бити и остати Србин. Дај нам снаге да издржимо сва предстојећа искушења, да одолимо свим непријатељима и њиховим “реформама“, и да заувек останемо Твоји и своји.

Нема вере лепше од хришћанске, ни хришћанства лепшег од православног, ни православља лепшег од српског.
СМРТ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ, ЖИВЕЛА СЛОБОДНА СРБИЈА!!!

***

Меркел честитала Вучићу и позвала га у посету Берлину

 

Тањуг | 30. 04. 2014. Фото: АП

Немачка канцеларка Ангела Меркел честитала је Александру Вучићу преузимање дужности председника Владе Србије, позвала га у посету Берлину и поручила да ће њена влада и даље снажно подржавати Србију на путу реформи и евроинтеграција.

241530_merkel-2ap_f

„Поштовани господине председниче Владе, срдачно Вам честитам преузимање дужности. За предстојеће задатке, пре свега за спровођење неопходних реформи, желим Вама и грађанима Ваше земље пуно снаге и одлучности“, навела је Меркел у честитки коју је упутила Вучићу.

Немачка канцеларка је истакла да ће успеси у тим настојањима дати нове импулсе у процесу приближавања Европској унији и допринеће даљој нормализацији добросуседских односа са Косовом.

„На том путу ће Савезна влада Вашу земљу и убудуће снажно подржавати. Било би ми задовољство да Вас ускоро примим у посету у Берлину. За решавање задатака који су пред Вама желим Вам свако добро, много среће и много успеха„, наводи се у честитки Ангеле Меркел.

3 replies »

  1. Немачка мржња према Словенима је иста врста контрафобије као мржња тзв. „Хрвата“ према Србима – Немци мрзе Словена у себи исто као што тзв. „Хрвати“ мрзе Србина у свом Де-Ен-Ка али приде и језик којим говоре.. Кнез овог света на делу и у неделу !

    Свиђа ми се

  2. Mala ili velika ispravka teksta.Englezi nas mrze i zele da kontrolise a Nemci su glupi i naivni i Englezi njih koriste da kontrolisu nas i Evropu.Englezi su davno ubedili Nemce da su im Srbi pretnja i da zbog nas Srba ne mogu da se ostvare kao narod.Mi smo neprijatelji Engleske(tako nas Englezi dozivljavaju) a Nemci su samo njihovo oruzje da nas uniste.NEMCI SU SAMO ENGLESKO ORUZJE.

    Свиђа ми се

  3. ОДЛИЧАН ОДГОВОР НА НАЦИСТИЧКУ ЧЕСТИТКУ ХИТЛЕРОВЕ УНУКЕ!НАША ВЛАСТ ЖУРИ ДА НАС ШТО ПРЕ ОДВЕДЕ У ТУ НАЦИСТИЧКУ ЕУ У КОЈОЈ ТРЕБА ДА БУДЕМО ОБЕСПРАВЉЕНИ РОБОВИ!ПА НЕМЦИМА ЈЕ ЈЕДИНИ ЦИЉ ДА НАМ НАПЛАТЕ ПОРАЗЕ ИЗ ДВА СВЕТСКА РАТА И ДА НАС ТОТАЛНО УНИШТЕ КАО НАРОД И ДРЖАВУ!.НЕКА НАМ ЈЕ ДРАГИ БОГ У ПОМОЋИ!СЛАВА СРБИЈИ!

    Свиђа ми се