Љиљана Булатовић-Медић

Григориј Соколов: Ратко Младић захвалан козацима за подршку


Подршка српском генералу Ратку Младићу од стране Русије постаје све израженија. У Москви, у оквиру Државне думе РФ делује специјални комитет са циљем пружања подршке и заштите генералу. Прошле године иницијатвивна група из града Армавир Краснодарског краја са југа Русије окупила се и формирала друштво пријатеља генерала Младића.

18.04.2014. Глас Русије, за ФБР приредила Биљана Диковић

Êàçà÷èé ïàðàä â Êðàñíîäàðå

Чланови друштва стално воде преписку са генералном и прикупљају материјалну помоћ. Не тако давно у госте члановима друштва, по молби самог генерала, упутила се српска списатељица, новинарка и биограф Ратка Младића Љиљана Булатовић- Медић:

Кад сам са генералом увек држим пред собом папир јер знам да ћу примити задатке. Генерал ме замолио да кад будем ишла у Москву обавезно, како је он рекаом „скокнем“ до Армавира. И ја сам прошлог месеца била у Москви на Међународном конгресу жена, па онда сам из Москве „скокнула“ до Армавира преко прелепог града Краснодара. Видела сам да је тај Краснодарски крај једна темељна јуначка област. Тамо сам била у гостима код елитних духовних и културних институција. Од самог почетка ме дочекала прелепа атмосфера на улицама. Стајао је велики пано са најавом мог гостовања и промоције књиге. Сала била је препуна. Присутни су били представници Цркве, културних и научних институција и много младих људи.

* О чему је било речи и колико су пажње посветили посетиоци Вашем наступу?

Пре свега сам искористила прилику да им што више кажем истине о Босни и Херцеговини. Војска Републике Српске под командом генерала Младића са учешћем српског народа је успела да победи ту страшну силу која је хтела да уништи српски народ у БиХ и да формира једну нову, муслиманску државу на Балкану. Да није било таквог јединства и да није било таквих вредности војничког квалитета генерала Младића и његових сабораца данас не би било Срба у БиХ. Ја сам од 1993. године до данас прегледала сву документацију, укључујући и ратне дневнике генерала Младића. Сребреница се представља као симбол којим се оптужује српски народ. Лако је доказиво да је Сребреница од самог почетка била планирана да буде то што јесте данас. 1994. г одине је објављена књига такозваног „муслиманског хероја“ Насера Орића о геноциду над бошњацима . А то време су они сами извршили геноцид над српским народом. Обратили су се тада председнику Америчке Администрације Клинтону да им да бомбе из ваздуха да униште српску војску. Онда је њима Клинтон јасно и гласно рекао да ће Америка да помогне уништењу Срба ако жртвују својих пет хиљада муслимана. О томе сам говорила. Причала сам и о лику генерала Младића. И то је заиста изазивало посебне емоције код присутних.

* Такав сте утисак оставили у Краснодару. Ипак, крајња дестинација и основни циљ Ваше посете је био град Армавир:

У Армавиру су ме дочекали атамани. Обишла сам сва историјска места која обележавају снагу тог краја. И сад разумем зашто смо ми окренути према руском народу. Све што се дешавало и та атмосфера у ствари обједињава да се ту не разликује духовни свет од културног, научног и војничког света. Видела сам какво је ту јединство. А то је нашто најдрагоценије чиме може да се поноси један народ. Гдегод смо били ту су били представници војске, морнарице, козака. Договор је да наставимо да говоримо истину. Армавир је већ сав укључен у то. Друштво пријатеља генерала Младића у Армавиру јесте обавеза нашег комитета да њихову активност подржи, подстакне и да са великом захвалношћу и поштовањем за све што су до сада радили, подржимо их и да проширимо тај фронт који су они започели. Кад сам се вратила овде, генерал Младић ме је позвао телефоном, добио је мој први рапорт. Захвалио ми је за моје путовање и изразио жељу да га посети делегација из Армавира.

 

1 reply »

  1. Хвала Козацима.
    Захвални смо им сви ми борци Републике Српске. Наша захвалност према Козацима и генералу Младићу неизмјерно је већа од мржње једног Тадића, Драшковића, Јовановића и других лидера који су га изручили Хагу. Сваки борац РС (нас око 180.000) јасно види на оним издајничким именима црну мрљу на образу ма колико се они прали политичким водама. Они су добили визу за одлазак на историјско смеће. Сада гледамо на Русију, на браћу православну, на људске бисере као што су Козаци. Они су наша нада. Не само нама, нада су и многим честитим ратницима и ветеранима из Србије који су озлојеђени издајом власти са погуреном главом према ЕУ и западу. Бог благословио Младића, Републику Српску, Србију, Русију и Козаке.

    Свиђа ми се